Отговор: Колко ми харчи климатикът - Real Time
Цитат:
Първоначално публикувано от
stainway
Все пак не оставяйте да изстива помещението до 2-3 градуса. Предполагам, че има функция 8 градуса ...По-добре да го оставяте така и евентуално при посещение през Wi-FI навреме увеличавате температурата до 16-18 градуса.
Точно така направих онзи ден, оставих климатика на функцията 8 градуса. Като пристигнах вчера на вилата електронния термометър беше заковал точно на 8 градуса. Явно е добър вариант, както казваш за да не става в стаята като фризер. Относно предложението на колегата ccankov73 за слагане на вата, проблема е, че къщата е гредоред и по тавана обикалят плъхове. Къщата е строена 60-те години за толкова време кой знае колко проходи са направили в стените за да стигнат чак до тавана. За това варианта с ватата няма как да се случи.
:offtopic:
То ясно, че оцапах темата”колко ми .....”,
но бих искал да помогна на колегата dodo2000.
Та да споделя малко личен опит.
По-въпроса за плъховете - съседа си сложи ултразвуков уред да ги гони - уж не действали,
но при мен се появиха цели четири паткана.
Сложих лепящи капани, сложих отрова и естествено същия уред на тавана и в мазето.
След като четиримата “другари” и някоя и друга мишка бяха изхвърлени в лепящите капани, плюс бая
“заспали” от отровата - 5 години няма и помен от гадинки.
Цитат:
ccankov73
То ясно, че оцапах темата”колко ми .....”,
но бих искал да помогна на колегата dodo2000.
Та да споделя малко личен опит.
По-въпроса за плъховете - съседа си сложи ултразвуков уред да ги гони - уж не действали,
но при мен се появиха цели четири паткана.
Сложих лепящи капани, сложих отрова и естествено същия уред на тавана и в мазето.
След като четиримата “другари” и някоя и друга мишка бяха изхвърлени в лепящите капани, плюс бая
“заспали” от отровата - 5 години няма и помен от гадинки.
Благодаря за съветите. Имам и аз огромно количество отрова за плъхове и мишки, проблема е какво правим в случаите, когато гaдината умре някъде в кухините на къщата? Имах един умрял плъх в мазата на едно много трудно място за достъп та да не казвам каква воня се разнасяше месеци наред.
Слагай лепящи капани и ултразвукови уреди на всеки етаж(от маза до таван).
На лепящия - задължително сиренце по средата освен фабричната примамка.
Или действаш радикално, или се предаваш:).
п.с. хубавите уреди са към 50лв. - български.
п.с. 2 ако модератор смята, че сме поофили тук,
моля да направи тема или да трие.
:offtopic: Каква тема да се направи? За мишките и климатиците?:lol:
Има и по-лесен вариант-вземете си котка(котки):Drinks:
1 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29385&stc=1
stainway, форума не е само за климатици.
А и нали гледаме да намалим консумацията на dodo2000.
Аз за първи път в живота си видях мишка в Холандия-къщите са стари, гредоред, влага... Но решението е котка-евентуално от познати за седмица-две:)
Обратно в "темата". Carrier-a от подписа ми работи предимно на около 300 вата в 16-17 м2 спалня с външни стени и много прозорци.
Справя се отлично и е изключително тих-вън и вътре. На тих режим (не се чува абсолютно нищо и трябва да си сложиш ръката пред него, за да разбереш дали работи) работи на около 300 вата при външна 0+2. Ето кратко видео:
https://drive.google.com/open?id=140...IAtBrvD4fPuTxV
На по-силен вентилатор слиза до 220 вата, но ватметъра е долу при таблото, спалнята горе на втория етаж...
Иначе се развърта и до 1650 вата в режим extra power..
Най-вече съм впечатлен от изключително тихата му работа:)
2 Прикачен файл(ове)
Ами браво.
Улучил си на комфорт.
То така се избира климатик - да ти е комфортно(според разбиранията).
Икономията спрямо конвекор/духалка/газ е ясна.
Иначе алтернативи - много.
п.с. новия член на семейството :
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29387&stc=1
Ако е възможно да се споделя и изгодящата температура от вътрешното тяло.
При мен, 21м2 хол (лошото е, че е Г образен) + напълно отворена врата към спалня 10м2.
В момента е на икономичен режим + low noise за външното тяло = ~ 0.350Kwh. В хола е 22,5 при зададени 23.Изходяща Т е 37-8 градуса.
То и за какъв климатик става въпрос е хубаво да се споделя...:)
Цитат:
raptor1987
При мен, 21м2 хол (лошото е, че е Г образен) + напълно отворена врата към спалня 10м2.
В момента е на икономичен режим + low noise за външното тяло = ~ 0.350Kwh. В хола е 22,5 при зададени 23.Изходяща Т е 37-8 градуса.
Колега, възможно е, но напълно безсмислено. Пример - две тошиби, едната с елконсумация от 55W, другата със 180W. И двете подухват 37-38°С, но със съвсем различен ДЕБИТ. Тъпо...
Да споделя наблюдения за всички обичащи специфичните условия и дефростите. ЛТЦ работи на 600 вата температурата е 25 градуса площа е над 30 кв но по малко от 40 не ми се мери. Външната температура 3 градуса супергъста мъгла външното тяло се е превърнало в чешма сигурно с дебит половин литър в минута но лед няма.
Цитат:
raptor1987
Добре де, тези лоу нойз и икономичен режим за чий ги ползвате? Едното сваля с 2 градуса заданието, другото уж ограничава до номинал машината ... абсолютно безпредметни гимнастики :D
Цитат:
PPP1
Да споделя наблюдения за всички обичащи специфичните условия и дефростите. ЛТЦ работи на 600 вата температурата е 25 градуса площа е над 30 кв но по малко от 40 не ми се мери. Външната температура 3 градуса супергъста мъгла външното тяло се е превърнало в чешма сигурно с дебит половин литър в минута но лед няма.
Няма и как да има, защото при такива условия точката на оросяване се изравнява с околната температура. Даже да го напънеш на макс, пак няма да заскрежи.
Цитат:
Jack Krauser
Няма и как да има, защото при такива условия точката на оросяване се изравнява с околната температура. Даже да го напънеш на макс, пак няма да заскрежи.
Говориш пълни глупости, спри се малко!