Абе що не си взе една етерия и в къщата ?
Абе що не си взе една етерия и в къщата ?
На скоро един познат си е взел от старите Етерии модел 2016 - разпродават ги в Мега електроникс за 1350лв. Замислех се и аз за такава, но в момента нямам възможност за покупка на климатик. Гледам има модел Panasonic CS-RE12RKE, който по характеристики излиза същия като 12qke на цена 1290 с монтажа. Та като свърши разпродажбата на старите Етерии мога да помисля за един такъв Панасоник. Според service manuala има по-малък годишен разход на отопление от 12 LMCA.
To и грито беше според сервизните едно ама на практика е друго. Тоя панасоник го няма от много време а и сайта си не са го променяли от много време.
Додо, само внимавай с Мегата, ако ще е от тях монтажът, да не търсиш после пак Велев... Преди някой да ме обвини в пристрастия, това лято на обект успоредно дойдоха от Мегата, нацвъкаха 4 дайкина за малко повече от половин ден и отпрашиха, на другия ден пускам в едната стая машинката, че беше горещо, да си бачкам на тиферич, след час и нещо вода потече от нея... Дренажната тръба хем беше леко нагоре до външното, демек с обратен наклон, хем от пяната на новата дограма имаше в нея парченце...
Този пост е редактиран от Rado Smilkov; 20-02-19 в 17:21.
Ааа то имало парно. Така може. Между другото имам един среден апартамент в среден етаж в панелен блок с парно. Миналата година направих основен ремонт - всичко изкъртено до бетон и по проект подмяна на: дограма от висок клас, подови настилки, стени, ел инсталация, ВиК, баня, входна врата, интериорни врати.
Понеже съм фен на изолацията, направих външна и вътрешна изолация на малкото външни стени (включително на тези с остъклената тераса).
Зимата в най-големия студ в апартамента е 24-25 градуса без отопление.
Додо , за твоите условия най-добре да си останеш на Фуджису . Панасоник RE12 няма нищо общо с Е12 , Е-то е един клас на горе .Ако взимаш Панасоник по-добре Е (Етерия) модел , по-икономичен е и има екстри , не знам от къде си видял че са еднакви. RE модела е по-лошия избор от 12LMCA.
Консумация на 20Zs-s и изходяща темп. на 3-та степен на вента при 13° външна :
https://m.youtube.com/watch?feature=...&v=Lv4rfwtvHdw
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Добър ден. Незнам дали за тук точно ми е питането... Но до колко е минимума на
консумация на фуджи ЛМЦА 12
Значи сме в границите супер 200-280
Пристигнаха ми 3 бр. BlitzWolf -60лв. :-)
В тази жега съм по 4kWh на денонощие на климатик.