Offf
Колегите се опитват да ви обеснят , че вътрешната изплация е компромис.
Аз сега строя и външнат изолация на стени ми е 15 см , таван 40см и под 20 см.
Дали ние сме толкова прости да хрърляме пари за външна като може да изпраскаме едни 5 см с. Гибскартонче вътрешна ?
За протокола в апартамента ( добре изолиран ) всяка вечер може би от 17:00 до около 23:00 климатика в хола работи на 23 градуса . Толкова и вътре.
Хич не ми пука , че ще изгори 20 ст ток.
има една стара поговорка .
Икономията е майка на мизерията!
п.п.
Генади това с черноя списък е много удобно аз вече съм сложим няколко ненужни за мен човека там
единствено като им цитират глупостите пак трябва да ги четеш
Мненията на този потребител мнпого приличат на тези на Снайпера от преди време.Поговорката е вярна,че икономията е майка на мизерията,а и кеф цена няма.
![]()
И какъв компромис по точно е вътрешната изолация ще ми е интересно да ми обясниш иначе това с черните списъци ми е ясно много пъти съм го казвал когато на българина му се изчерпа инструментариума от три изречения той зачерква наляво и на дясно. Тук не става въпрос за пестене на 20 ст 2 лева или 200 лева а просто за ефективност това ми направи впечатление а иначе хвърлянето на пари не означава някаква степен на интелигентност това може да се констатира навсякъде в България особено в твоя случай на нов строеж можеше да я направиш междинна с малко повече пари от това по-добро няма но за обяснението иска много писане.
Що не си прехвърлите писанията в темите за изолации и дограми. Тук се осъждат климатици. На някои им бъркат в г*за минимумите на климатиците, ама черчеветата и стиропора могат да обсъждат тук.
Много от пишещите в този форум, не се усещат че прекаляват и отново ще има мрънкащи при заключени теми.
Прав си, но това, че разни образи пишат, че вътрешна изолация с еди колко сантиметра ще заместят външна и си на далавера, са пълни глупости!
Икономията е майка на мизерията, когато човек се прави на селски тарикат!
От марковите клими няма лоши, щом са подбрани правилно.
Всеки си има кусури като хората, ние не сме идеални, климите също.
Този раздел винаги ми е бил интересен, има индивиди, дето търсят нещо идеално, което на практика не съществува.
Няма идеален човек, климатик, автомобил..
Най-лесно е да се плюе по някой производител.
Аз съм Забранил на децата си да карат БМВ и мощни коли, не, че са кофти, а да не се претрепят без време.
Този пост е редактиран от Spitfaqr12; 12-06-19 в 22:44.
Хубаво е да започнеш с по-простички въпроси, чиито отговор би могъл да асимилираш. Колкото и да ти е интересен компромиса с вътрешната изолация, не си в състояние да го проумееш, съдейки по няколкото написани вече обяснения, поне в тази тъпа тема. Хвърлил си много пари и труд за тоя, що духа, както си се изразил по-горе. Недостигът на интелигентност ти възпрепятства и разбирането за ефективност. И не само енергийна, разбира се. Следващият път, преди да тръгнеш да хвърляш физически усилия и финанси в името на нещо, потърси специализирана литература. Българските форуми стават повече за забавление, а чуждите не са за теб![]()
Предишната подобна тема я затвори, заради същите тези. Вместо климатици за по-евтино си отварят прозорците, докато и вътре стане 32-35 гр. Иначе тук им иде отръки да пишат за изолации и дограми. Вместо да заключваш теми, обърни внимание на тези, които целенасочено пишат глупости и те предизвикват да заключваш теми.
Consumption in real time=90W Така студената ракия е по-сладка.
Прост човек и силен вятър, нищо не може да ги спре....Предполагам сте го чували?!
Темата е пълна кочина от известно време, както и повечето теми в раздела.
Най-уместно би било, тази да се заключи и да се отвори нова, която да се модерира малко по-стриктно.