Нека някой да сподели отзиви от kgta ... времето е подходящо.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Откакто завяха виелиците, вчера, по нашия край, Хевито в детската започна да плува в свои води (20ZMX-S). Положението в северозападна България сигурно сте го гледали по новините. В стая 13,5м2, настроен на 24, вент ауто, с широко отворена към около още 10м2 (поделят си го с останалите два климатика през деня), си работи нон-стоп на 300-340W без да изключва. Температури от -2 до -6, в момента е -6 и папка по около 320W. Вчера откакто се прибрах в 17:30 до 6:30 сутринта не е спирал нито веднъж (през нощта вратата е затворена и загубите намаляват). Питата през повечето време беше чиста, на сутринта беше побеляла, но не напълно и все още не беше пускал дефрост. Седял съм почти нон-стоп около климатика и спя под него. Работи си монотонно и незабележимо, няма пук, няма скръц, няма форсаж. Абе, пълна скука! Най-важното за мен беше, че не вдига минимума под -2, както са ZS-S и ZM-S. Вече е документирано. Точно както си е описано в сервизното.
МЕ SF35 си подкара дефростите по часовник, без никаква нужда. Машината работи разтоварена и много рядко се заскрежава. Когато имам повече време, ще споделя и клипове.
П.п. През нощта го дават да стига -11 и съм изключил silent, за всеки случай. Ето набързо една снимчица, от преди малко.
Този пост е редактиран от rosswen; 29-11-18 в 19:41.
И при мен скука,мислех че снощи и тази вечер ще има дефрости,ама няма само сухи пити и от време на време он/офф.Двете машини са се кротнали на 380 и 390 вата,и съответно на 23 и 24 градуса задание,външна в момета +1.
А при нас на село (с. Кътина) не мерим ватовете, щото, като теглят ЧЕЗ средно аритметичното или на кой, колкото дойде си го плащаме. При -5 външна климатиците на 22 зададени - правят 20. Тук важното е да не измяукаме от студ - за сега сме доволни.
Преди малко се заиграх да "форсирам" Дайкина. При -6 не искаше да развърти над 1500W. Докарвал съм го до 1800, но не помня при какви условия.
Не съм мерил друго
Малко офтопик - кой климатик би влизал в дефрост по-често (при равни други условия) - преоразмерен, който работи чат пат на он-оф или такъв, който си е баш за квадратурата и работи без да изключва? И защо?
Какви са равните други условия ?
- - - - - - - - - -
12ка и 18ка например на една марка и от един модел ли визираш ?
Защото ако се смесят и различни марки и модели, самите алгоритми за дефрост са различни.
На тоя въпрос няма отговаряне щото зависи от мноого обстоятелства. Особено при различна квадратура. Ако задържи 10 дена -10°/-15 кой преоразмерен кой неоразмерен всичко ще стане на кълбета