Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
Цитат:
Първоначално публикувано от
fear321
Абе всички си мериха...климатиците до преди 2 дена и изведнъж замлъкнаха хайде сега кажете колко ви харчат машините при нас в Разград два дена беше -10 а сега е -15 кажете сега какво е положението защото моят national cs-x255a работи на 90 и отгоре процента около 70 кубика помещение 1030-1100 вата не знам нормално ли е.
.
Нормално е.Ненормално е да го монтираш в такова помещение и да очакваш да отоплява зимата при минусови температури. Вашият климатик е с параметри които му позволяват да отоплява помещения до 20 квадрата и максимум 45-50 кубика.
Това което е направено при вас е издевателство над климатичето...
Ето параметрите му: Google Преводач
В момента "карате" килимчето с оборотомер в "лютеницата" и е въпрос на време кога ще сдаде багажа.
При вас обаче проблемът е в стените-много бягат напред -назад.Един път помещението е 30 квадратата , друг път е 22 квадратата: https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%84%D0%BE.html, а за последно е 70 кубика...?
Ами за 30 ми го продадоха
и за това закръглям.
1 Прикачен файл(ове)
fear321 ти май нямаш грам изолации колега ..
Цитат:
fear321
Абе всички си мериха...климатиците до преди 2 дена и изведнъж замлъкнаха хайде сега кажете колко ви харчат машините при нас в Разград два дена беше -10 а сега е -15 кажете сега какво е положението защото моят national cs-x255a работи на 90 и отгоре процента около 70 кубика помещение 1030-1100 вата не знам нормално ли е.
.
Това беше ясно още през април - нормално беше да вземеш мерки още тогава. Сега оплакванията само потвърждават правилото, че първо се мисли, а после купува....
- - - - - - - - - -
Цитат:
Alexi
fear321 ти май нямаш грам изолации колега ..
Проблема е, че много хора си мислят, че като сложат 2, 3 - 5см, някакъв стиропор и вече имат изолация. Това е като да отопляваш 30м2 с 9ка. Просто си хвърлил едни пари в коша за боклук....
аз съм сложил в 70 кубика 12LCC .. и въпреки че КОП му е наполовина на тоя Национал консумацията се върти около 600-700 вата в тия студове .. ама имам изолации и дограми ..
Моя Панасоник снощи при -8 тотално сгъна ,започна през 10мин да размразява по 12мин ,стаята изстина ,започна да вие да бучи и накрая го съжалих и го изключих.Хитачито обаче се държи мъжки.Размразява без причина на 1ч и 50мин за по 7мин ,стаята не може да изстине за толкова време и харчи около 570W настроен на 24гр прави 25гр при отворена врата към другите стаи.Общо взето с него отоплявам целия апартамент от 64м2 като в дргите стаи е 20-21гр.Апартамента ни е топъл -без никакво отопление температурата не пада под 18-19гр.Външното тяло на Хитачито малко бучи,не знам дали е нормално ,но е монтиран на панел за тераса ,който е доста по-тънък от другите панели
При мен консумацията на трите машини общо се въртеше около 1.8-2.00кВт при температури от -8С, но след като онзи ден FTX35 сдаде багажа, консумацията се вдигна на 3.00кВт. Зор имат само двете машини в 110м2. Къща - стени Ytong, с изолация само на бетоновите елементи.
Имам изолация и на тавана, а и дограма, а от къде реши, че национала е 9-ка не знам максимално отдаваната му мощност е 6.2kw не бях чувал за такава 9ка.
е ти не си чувал но ние сме чували :) 9ка е климатика ти но е топ модел за японския пазар та затова има повечко мощност на отопление
не са ти ясни тия означения колега .. тия числа 9-12-14 са номиналните БТУ на ОХЛАЖДАНЕ - винаги на охлаждане .. за това една 9ка може да има 4кВ на отопление ,друга да има 5 или 6 ,или да има 9ка която е по мощна от някои 12ки както в твоя случай .. твоя климатик има 2.5кВ на охлаждане ,което са 8.5 БТУ .. дори не е 9ка ами е 8.5ца :)
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.5 kW (0.6 ~ 3.4), 8533 BTU (2048 ~ 11604)
Консумирана електроенергия: 405 W (75 ~ 775)
COP: 6.17 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.2 kW (0.6 ~ 6.2), 10922 BTU (2048 ~ 21161)
Консумирана електроенергия: 510 W (75 ~ 1350)
COP: 6.27 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.5 kW, 15359 BTU
Консумирана електроенергия: 1200 W
COP: 6.22 (средна стойност)
Цитат:
fear321
Охлаждаща мощност: 2.5 kW ,8533 BTU
:) още нещо неясно има ли .. знам че ви лъжат по тия фирмички дето ги продават тия машини бас държа че са ти го продали за 14ка или 18ка .. за това първо се чете
да за 14 ка.
- - - - - - - - - -
Да но средна стоиност .
- - - - - - - - - -
максимума си е на 12 ка