Да, за Панасоника писах, няма нищо.
http://www.bulaircon.bg/products/product-41.html
Кво е това чудо с тази консумация? Къв е тоа климатик дето харчи 40 лева на година и то сметнато по цени на дневна енергия? Сигурно върви в промоция с печка за дърва...
Това е ДАЙСЕКАЙ ІІІ, почти най-доброто за сега на българския пазар.Във форума писах/ме доста за него.И най-важното - вярно е това, което пише, машината е разкошна.
Нека и аз пак да попитам като малоумните .Значи според повечето от вас тук в форума,аз ще допусна грешка ако махна моя Panasonic CU-E9CKP и поставя примерно Fuji,Fujitsu или General 09-инверторни,независимо,че аз не съм доволен от него,а и тези три марки са с малко по ниска консумация?????Какво бихте ми препоръчали вие за тази спалня от близо 40м3???Първоначално публикувано от edi1
Е, не да не си слагаш.Машините ти наистина за перфектни, такива в България не можеш да намериш.Просто 9-ката е голяма за това помешение.Опитай първо с една профилактика и ми се струва, че на умерена цена ще се намери кой да я купи.За 40 кубика една 7-ца на ФУДЖИ, ХУДЖИЦУ, ДЖЕНЕРАЛ е достатъчна.Може и 20-ца на МХИ.За 12-цата повикай свестен сервиз и мисля, че няма да имаш проблеми.
Ок,мерси отново.Ще опитам с профилактика,ама както си му е редно-всичко.Все пак това лято ще станат 5г. и вече няма да са гаранционни.Ако не се получи ще държа по висока температура за да работи нон стоп без да спира.Сега да питам за другия ми климатик-Panasonic CU-E12CKP.Там вече си е ясно,че ми е малък климатика за помещение от близо 35м2 и височина 2,6м.Там или ще се смени или ще се допълни.Ако се сменя съм решил да е "Нокрия"-14 пак на тези три фирми,има мн. добри показатели.Първоначално публикувано от edi1
Вие какво друго бихте ми препоръчали?????
А ако се допълни от една 7 пак на тези три фирми тогава общата им номинална мощност на отопление ще стане 7,8 а максималната 11,1.Тогава наистина ще е повече от добре,но все пак ще се консумира доста енергия.Или и там ще спира на моменти 7 и разхода на енергия ще е почти същия както ако е нова 14 "Нокрия"????
Или да мина само с един конвектор на 500 вата който да помага при нужда единствено????
Да ма извиниш, ама ако ще да е и дайсекай 30 пак не може да харчи по-малко от един хладилник!Първоначално публикувано от edi1
Толкова си е консумацията на машината.Не знам дали е 40 лева, но номинала е 0,63 киловата.
Нищо лично, просто подлагам всичко на съмнение! В рекламата пише 245 kw годишно! При номинална консумация 0,63 kw на час идат 453 kw месечно и си правя извод че рекламата е меко казано подвеждаща!Първоначално публикувано от edi1
Е, защо.Често машината работи и под номинала, има време, когато не работи и други такива периоди.Иначе наистина е толкова консумацията.
Пич, това SEER (годишната консумация, за която говориш) си има определени конвенции за измерване. По същия начин както и EER и COP.Първоначално публикувано от ba4_dido
Да не вземеш да ми кажеш, че колата ти харчи като по книжката?
Естествено че не!!! Моята харчи 40 лева на година (20 литра бензин) и изобщо не я спирам ни зиме, ни лете! Ма сигурно и тя си има СОР... Ти ако искаш вярвай!
Не става дума за вярване.Хиперите на МХИ харчат и по-малко - номинално по около 0,4-0,5 киловата /0,44 по-точно/и това е проверено.Иначе не трябва да пресмяташ номиналната консумация по дните и месеците.Има усреднени стойности, по които се пресмята годишната консумация, за постигане на определени температурни стойности.Така, че не се чуди.Тези показатели на ДАЙСЕКАЙ ІІІ не са нещо кой знае какво.
Това с годишните разходи не е сметнато ако го ползваш цяла зима на отопление и цяло лято на охлаждане както правим ние. Заложени са някакъв предварително определен брой часове на работа, които мен изобщо не ме устройват. Това не е годишна консумация в нашия случай, а нещо, прието за еталон и се смята еднакво при всички климатици. Но определено не консумира толкова при 5 месеца х 24 часа/ден зимата и 3 месеца х 24 часа/ден лятото.