По принцип японците слагат даже в документациите едни надписи "FOR USE ONLY IN JAPAN". Изнасяш им ноу-хау-то.
По принцип японците слагат даже в документациите едни надписи "FOR USE ONLY IN JAPAN". Изнасяш им ноу-хау-то.
това мисля е за "американски домакини" да не мушнат штепсъл за 100в в контакт на 220., не че нещо им изнасяш технологиите. То пък едни технологии ... платка+компресор+радиатори, какво толкова има в един климатик за криене? Който се занимава с промишлен шпионаж ще чака по този начин да си "открадне" технология?
dgenov,приказвам за нови машини и за климатици на реномирани марки не на (фотоапарати и разни дребни техники)-както ти заявяваш. Че то по-твойте приказки било лесно те ако направят тези машини с фабричен траф кой БАЛАМУРНИК(не искам да обидя някой) ще си купи тези за Европейския пазар с тези параметри? И за фотоапарата да ти кажа,на един познат баща му ходил в Япония на екскурзия миналата година кажи речи нищо не си купил-било много скъпо. Щом на сина си купил само някаква блузка и като му я подарил му казал тука 5 такива щях да му купи ама нали щото от Япония! Та тоз същия си купил един фотоапарат(някъкъв Японски) за спомен и в самолета почнал да го разглежда и каква да види Произ. в Китай,че като се развикал от възмощение умрели да се смеят с него!
Тъй като съм се забавлявал да пиша писма на доста от гигантите в бранша като Тошиба, Дайкин и Саньо все с един и същи въпрос защо в България не мога да си купя върха на технологията от техните марки. Най ми хареса отговора от Дайкин, те много любезно ми отговориха, че желанието им е да задоволяват конкретните изисквания на конкретният пазар и ме насочика към дилъра им за България и конкретно да съм си избрал от най-новата им серия Уруру Сарара, аз естествено им отвърнах , че тази серия в България е два пъти по-скъпа и с почти 2 единици по-нисък СОР. Естествено отговор не получих. А Тошиба ме предупредиха, че не поддържат гаранция и не носят отговорност за машината закупена от мен, но помолиха да ги осветля как съм я пуснал на нашият стандарт, след като им написах как, те пак ми отвърнаха, че благодарят за избора ми и, че даже са готови да ми помогнат ако имам технически проблем с машината. Обаче изобщо не отговориха на въпроса ми защо машините които продават тук са с толкова ниски показатели. Преди почти четири години моята Тошиба беше с СОР 5. А относно вноса в България мога да кажа, че е абсолютно легален казвам го защото това е част от работата ми. Нелегален е износа от Япония. Но количествата са толкова нищожни , че съответните японски митнически власти не проявяват интерес.
Какво значи за България"ЛЕГАЛЕН" или "НЕЛЕГАЛЕН" щом Държавата в лицето на органите който трябва да отговаря за това нехаят всеки сам си решава! Но ти сам си се убедил,че"гигантите в бранша като Тошиба, Дайкин и Саньо " даже и незнаят с какви хора си имат работа и, че техните машини работят с трафове и то доста добре!
Големите корпорации много добре си знаят нещата, но просто не се занимават с глупости ... С тия "органи" и "държавата" го обърна на политика ... кво ти пука, кой квото може - да го прави, принципно съм ЗА свободното движение на стоки - няма лошо(все пак не говорим за оръжие и наркотици, а за битова електроника).
За други марки незнам, но Панасоник имат един модел ТЕ9ДКЕ и ТЕ12ДКЕ който са си япоснски, но за съжаление спряха да ги произвеждат. Дизайна на вътрешните тела беше мн добър, и откъм разход изобщо не харчеха много.
ТЕ е малайзийски модел ,само в БГ се продава за японски .. но си е хубав за времето си
Не ,няма да ни дойдат толкова скъпи ! Чисто и просто скъпото идва от това че тия гьотферени,тарикатите които ще ни ги продадат,надуват цените СТРАШНО МНОГО !!! ОК,лошо няма,бизнес....ама те направо се оливат, това е факт. И да тъпо е че на нашият пазар идват хубави модели с огромно закъснение и със още по ОГРОМНИ цениПървоначално публикувано от dgenov
Спекула му е майката....
.....на "УНИКАЛНИ" цениПървоначално публикувано от deian
![]()
Като гледам, по-скоро твоите климатици са на "уникални" цени. Що up-ваш тая стара тема...
Какво ще кажеш за следният сценарий: Тамошните машини са с наистина много по-добри показатели от тукашните,във всеки клас.И тъй като интереса винаги е клатил феса,е напълно възможно "нашите" електроразпределителни дружества ( то не останаха такива де "НАШИ") да фалират ако всеки 2-ри или 3-ти мине на такъв вариант за отопление зимата. А съгласи се,че това е един доста голям процент от енергопотреблението в студените зимни месеци.И така де,за картелно споразумение говоря.А всички симпозиуми и международни конференции за глобално затопляне всякакви други еко простотии са ала бала. Щатите са един от основните замърсители,но не ги е*е от нищо,никой и никакви протоколиПървоначално публикувано от blue1
То ако става въпрос технологии има сигурно и за КОП 100,тъй както има отдаавна технология за задвижване на ДВГ с вода,но нали се сещаш че трябва да има някакъв по "нормален",как да кажа,някакси по-"естествен" прогрес в технологиите
...просто предположение, разбирай го както искаш
![]()
Деяне,кво да ти кажа. За техника парите не ми се свидят.Било то инструменти,компютър или нещо друго...ако ще е гарга да е рошава. Не и за нещо което надявам се искрено, ще си избие парите във времето и на което ще разчитам да ме топли през зимата и да ми дава някакъв живец през лятото. Това е моето мислене.Иначе ако мислиш че нямах желанието да ги взема на някакви по-нормални и по-лесно преглъщащи се цени,много се лъжеш! По принцип съм ги взел по един кредит за енергийна ефективност.Именно 20-те % (които слава богу успях да си върна) ми вдъхнаха смелост да дам една шапка пари за нещо което иначе вече взе морално да остарява. Взеха ми здравето от рзкарване , то не бяха документи,то не беше чудо.Чак взех да съжелявам,сериозно!!! Но,вече след дъжд качулка. Сега ги имам и се радвам че съм с тях. Надявам се да ми е топло и във къщи и в джобаОтделен въпрос е че жена ми ми пили при всеки удобен случай за тях
![]()
![]()
![]()
Я да видим една бакалска логика - с парите от европейските машини, производителите си дотират ниските цени на японските машини.![]()
?Първоначално публикувано от edi1