Страница 1 от 17 12311 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 246

Маркови климатици - заблуди и истини

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2008

Маркови климатици - заблуди и истини

До колко си заслужава човек да даде една камара пари за марков климатик-Daikin,Mitshubishi,Toshiba,имат ли тези марки някакви съществеи предимства в техническо отношение,пред т.нар. ''китайски боклуци'',ясно е че един голям процент от цената на скъпите климатици се формира от марката,от това,колко много средства за реклама са дадени докато бъдат утвърдени,от друга страна ми прави впечатление,че като дизайн има много климатици с еднакви вътрешни тела,но с различни етикети,възможно ли е да се произвеждат на едни и същи места,с еднакви технологий,и накрая само лепенките да са различни?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re: Маркови климатици-заблуди и истини

При марковите няма да изглеждат еднакво.а иначе дали си заслужава-въпросът е като колите примерно.И трабанта,и москвича,и ладата,и фолксвагена и мерцедеса вършат една и съща работа-возят те от точка А до точка В.Но разхода и комфорта са различни,както и живота на колата

4. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Моето лично мнение е, че в почти всички случаи, когато става въпрос за машина която ще се ползва постоянно (не по 3 часа вечерно време, докато си легнеш) и е нужно за помещение с високи и средни изисквания за осигуренст си заслужава или поне нещо задоволително добро. Не е нужно всички да си купуват Sharp.
    Наскоро обаче един колега ми разказа, че се ровил да проверява производството на компресорите на климатиците и е стигна до заключение, че освен ЧоФу, всико друго НЕ се прави в япония. Аз определено споделям това мнение.

5. Member
    Тук е от
    May 2003

Заслужава си! ... бъди на 100% сигурен!
    Към ЙОРИ: мисля че има предвид(еднакви, но с различни табелки): Генерал/Фужитсу/Фужи - не са ли към "марковите" тези трите?

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Към марковите са,но те са едно и също,от един и същ завод

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Има eliti на по 8-9 години вече и работят безотказно.Не сравнявай Москвич с Мерцедес,не е коректно.Сравни един Хюндай с един Мерцедес-произведени в една и съща година и от един клас и тогава прави сравнение?Няма смисъл ако не си богат да теглиш кредит да си купиш скъп климатик и докато го изплатиш да се скапе и да има съмнителна ефективност.Питах един пенсионер,който има Чофу Серено и Мидея и ми казва,че за Чофуто много малко ток плаща,а за Мидеята много и го питам как позна и ми отговаря като пусна Мидеята електромера се върти бързо,а на Чофуто като загрее стаята по-бавно и си мисли,че е на далавера.Питам го като загрее Мидеята какво става - спира да се върти ми казва-не е ли едно и също го питам ами ми отговаря той и го питам разликата в цената дали ще си жив да я икономисаш и той ми вика ами.,че така е.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Естествено, че не е еднаква общата консумация на двете машини за единица време.Да не говорим пък за комфорта, който създават машините, който не е оценим в пари.Другата машина, която се прави в Япония е SAVP на ТОШИБА и в двете разновидности E и ND.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Има eliti на по 8-9 години вече и работят безоткзно не сравнявай москвич с мерцедес не е коректно сравни един хюхдаи с един мерцедес произвесени в една и съща година и от един клас и тогава прави сравнение
    Мисля,че сравнението е точно москвич с мерцедес.Тези "елити" за които говориш ги зная.те бяха производство на Галанц,направени 1:1 с един модел на Панасоник,което не им пречи да тракат и чаткат и вън и вътре.А колко от тях замръзваха като ледогенератори?На всички без изключение им заминаха моторчетата на клапите.Истината е че преди 5-7 год.китайците поне на мощност ги докарваха,а сега са със два пъти по-малки топлообменници и затова сега в помещения където преди се слагаха конвенционални 12-ки,сега се слагат 18-ки,а инверторите изобщо не ги коментираме

11. Тук е от
    Jun 2008

Определено марковия климатик е за предпочитане/стига да можеш да си го позволиш/комфорта е много по-добър,потреблението на ток по-ниско....абе заслужава си.
    Разликата между китайче и китайче за "бял" пазар е като между трабант и мерцедес.Но в крайна сметка всичко е въпрос на личен избор.За мен изказването"Не съм толкова богат че да си купувам евтини неща" е много верен.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

един голям процент от цената на скъпите климатици се формира от марката,от това,колко много средства за реклама са дадени докато бъдат утвърдени
    Така е ,една част от цената е за марката,една част е за да изплати рекламата,но кой в модерния свят може да продава без реклама,една част е за печалба.Всички фирми работят за по-голяма печалба защото акционерите им ги натискат за по-висока печалба,но този сектор е достатъчно високо конкурентен,така,че не може да има фирма със високи цени без високо качество насреща

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

по някой път и марковите не са маркови давам сравнение с Hitachi Panasonic и Carier скъпи са но не са това което трябва да бъдат примерно Fujitsu-General , Daikin, Mitsubishi това са марките според много хора и досега не съм чувал за модел от трите марки който да е имал проблеми и т.н. а за първо споменатите все се чуват негативи а хората си ги купуват само заради марката

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

като дизайн има много климатици с еднакви вътрешни тела,но с различни етикети,възможно ли е да се произвеждат на едни и същи места,с еднакви технологий,и накрая само лепенките да са различни
    Не е тайна,че конвенционалните климатици на Кериър и Йорк са си чисти Мидеи,преди 3-4 години конвенционалите на Санйо също бяха произведени в една от китайските фирми и само лепенките бяха различни/най-вероятно някакви дребни/и не толкова дребни/ далаверки на гърците/.Уърпуул не съм чул да имат заводи за климатици,това,което продават е производство на Електра.Делонги бяха произведени в Gree.Имаше и едни панасоници произведени пак там.Не съм чувал и виждал такова нещо да се случва с МЕ,MHI,Toshiba,Fujitsu,Daikin.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    по някой път и марковите не са маркови давам сравнение с Hitachi Panasonic и Carier скъпи са но не са това което трябва да бъдат примерно Fujitsu-General , Daikin, Mitsubishi това са марките според много хора и досега не съм чувал за модел от трите марки който да е имал проблеми и т.н. а за първо споменатите все се чуват негативи а хората си ги купуват само заради марката
    Е чак пък толкова. Много взехте да ги боготворите тези марки. Вярно е, че са си много надеждни и здрави, спор изобщо няма, но като всяка техника си имат и дефекти (дори и много рядко). Аз примерно наскоро правих едно Митс. на което имаше студена спойка.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2008

В крайна сметка има ли значение къде роботите сглобяват климатиците?Важна е "инженерната мисъл" и качественият контрол.Не просто да е копиран и направен с некачествени материали даден климатик!Не съм съгласен че"....трябва да се изплати рекламата на марковите климатици...."
    Плаща се МИСЪЛТА,ТВОРЧЕСТВОТО,УМСТВЕНИЯТ потенциал вложен в тези машини,защото климатиците са ввисокотехнологични машини.Вече има и с COP над 6 .....а дали има "Мидея" при 5 гадуса с ИСТИНСКИ COP над 2?
    И накрая: "Нищо не плащаш -нищо не получаваш"
    Зорба Гърка!

18. Member
    Тук е от
    May 2003

Евгени, колкото си трябва принципно са здрави. Ти какво искаш да са от титан ли? да не хвърчат в космоса? всяка техника се разваля - много ясно, ама някой доста повече! Климатика не е сушоар за 20лв, като изгори да го хвърлиш и да си купиш нов. Ако климатика ми се скапе на нова година точно - не ми се мисли какво ще правя ако от сервиза ми кажат да чакам един месец че сега на всички им се разваляли и няма кой да ми обърне внимание. Е за това който има елементарно техническо знание, гледа да си купи от "по-скъпите" поне най-ефтиния, защото от там надоло е "тъмна индия" - имайки в предвид ниското ниво на качеството повсеместно напоследък при всякакви техники(свърши вече "касетофон Хитачи на 20 години и не е мръднал" - едно време е имало техники които не са се разваляли в "моралния" срок на експлоатация, направо си ги хвърлял в коша здрави ... ама да не се отклонявам от темата).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 17 12311 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Няколко истини и мита за японските климатици
    От mantaman във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 115
    Последно: 26-02-12, 18:39
  2. Евтини маркови парфюми - менте?!
    От taralion във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 14-01-11, 11:53
  3. SELL: МАРКОВИ ОБУВКИ
    От taipan във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 28-11-10, 13:38
  4. Маркови инвертори 12-ки до 1 300 лв. - дайте акъл
    От tostefo във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 11
    Последно: 01-09-08, 01:11
  5. Продавам маркови компютри
    От taralion във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 15-05-07, 23:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе