На някой колега да му се намира такъв компресор 5RS092Z ??? този е електрически умрял
На някой колега да му се намира такъв компресор 5RS092Z ??? този е електрически умрял
Нов или втора ръка?
втора ...... на новия не ми допадна цената
Я ме светни от каква машина е,че гугъла нещо се затрудни с отговора...
Koй 12 ,след цифрата има JKE,DKE,HKE,GKE и т.н.Преди нея има Е,UE,RE ...Може и да са еднакви компресорите или да са взаимнозаменяеми,но е добре да знам...
вече не търся компресор - оправих го
излезе ми късмета днес
Малко история за кушията която си спретнах днес
Климатика е бил вече разглобяван за смяна на компресор , но "колеги" отворили стария комп. като срязали долния капак сменили пружината по най тъпия начин и още по некадърно завърили кото провара на места достига 5-6 мм и накрая го върнали на клиента срещо 800лв (поне така казват собствениците )
След месец работа компресора приключва работата си , след като го купих от собствениците (които и идея си нямат как са ги на......... ) , измерих компресора и даваше 40ома спрямо корпуса което си е изгорял електически
Но от чисто любопитство все пак реших да го отворя
подгрях шлаифа и го почнах :
като го отворих да проверя механиката и да ли не е и блокирал , дъното беше пълно с шлак от старите заварки но все пак не беше блокирал а и намотките не изглеждаха на опечени отворих и от горния капак и тогава намерих счасти от счупената пружина която "колегите" са изтървали в компресора та тези части бяха застанали м/у ротора и статора упирайки в намотките и това беше проблема на компресора
и ........ чудо тои тръгна !!! , останаха още малко заварки - дъното го заварих на аргонова DC машина за по сигорно след многоброините предишни шевове от "колегите"
и за накрая маслото и отново тест но този път във вертикал , харесвам тази музика .............
и за на края една препоръка за тези Пишман КОлеГи , не изнудвайте така клиентите си , защото накрая ще ви хванат и ще има ...............
ако не ви харесва да се мацате с масло , по добре не се захващайте с ремонти на климатици а работете като секретарки някаде
а пък аз с удоволствие си налях едно уиски аре Наздраве !!!
vanko68 климатика е CS-PE12CKE , и аз не можах да намеря нищо за този компресор , добре че тръгна