Да ти е честит и да споделиш мнения после!
Преглед за печат
Да ти е честит и да споделиш мнения после!
Благодаря. Ще споделя как се представя. Само да го сложат. Надявам се да не направят много поразии, че стената има фибран и от двете страни и при пробиването ако не внимават може доста да повредят външната страна. Някой ми беше казал, че видял как пробиват и като стигнали до външната изолация тя пречела да падне парчето мазилка. Сръчкали го с машината и изкъртили огромно парче от изолацията. Това не знам коя фирма е било, но говори за липса на отговорност и професионализъм.
Нищо не рабрах, за кое точно е късно! Плазменият филтър си го има във всеки климатик, високият COP в повечето климатици, дизайна е нещо дето всеки го прави, входящите отвори вече на всички климатици са отгоре и не се виждат. При всички тия щуротии, които ги има във всички климатици нищо чудно и да си сбъркал, защото има и други неща дето трябва да се гледат.Цитат:
Първоначално публикувано от Penoff
Ако решиш да отговориш недей да използваш думата цени, защото тя е само за рибите в морето.
изрежете фибрана с резец прецизно и предварително , и с 10 ка бургия се правят няколко контурни дупки за да може при пробиване на централната да се разпадне отвора на прах , мисля че няма д аимаш проблемЦитат:
Първоначално публикувано от Penoff
Напротив, точно когато се прави монтаж на климатик със съществуваща топлоизолация на стената, пораженията на външната фасада са минимални. Обратното води до грозни гледки и разправии със новият собственик на климатик.
:yikesЦитат:
Първоначално публикувано от dkolov
Стотици потребители най-учтиво те молим да дойдеш на гости на всеки от нас и да ни покажеш плазмените ни филтри :-memnon
според мен се е припознал с електростатичните филтри или вероятно антибактерялните , но чак пък да има плазма във всеки климатик е невъзможно
а до плазмата що се отнася , не е критерийй за климатикът по скоро за негивия лукс
Електростатичен филтър = плазмен филтър! Едно и също е.Цитат:
Първоначално публикувано от Mmitaka
:Drinks:
отново си доказваш компетенцията,Цитат:
Първоначално публикувано от Kaar
http://www.whirlpool.com/catalog/acc...b2aa2653ace55e
има доста хляб за ядене майна ! :Drinks:
нидей променяй физичните закони моляте
Mmitaka благодаря за съвета. Аз също мислех за нещо такова. Канех се само да изрежа фибрана, но това със спомагателните отвори е доста добра идея. Ще го приложа. Дори да откажат монтажниците да се занимават, разполагам с подходяща за целта машина и ще го свърша собственоръчно.
dkolov не съм имал намерение да говоря за цена при избора. Щом съм бил готов да купя всеки от 5-те климатика, значи не е било това водещото в избора ми. Дизайнът е личен избор за всеки. Аз харесвам дизайн без излишни неща, друг предпочита шарено, трети лъскаво, четвърти с много лампички и бутони. Наистина повечето нови модели нямат решетка за входящ въздух на предния панел. Fujitsu-то обаче имаше отвори в горния край на предния панел, които си се виждат отвсякъде. И аз споделям мнението, че няма плазмен филтър във всеки климатик. Това е абсурдно твърдение. Разликата между плазмен филтър и електростатичен филтър също е голяма. Единият създава статично електричество върху метална решетка (мрежа) и така привлича прахта върху себе си. Плазменият използва отново метална мрежа, но при него се пропуска съвсем минимално количество ток при изключително високо напрежение. В резултат в близост до метала се образува плазма (специално състояние на материята, което не се причислява към никоя от трите основни категории: течно, твърдо или газообразно състояние). Всичко което влезе в досег с плазмата се превръща в част от нея. Как точно става почистването на филтъра после не мога да обясня. Тук могат да се включат по-разбиращите тази технология.
Не смятам, че при съществуваща топло изолация пораженията при пробиване са най-малки. При пробиване винаги от външната страна се отцепва парче мазилка с форма подобна на конус без изключения. Когато има изолация (било то добре или зле залепена) тя задържа отцепеното парче. При по-голям натиск разбира се и изолацията поддава, но трудно може да се каже от къде точно ще се пречупи. Най-често става доста голяма и грозна дупка, която освен това намалява ефективността на изолацията.
Аз, предпочитам да имам ултра фин електростатичен филтър от колкото плазма + електростатичен тип ренде.
напълно те покрепям , на база практика се оказва че при наличие на електростатичен НАНО ФИЛТЪР профилктиките се оказват безмислени до цели 5 години , а тези имитацийй на катехинови филтри са пълни бози, спирали мухъл ДРЪН ДРЪНЦитат:
Първоначално публикувано от chachoto
Penoff при пробиване на такава дупка всичко което си писал е така,но при възможност ако сложиш на изходния отвор нещо с което да притиснеш-парче плоскост,дъска или нещо което ти е под ръка-свредлото излиза нормално без изкъртване.Изпробвано!
Здравейте на всички,Цитат:
Първоначално публикувано от SmiKis
все още не е закупена машина за тази стая, поради забавяне на нанасянето в апартамента по ред причини. В момента се колебая между Daikin FTXS35G и Fujitsu General ASHB12LD Plasma. Моля споделете, коя от двете машини ще е по-добра за конкретната стая и защо. Ако според някой има по-добра алтернатива на подобна цена, моля нека я представи. Съседната стая със същото изложение, но с квадратура 20кв.м. я отоплявам с Daikin FVXS25F. Машината ми се струва преоразмерена за това помещение, защото имам чуството, че най-редовно си работи като on-off. Съседа ми отоплява същото жилище с Daikin FVXS25F(спалня) и Daikin FVXS35F(всекидневна), но при мен мебелировката не позволява подова машина за всекидневната. Ако имате въпроси, които ще ви ориентират по-добре относно избора на модел съм на разположение.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Добре де, ама кажи за какви пари говорим все пак! :)
Щото аз съм ти харесал нещо, ама като не знам с какви пари разполагаш, как да ти ги предложа!