Ми толкова е ,но това е цена без монтаж. В един друг сайт проверих беше към 1399 лв. ,но пък това е с вкючен монтаж ,така че парите са почти същите.Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Преглед за печат
Ми толкова е ,но това е цена без монтаж. В един друг сайт проверих беше към 1399 лв. ,но пък това е с вкючен монтаж ,така че парите са почти същите.Цитат:
Толкова е цената, взимай го.
Ако не е тайна от къде си взел тези данни/струват ми се доста завишени макс.мощности при минусови температури?Някъде във форума срещнах, че 12LDC при -15 максималната е 3,6 а за 9LDC e 2,8kWЦитат:
Първоначално публикувано от Kaar
номиналната на 12 ldc при -15 е 3390 вата, з амаксималната не знам.Това е прочел Боард мен в техническите характеристики на фуджитсу за 12 ЛЦЦ.Цитат:
Първоначално публикувано от bicubic
Ок , мерси за съвета :)Цитат:
Няма номинална при -15*.Цитат:
Първоначално публикувано от justify
bicubic, в Service manuala за модела надали са сбъркали и завишили показателите! :)Цитат:
Първоначално публикувано от bicubic
Това са отдаваните топлинни мощности за 9-ката, които съм посочил. Нямам време да извадя и постна консумираната мощност.
:Drinks:
Когато имаш възможност дай линк към този Service manual, защото аз имам само тази снимка:
http://bicubic.snimka.bg/experiment/...54975.16480791
bicubic, дай email и ще ти го пратя.
След безкрайни главоблъсканици, четене на какви ли не сайтове и ровене из всевъзможни онлайн магазини стигнах до крайния избор на следните 5 варианта:
1) CORONA CSH-B229G
2) Fujitsu General ASHB09LD Plasma
3) Fujitsu General ASYB09LDC Plasma
4) Daikin ATXS25E / ARXS25F
5) Daikin FTXS25G / RXS25G
Очаквам вашите препоръки, кой е най-добре да взема. Моля да не ми предлагате други идеи, защото и без това ми е достатъчно трудно да реша. Утре тръгвам по магазините и се надявам да стигна до покупка, че в тая Варна студът идва когато си поиска. Днес от почти 10°С температурата падна до -4°С в рамките на малко повече от 2 часа. В последните дни тук е някакъв кошмар просто, но да не се отклонявам от темата. Приемаме, че всички тези климатици са подходящи като мощност за моята стая (3,6 х 3,6 южна, с изолация на външната стена, PVC дограма, окачен таван, паркет, ...). Ще кажа кратко и какво ми харесва в избраните климатици, за да ми помогнете с избора по-лесно.
1) Много висок COP, твърди се че има добри филтри (трябва да го проверя на място в магазина)
всички останали имат почти идентичен COP от около 4,5, така че няма да го споменавам навсякъде
2) Плазма филтър, голямо топлоотдаване (до над 6 kW) и в същото време нисък минимум (0,5kW), седмичен програматор
3) Същото като 2), но без програматора, фирмата предлага възможност за удължена гаранция до 6 години, което мисля е голям плюс (важи и за следващите 2)
4) Антибактериален филтър (не знам дали е по-добър от плазмения, но пък работи постоянно), добро топлоотдаване, но пък доста висок минимум (1,2kW)
5) Същото като 4 плюс седмичен програматор и още по-висок минимум на топлоотдаване (1,3kW)
Ще бъде чудесно ако утре стигна до покупка. Силно се надявам и на вашите съвети, кой климатик да избера. Извинявам се за многократните ми въпроси, но ми пречи зодията да взимам решения лесно (везни :) ) и вечно се чудя и мая до безкрай. Често това се оказва от полза, но не винаги.
Лека вечер на всички. Ще гледам да не задавам повече въпроси, а направо да се похваля с нов климатик в най-скоро време.
Ами, тогава пак да спомена - Fujitsu General ASHB09LD Plasma/ Fujitsu General ASYB09LDC Plasma е най-мощен, с най-нисък минимум, най-тих и с най-ефективен филтър - електростатичен.
И доколкото се отнасяше до отопление на спалня - мисля, че тази комбинация е най-удачна.
И аз подбутвам с още едно рамо за Fujitsu-то.Успех !!! :Drinks:
Здрасти и от мен,аз съм потребител,не съм търговец,значи съм лаик от към показатели и тем подобни-но ако искаш мнение и от потребител,задължително да има плазма!В къщи не я изключвам-за мен си върши перфектно работата!
Penoff
Само да ти кажа, че 2) и 3) са един и същ климатик с две наименования - Fujitsu и General. :016:
Corona-та е 2.5 (0.8 - 3.6) kW на отопление с APF 4.7 и не постига стандартите за икономичност в Япония за 2010 г, така че нищо впечатляващо. Щом не си намерил онова Fujitsu, за което ти говорих, изборът между тези е ясен.
За 3), 4) и 5) да позная ли - Вулкан 2002? ;) Отивай пак там и си избирай един от трите, няма да сгрешиш. Фирмата си тежи на мястото.
Вулкан е фирмата, но вече е късно. Накрая се спрях точно на CORONA-та. От факторите гледах най-много COP, защото ме интересува климатикът да топли икономично. През лятото все ще охлади някак, а и много силно охлаждане не е полезно. В Техно Клима видях CORONA и над нея Fujitsu ASYB-09LD. Момчето ми ги показа и двата от вътре. Обясни ми, че Fujitsu-то е по-мощно (то не че не се вижда от сайта или етикетите под стоката). Интересно ми беше, че плазменият филтър беше само един и съответно обработва само половината входящ въздух. Полза със сигурност има от него, не го отричам. Иначе и CORONA-та има йон генератор и някакъв антибактериален филтър. Допадна ми и това, че беше с напълно изчистен дизайн на вътрешното тяло. Нямаше нищо излишно, а входящите отвори са отгоре и не се виждат. В крайна сметка се надявам да не съм сбъркал с избора на климатик и също и с избора на фирма. Второто ще се разбере на 28-ми, когато дойдат да го монтират.