Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
Здравейте,
можете ли да ми препоръчате най-добрия климатик за отопление и охлаждане, задължително с аспирация? Помещението е 20-30 квадрата, но колегите постоянно запояват с поялници и има много гадни изпарения. Мисля че филтрите няма да са достатъчни. Средствата не са проблем, също така не е проблем и да се вземе по-мощен климатик от колкото е необходимо. От значение и да не духа директно върху хората.
Поздрави
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Всеобщото мнение е, че UW серията на Panasonic не става за отопление при малко по-ниски температури. Ти експеримент ли искаш да проведа, за да е доказано? Хората, които го имат, и монтажниците, които са го слагали, са на това мнение.
deian и другите колеги бихте ли ми препоръчали поне 2 модела(може и 3,4) 12-ки панасоник малайзийски(не японски) от "техномаркет" които стават за отопление при -15 градуса ( между 1000 и 1700лв)
п.п.може да се насоча и към HITACHI RAS/RAC-14EH1 ,който е MADE IN JAPAN :yahoo:
bugavia, спри се на този модел Toshiba RAS-402BDR - има всичко то което се нуждаеш....Плазмен филтър, йонизация, аспирация, самопочистващи филтри, самодезинфеция и т.н.
Колеги спрях се на модел PANASONIC CS/CU-RE12JKX ,малко надхвърлих бюджета ,но дано е за добро ! :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от bugavia
Здравейте,
можете ли да ми препоръчате най-добрия климатик за отопление и охлаждане, задължително с аспирация? Помещението е 20-30 квадрата, но колегите постоянно запояват с поялници и има много гадни изпарения. Мисля че филтрите няма да са достатъчни. Средствата не са проблем, също така не е проблем и да се вземе по-мощен климатик от колкото е необходимо. От значение и да не духа директно върху хората.
Поздрави
Най добрия климатик в този случай е каналният тип
joyboy , не си писал в какво помещение ще го използваш
Конвенционалка на Дайкин или Фуджи ще топли повече за по-малко пари при по-малка инвестиция.
Цитат:
Първоначално публикувано от vclima
joyboy , не си писал в какво помещение ще го използваш
апартамент(панел-ка - хол )
Етаж четвърти, помещение - хол(3,5м х 6.5м) височина 2.5 м, с една неостъклена тераса(външни стени - няма)/апартамента е среден и топъл въпреки обикновенната дървена дограма,/.
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Конвенционалка на Дайкин или Фуджи ще топли повече за по-малко пари при по-малка инвестиция.
сега панасоника ми излиза 1099лв + безплатен монтаж(Конвенционалка на Дайкин или Фуджи ще ми излезе ли по-малко и ако да предложи ми модел"и")
п.п. Вярно ли е това ?
Когато си купите климатик по-голям от нужното за това помещение, инверторният климатик работи като обикновен, т.е. постоянно изключва и включва, тъй като много бързо достига зададената Т, с една дума няма смисъл от инверторен климатик и се губи смисъла му.
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Напълно съм съгласен
Цитат:
Първоначално публикувано от vclima
Напълно съм съгласен
предложи ми модел"и"
по мойте изчисления 56/57 куб. м. ми е хола
Пуснах ти на лични кратка оферта.Ако имаш мейл,мога да ти пратя и каталози на БГ.
Колеги,моля за вашето мнение и съвети. Това е апартамента :
http://www.picvalley.net/u/2667/2221...VGd3XXjenE.JPG
Панел, ПВЦ дограма с К стъкло без външна или вътрешна изолация ,съседните апартаменти почти не се отопляват/по една стая –кухнята най вече/.Във всекидневната поставих Fujitsu 12 LDC, в детската смятам да поставя 9 LGC, за кухнята смятам да бъде конвекционален тъй като тя ще се ползва предимно вечер за 2-4 часа но не зная какъв.
Добре ли ще бъде при 3 климатика да бъдат отворени вратите към коридора и той малко да се отоплява? Спалнята няма да се отоплява ние сме свикнали и спим на студен въздух.
Пич забрави за 9-ка LGC това е единствения калпав модел на марката за 100лв. не се излагай ами заложи на 09LC или 12LGC.Според мен си за 2бр. 09LC и щом си свикнал да спиш на малко хладно ще ти вършат идеална работа заедно с LD-то.
здравейте,
оглеждам се във всеобщите мнения, че читав климатик за под 1000 лева няма, но все пак да си попитам
Доволен съм от General-a си през изминалата зима, сега ми трябва малко по евтин климатик за другата стая
бюджета ми е 800-1000лв.
размера на стаята 3 на 4м и таван на 2.60
източно изложение, една външна стена - пвц дограма / монолитно жилище
Стаята е спалня и търся по-тих модел, който да топли.
някакви предложения ?