бихте ли ми дали съвет какъв размер инвертор да си закупя за отопление на помещение (стая с коридор ) от 70м3 ?
бихте ли ми дали съвет какъв размер инвертор да си закупя за отопление на помещение (стая с коридор ) от 70м3 ?
Първоначално публикувано от tottenham
По размери се продават гащи и обувки, ризи и пижами.
Ако става дума за климатик - има си други определения!
Под "Инвертор" се разбира устройство, преобразуващо постоянно напрежение в променливо. Това ли ти трябва за отопление?
lupus знаеш мн добре че имах предвид 12 ли 14ка ли .. (под размер климатик).. но иначе те приветствам с това, че все пак си отговорил макар и несъстоятелно
Климатик с номинал на отопление между 4.2 и 4.8 kW.
Примерно:
Fujitsu ASYB12LD
Какви са тия 70 м 3...?Дай инфо ...?за отопление ли е...?изолация...?комшиите как са..?мръзнат ли ...?
ще се ползва помещението и за отопление и за охлаждане. 70м3 е 70куб.метра. изолиран съм и на тавана и на пода имам една външна стена и ПВЦ дограма.
За 70 кубика (това са 25-30 квадрата) единственото решение е 12-ка.Първоначално публикувано от tottenham
Вземи - Mitsubishi MSZ-HC35VA или DAIKIN FTXS35 и се наслаждавай на живота....
hristobotev, това HC на Mitsubishi Electric изобщо не става за отопление. Виж за FTXS35G съм съгласен.
Слаб. От японските трябва означението да е минимум 35, ама по-добре гледай отоплителната мощност, а не цифричката.
Аз, съм топлил почти 50м3 с MHI 20ZGX-S i pri -15 градуса не можа да си стигне номинала.
Какво е това огромно запасяване от мощност неразбирам.
tottenham - е с изолирано помещение и с добра дограма все пак.
Да бе, chacho, ама SV-то като цяло е доста слабичка серия. Ако беше някой BDR сигурно и 22-ка щеше да го стопли.
Търси климатик с номинал около 5 kw . Друго си е зимата жена ти , или приятелката ти (а защо не и двете) да се разхождат по потник и къси панталонки ,както беше казъл един колега от форума .
Поздрави