Привет на всички!!!
Имам следният казус за решаване: мисля да си изградя парна/по право е водна,но това е друга тема/ инсталация в жилище със следната обща квадратура от 45 кв.метра, като апартамента е с изолация и подмемена дограма, със западно изложение. Предложиха ми и следните радиатори: 3кw за 14 кв.метра стая, 2кw за 8,5 кв.метра, 1,5 кw за стая с 5,6 кв.метра, височината е стандартна 2,6 метра ,също така предвиждам и лира за банята и бойлер със серпентина. За стаята ,където ще е камината не мисля да монтирам радиатор. Орентирал съм се към радиатори произведени от фирма"Корадо", много добри отзиви чух за тях, отношение качество и цена и сега достигаме до най важният момент, а именно каква да е камината 10 кw или 13 кw на водната риза. Един господин ме посъветва ,че първата /10 кw-товата/ ще ми върши отлична работа, но ако се спра на втората като мощност камина /13 киловата/ ще постигна по нисък разход на дърва /казва,че само от жърта ще се подържа необходимата температура на водата в системата. Очаквам Вашите съвети и мнения.
Благодаря на всички Ви ,предварително!!!