Както писах и в други теми, искам да отоплявам хол с бокс към него, с обща площ 18.36 (хола) + 4.86 (бокса) = 23.22 кв.м. при височина 2.5 м или по друг начин казано - 58 куб.м.
Апартамента се намира в София, едроплощен кофраж, вътрешен, топлоизолация на стените, с PVC дограма с К стъкло, но е на първия етаж и отдолу са мазета.
По съвсем груби мои изчисления ако приема, че за 1 куб.м. са необходими 50W, то ми е необходима топлинна мощност около 2 900W. Толкова ми даде и калкулатор в руски сайт. Странно защо калкулаторът в Булклима ме заби на 4.11 KW!?
Като се има в предвид, че все пак отопляемата кубатура ще е по-малка - има мебели, шкафове и т.н., готварска печка в бокса ...
Само за информация - до преди 1 год това помещение се отопляваше идеално с парно с ал.радиатор с 14 глидера (168 W x 14 = 2352 W).
Обръщам се към специалистите и информираните, каква в края на краищата топлинна мощност ми е необходима, за да отоплявам това помещение? Имайте в предвид, че не желая по-високи температури от 23-24 градуса, обикновено поддържам 21-22 градуса.
Предварително благодаря на всички, които ще се отзоват на въпроса ми.