Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
Здравейте знаещи!
Моля за помощ - търся инверторен стенен климатик 12-ка или ...? ... максимално мощен, икономичен, безшумен (!) и надежден като модел до 1200 лв. максимум. Нещо интересно и изпитано в този ценови клас? Ще се монтира в южен хол 25 кв.м., вътрешен тухлен апартамент, с външна изолация и пвц дограма. Предварително благодаря за съдействието!!!
http://www.toshiba-klima.at/pdf/en/s...S-xxSKVP-E.pdf ето го сервизното, виж на страница 31, там са дадени 9-те степени на турбината и при какви режими на коя степен работи. Ето на V-та серия http://www.toshiba-klima.at/pdf/en/s...20(A08-10).pdf положението е същото, на стр. 34 са показани.
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
Здравейте знаещи!
Моля за помощ - търся инверторен стенен климатик 12-ка или ...? ... максимално мощен, икономичен, безшумен (!) и надежден като модел до 1200 лв. максимум. Нещо интересно и изпитано в този ценови клас? Ще се монтира в южен хол 25 кв.м., вътрешен тухлен апартамент, с външна изолация и пвц дограма. Предварително благодаря за съдействието!!!
Парите идват малко за нужната мощност. Единствено Fujitsu ASYA12LGC от марковите, но според мен ще се озори в големи студове. Ако намериш пари за ASYB12LDC - това е твоят климатик.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Благодаря, edi 1!
Наистина информацията е много полезна.
И един последен въпрос към знаещите:
Кой от посочените климатици е по тих - Тошиба RAS-10PKVP-E или Панасоник CS-229XB?
Помагайте, че зимата идва :)
Нищо друго читаво ли няма до 1200 лв. за 25 кв.м. което ще работи както трябва зиме и лете?
Свястно нещо, което да отговаря на това, което искаш и при този бюджет от 1200 лева няма.Може евентуално да помислиш за msg-18hrdn1 инвертора на МИДЕЯ, ама......Другото подходящо е ftx50g на ДАЙКИН, ама надвишава бюджета ти.12LDC най-съответства.
Цитат:
Първоначално публикувано от Николай Стефанов
Кой от посочените климатици е по тих - Тошиба RAS-10PKVP-E или Панасоник CS-229XB?
И от двата модела имат хора от форума,но тошибата е топ при 220v. а панасоника при 100v. така,че е малко вероятно (не невъзможно) някой да ги има и от двата в идентични помещения,и да ги сравни на "бойното поле".А иначе по мануал,може да ти дадът някакви децибели.
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
И от двата модела имат хора от форума,но тошибата е топ при 220v. а панасоника при 100v. така,че е малко вероятно (не невъзможно) някой да ги има и от двата в идентични помещения,и да ги сравни на "бойното поле".А иначе по мануал,може да ти дадът някакви децибели.
Проблемът е, че не можах да намеря данни за минимални стойности за Панасоник!
Здравейте! Какво е мнението Ви за DAIKIN FTXR28EV1B9? Благодаря!
Върхов модел. За какво помещение го взимаш и защо точно на този модел си се спрял?
Цитат:
Първоначално публикувано от GOLEMIA72
Здравейте! Какво е мнението Ви за DAIKIN FTXR28EV1B9? Благодаря!
Най доброто до момента...
Цитат:
Първоначално публикувано от Николай Стефанов
Проблемът е, че не можах да намеря данни за минимални стойности за Панасоник!
http://ctlg.panasonic.jp/product/spe...6&hb=CS-229XBS
Човекът май иска минимални нива на шума. По принцип за японските машини не седават.
Цитат:
Първоначално публикувано от bekata
Благодаря, bekata!
Tова съм го гледал, но тук става въпрос за максималните стойности, според мен. :)
Гледах преди малко и за модел на Тошиба 255 GDR- и там е така.
п.п.Докато съм писал deian е обяснил.
Панасоника е поне 1 класа над тази Тошиба на 220 волта ... по добре да го сравниш с BDR