Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от BAlexandrov
Ако трябва помощ пиши. Може да поготвим една табличка в Google Docs и да се допълва, както някой колеги с консумацията на ток на климатиците им.
Сигурно ще ми трябва помощ, защото съм малко скаран с компютрите, ползвам основните им функции, а подобни качвания и споделяния на таблици са извън възможностите ми.Като подготвя нещо, може да ти го пратя да го качиш, където трябва, ако има чалъм и други да помагат.Проблема при систематизирането е, че производителите в сервизните дават по различен начин топлоотзаване и консумация и за да се направи сравнение има доста смятане, ама здраве да е, ще стане.Също давам един глас за ТОШКО ако има бюджет, ако няма - LDC.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Сигурно ще ми трябва помощ, защото съм малко скаран с компютрите, ползвам основните им функции, а подобни качвания и споделяния на таблици са извън възможностите ми.Като подготвя нещо, може да ти го пратя да го качиш, където трябва, ако има чалъм и други да помагат.Проблема при систематизирането е, че производителите в сервизните дават по различен начин топлоотзаване и консумация и за да се направи сравнение има доста смятане, ама здраве да е, ще стане.
Е да де - с това мога да помогна, но по климатиците не съм навътре - там ти ще кажеш. Електронната таблица /както Ексел/ има да му дадеш формулата по която се изчислява дадена клетка и то ще си смята. Ще трябва само да се съберат различните формули и да се види кой производител, в кой формат ги дава, ако те разбирам правилно. Модата с таблиците в Google docs тук май от мен тръгна, като предложих това решение преди години на Boardman ;)
Бихте ли ми прпоръчали климатик за отопление на12 кв. 30куб.Стаята е кухня без изолация и с дървена дограма.Разполагам с около 1200лв. с монтажа
Цитат:
Първоначално публикувано от armen
Бихте ли ми прпоръчали климатик за отопление на12 кв. 30куб.Стаята е кухня без изолация и с дървена дограма.Разполагам с около 1200лв. с монтажа
Фуджи/Фуджитсу/Дженеррал - 7LGC.
Не бих рискувал с Фуджи/Фуджитсу/Дженеррал - 7LGC.
Най малко 9-ка.Човека няма нито изолация нито PVC.
Но със сигурност и това ще му върши добра работа: http://www.antonovclima.com/%D0%BA%D...Mirror%20panel
Цитат:
Първоначално публикувано от bobovo
Бобо, напомняш ми на един приятел от форума... :)
Със 100 вата на кубик /7LGC/, ще отопляваш и палатка.
Kasap лично съм бил свидетел на климатик Fujitsu 12lgc монтиран в 47м3 и на -7гр. едвам насмогваше да поддържа 22 гр.Но къщата и по точно стаята си беше направо хладилник с каламуд на тавана и обикновена дограма с 1-чно стъкло.Така че от жилище до жилище има огромна разлика.И все пак по добре да имаш в резерв от колкото да не ти стига. :Drinks:
Ми то за мен 7 и 9 LGC на практика са еднакви... резерв може да има чак с 12, но мисля, че е прекалено.
Привет, колеги!
Необходима ми е помощ в избора на климатик.Набелязал съм следните възможности:
1/Тошиба RAS-B10SKVP-E/RAS-B10SAVP-E
2/ Дайкин FVXS25F/RXS25G
3/ Фуджицо ASYB09LDC plazma
4/ Шарп AY-XPC09JHR
5/ Митсубиши MSZ-FD25VA/MUZ-FD25VA
Климатика ще е в спално помещение с обем 40куб.м, ПВЦ дограма , две външни стени юг-запад. Основното ми изискване е комфорта при използване на машината и най-вече тихата и работа.
Благодаря предварително на всички отзовали се на молбата ми.
Нека гласуването започне сега :help
Един глас за Тошиба RAS-B10SKVP-E/RAS-B10SAVP-E.
Цитат:
Първоначално публикувано от Николай Стефанов
Нека гласуването започне сега :help
Изобщо не виждам място за дебат, камо ли за гласуване - No.1, разбира се.
Здравейте, препоръчайте ми климатик(ще се ползва най-вече за отопление) за помещение 22 кв.м. и прилежащо антре 5кв, височина 2.6м. Става въпос за София, стая с югоизточно изложение но на нисък етаж и повечето време е в сянка, външна изолация и хубава пвц дограма.
Засега съм се спрял на DAIKIN FTX50GV, вариант ли е FUJITSU 12LGC за това помещение при температура около 20-21 градуса? Други варианти до 1500лв?
FUJI 12LDC http://www.fujielectricbg.com/ също е добър избор.
Не, тези които написах са слаби. Колегата горе ти е казал 12LDC.
здравейте, след като друга в другата секция ми помогнаха за избор на ТВ (взех lg 42ld750) сега идва ред на климатици.
Целта е да се отопляват 3 стаи - 22кв, 11кв, 10кв всички на 2.55, има външна изолация и пвц дограма, като цяло слънце не влиза много. Охлаждането не ми е много важно (топлолюбив съм дори и при 30+ C). Бюджета е гъвкав, т.е се търси добро съотношение цена/качество. Друго важно нещо е да не бучат много, тъй като искам да мога спокойно да спя при пуснат климатик.