Страница 60 от 102 ПърваПърва ... 1050585960616270 ... ПоследноПоследно
Резултати от 886 до 900 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2011

Re:Втора употреба климатици - част 2

ЗДРАВЕЙТЕ , нов съм във форума и имам нужда от помощ при избора на климатик както повечето тук.
    Машинката която видях е Tоshiba RAS EAD2 ,а на външното тяло пише 221 PAV препоръчан ми беше за помещение 16 м2. Климатикът е рециклиран, 2009г. производство и е на цена 700 лв без монтажа. Моделът няма екстри като Плазма и Йонизатор. Та въпросът ми е дали си заслужава парите или Мога да намеря някой със по-горните екстри,дори и малко по-старичък със добри коефициенти на отдаване както на топлина, така и на изстудяване на даденото помещение то 16-16.5 м2
    надявам се да ме посъветвате какво да търся и евентуално да си закупя

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

EAD2 е модел от 2005 година...пак виждам, че разни "специалисти" са направили комбинация и симбиоза и после защо тръгва лошо има на хората занимаващи се с тази техника. Тази машина, ще стопли това помещение, ако е без топлозагуби, а това е невъзможно...Имай предвид, че е 2.2 номинално на отопление. Къде ти предлагат този вариант? Не че няма да се сработят, то така или иначе в базовите серии, вътрешните електроники промяна много не претърпяват през годините.

4. Тук е от
    Oct 2011

Е добре, благодаря ти за изчерпателния отговор , дай по-подробно че не разбирам много от климатици ....
    да не вземем нещо което няма да ми върши работа, после да се чудим какво да го правим. дай съвет за това помещение от 16-16.5м2
    какво да търся - нещо с йонизатор и плазма или хиперинвенторен без екстри, което хем ще греее през зимата и ще изстудява мастиката през лятото ;-)

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

komp12, отиваш във фирмата която си ходил и записваш всички модели който имат поне 2.5 kW номинално на отопление. Параметрите ги пише на вътрешното тяло. После сядаш на компа и ги споделяш тук и ще получиш отговор кое ще ти свърши работа и кое си заслужава...

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от komp12
    Е добре, благодаря ти за изчерпателния отговор , дай по-подробно че не разбирам много от климатици ....
    да не вземем нещо което няма да ми върши работа, после да се чудим какво да го правим. дай съвет за това помещение от 16-16.5м2
    какво да търся - нещо с йонизатор и плазма или хиперинвенторен без екстри, което хем ще греее през зимата и ще изстудява мастиката през лятото ;-)
    Тя тази фирма щом още в началото те "люля" представи си какво ще е по -нататък.

Ако няма на кой да разчиташ за климатик втора употреба по-добре нов това LG .
    Ако държиш на втора употреба с тази фирма която ти е предложила климатика рискът е неоправдано висок.Аз втори път не бих им гласувал доверие.

И преди имаше много самозванци-печалбари, но сега и една част от тези които с това се прехранват го подкараха през просото.

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ей пак ме изненада рано сутрин с климатик - какво е това лг бе ОТОПЛЕНИЕ - 3.25 (0.89-5.0) KW ???
    първо хитачито до 8кв сега и това
    че пише че и с плазма... колко е плазма един господ знае де.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Е плазма си е ... и какво точно в киловатите те изненадва??

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Таблиците за запазване на отоплителната мощност.Каго гледахме сервизното се оказа, че при -15 запазва 70% мощност.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това нарежда LG сред лидерите в климатичната техника ,как не съм го знаел

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Даже и над тях с тези 70%.

13. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    това нарежда LG сред лидерите в климатичната техника ,как не съм го знаел
    Някой има ли статистика коя компания има най-голям пазарен дял в света, че намирам информация само за предни години?

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Нека да се придържаме към темата - Втора употреба климатизатори!

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

off: не виждам нищо смешно в които и да са данни публикувани официално и не оспорени официално така че докато накой не покаже някакво опровержение подкрепено с доказателствен материал ..."кокошката е мъжка"! нека следващите писания да са в темата за LG климатици то до колкото си спомням там имаше някакви разбори вече.... А и в тази тема Александър беше показал едно LG за японския пазар което по параметри не отстъпваше на прехвалените японски марки

17. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Пак малко От " реномирана " варненска фирма ме открехнаха, че в Япония само се охлаждали на клими и затова дори 10 годишни машини, били много малко ползвани. Някой може ли да потвърди това изказване ? Пак от тази същата фирма ми смениха дефектираща клима с друга пак на 100 V. Този път вакуумираха 1 минута. Във кафеза 1 пръст китайски хумус, кална решетка и перка. Вече дори не си правят труда да измият питите, а какво остава да изпробват машините. Или може машинката да е поработила малко тук и хумусът да е от БГ, защото на HEAT духа съвсем незадоволително, при максимална консумация. Писна ми. Подозирам, че може да иска фреон - ако са я слагали още някъде и са я " фъсфали " .

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ами ти... пак първо купи и после пиши ако щеш до арменския поп. Нали уж вече знаеш за форума, поинтересувай се първо какво ще ти сложат! После и да мрънкаш няма сметка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 60 от 102 ПърваПърва ... 1050585960616270 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе