Страница 20 от 102 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Re:Втора употреба климатици - част 2

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    Аруба е прав поне по 1 точка - хубавите машини 2ра ръка - високи модели на по 2-3 години най много ,се обират от познати и приближени на фирмите които ги предлагат много преди да стигнат до масовия потребител ,а останалите машини не струват - обикновено са 6-8 годишни базови модели ,от високия клас са много малко и са над 1000 лв за 28ца ... това са мои лични наблюдения никого не ангажирам с тях .
    Трябва да познаваш човек който малко или много се е сблъсквал с втората ръка. Преди Сашо да избере и монтира моята машина аз месец време се ослушвах. Ходих в малкото магазинче на Димели, имаше три 10 годишни климатика на дебела цена. От HTT обещаха да ми се обадят и не го направиха при положение че казах какво искам. Колегата Ванко каза че ще ми звънне и минаха 3 седмици в които не си вдигаше телефона. Отидох до Драмакс, говорихме и даже набележих две Coron-и и един Daikin, бях готов да скоча. Точно тогава реших да драсна и на Сашо, колегата Еди ме беше светнал за него. Казах му какво искам, той ми снима няколко машини от склада, избрах една и се уговорихме за монтаж. Дойде, монтира, платих и си отиде, тая есен ще дойде за профилактика и ще направи такава и на другия ми климатик. Като му звъннах си вдига телефона, половината "майстори" се покриват(особено ако са взели пари напред). Та за 900 лв си взех 4 годишен базов инвертор Daikin с COP на отопление 5.62. Котарака ми цяла зима лежа по гръб срещу клапата на климатика. Вярно че е базов, но е тих, икономичен и работи при ниски температури, цяла зима е работил на 22 градуса през деня и на 20 през нощта.

edit
    Ако не знаеш какво търсиш като нищо можеш да се сдобиеш с "много добра" машина на 12 години с фреон R22
    Не че при новите не е същото, вижте "нискотемпературните" Осаки.

2.  

3. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Не трябваше да затриват постовете. Получи се интересна дискусия. Казахме си нещата с истинските думи. Аз лично си падам отвреме-навреме по гаргарата/сеира. Много се забавлявах 3-4 дена. На моменти се смях на глас. Благодаря на всички за емоцията!

4. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Да не го приемете пак като заяждане, ама не се сдържах. Защо толкова не приемате истината. Тези климатици наистина се оставят в пунктовете за преработване. Обаче тъй като японската техника е с неоспоримо качество, се предполага че има още толкова живот, колкото е работила до сега, се взима от фирми, рециклира се, ако се наложи сигурно от три ще съберат един. За мен това е истината. И защо все се противопоставяте. Иначе е ясно че японската техника е най-перфектна, никой не го оспорва. Просто аз никога не бих купил рециклирано нещо. А ако става въпрос за ново японско, ще го взема с две ръце, че и за още ще питам. Ех, защо няма ново маде ин джапан на 220 V.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Коя истина да приемаме бе Иво, твоята ли? Това което пишеш не е вярно. Уред който е предаден на фирма за рециклиране в Япония е невъзможно да попадне на пазара, това да не ти е далавераджииска България. Големите вериги магазини имат опция за изкупуване на уредите си след изтичането на гаранцията и подмяната им с нов модел, употребяваната техника се продава на борса за употребявани стоки, същото се случва и с по-старите климатици които хората решават да продадат.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

по точно около Япония се прави тази Тошиба ... пак от жълти де ...

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Alexi, бате недей се захваща...Че пак ще има "клонираните атакуват", както каза един авер....не можеш да се бориш с вятърни мелници и тролове (форумни).
    Нека темата остане за консултация и информация за бъдещите почитатели на тази техника.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2010

Тука никой не поставя под съмнение новите японски климатици, просто казваме,че и старите не са за изхвърляне. Аз лично не мога да се сетя за тих,енергоспестяващ с куп екстри нов читав климатик в рамките на 1000лв та за тва се "преебах" та си взех "тошошовец" RAS-285PDR ако ще от боклука да е важното е,че е толкова тих,че забравям къде съм го сложил. Направих веднъж грешката с нов за същата цена и сега седи като трофей на стената за да може да се спи, освен аз та и съседа!
    Ако някога ми потрябва отново климатик без съмнение ще е втора употреба определено оказва влияние на бюджета. Аз съм пестелив човек Ако някой може да намери климатик дори и с приблизителни параметри на моя, моля да ме светне кой е той.

10. Тук е от
    Jul 2010

Aleksandars, пиши кога ще имаш път към София,че съм сложил бирата
    предлагам да направим една вечеринка на тошовците
    да се чувстват поканени: corkie,BLUE1,marian1

11. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Абе според мен и 500 лева им е много. 1000 лева си струва за машина на максимум година. Те да са на по 2-3 години как да е. Ама повечето са на 7-8. Отзад, понеже в контейнера ги хвърлят като мръсно бельо, ламелите им са все едно гърмени с РПГ. Те затова по сайтовете, където ги продават не им слагат снимките. Да има 20 човека в цяла България, които са случили на хубави машини. 10 са във форума.

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

като си купих ЕЛИТ си мислех.че климатиците се различават по външен вид.купих си ДАЙКИН и разбрах,че съм си мислел че имам климатик(ЕЛИТА).може би ако си взема японски ОРГИНАЛДЪ,ще разбера,че и за дайкина съм се лъгал............та извода ми е,че човек трябва сам да се убеди в нещо на ПРАКТИКА и тогава да изказва мнение за нещо.а за мен истината е една КЕФ И КОМФОРТ ЦЕНА НЯМАТ и точно поради тази причина вече НИКОГА не бих си купил боклук.седя гладен,лишавам се,но когато дойде студа се кефя ,че ми е топло и дори в най-мразовитите дни се топля с климатик,а не ползвам помощни стредства(изключвам жена ми).заради тези причини избягвайте споровете(безмислените,без доводи)А ПОМАГАЙТЕ НА НЕПРОСВЕТЕНИТЕ с доводи и реални ситуации,а не от сорта.....чул съм,чел съм виждал съм.............бе да се набутва.

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA
    А ПОМАГАЙТЕ НА НЕПРОСВЕТЕНИТЕ с доводи и реални ситуации,а не от сорта.....чул съм,чел съм виждал съм.............бе да се набутва.
    Ма как да им помагаш,като сами не искат да си помогнат?Каквото и да им обясняваш,каквито и железни доводи да им изтъкваш ,все ще слушаме един изтъркан ,безпочвен рефрен.Те живеят в собствен свят,и не могат да се примирят с избора на другомислещите,какъвто и да е - различен от тяхното-то ще е отхвърляно винаги,и изпадат в ужас,че светът не се върти около тяхната теза и особенно техният избор.

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Абе според мен и 500 лева им е много. 1000 лева си струва за машина на максимум година.
    Повярвай ми Аруба,и на мен ми се иска да е така,обаче машини 2002г. както писах струват 28000 и 26000 йени ;което е между 475 и 441лв. в оказиони -имат добре развит пазар за употребявани стоки,а и висок стандарт-за контейнер със сигурност ще ползват голяма отстъпка,но пак няма да са без пари.А за РПГто сравнението е доста неуместно-явно си го виждал само по телевизора,и че са натиснати малко ламелите тук там при транспорта-не пречи на работата им.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    Е какъв е проблема всеки да си изкаже мнението и предпочитанията. Вие си се кефете на употребяваните япончета, другите ще си се кефим на новите китайчета, и тва е. И искам да попитам Jackas- Е кой да стои до 3 часа сутринта за да бърше. Който за каквото е учил.
    в тази темата полезно мнение може да бъде дадено от хора собственици на японци втора ръка или да питат такива като теб. Ти какво мнение може да имаш по въпроса с тея китайци у вас. пиши си из темите за китайци там ще си по-полезен.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Пловдив

Наистина няма нужда да си повишавате тон!Японските климатици са голяма работа както и тяхната нация само може да се учим от тях.По бешумни и комфортни машини от тях няма-за това е много важен подбора

17. Тук е от
    Oct 2010

жгайкра6щк

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от elmo82
    жгайкра6щк
    elmo82, какво значи това?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 102 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе