Трябва да познаваш човек който малко или много се е сблъсквал с втората ръка. Преди Сашо да избере и монтира моята машина аз месец време се ослушвах. Ходих в малкото магазинче на Димели, имаше три 10 годишни климатика на дебела цена. От HTT обещаха да ми се обадят и не го направиха при положение че казах какво искам. Колегата Ванко каза че ще ми звънне и минаха 3 седмици в които не си вдигаше телефона. Отидох до Драмакс, говорихме и даже набележих две Coron-и и един Daikin, бях готов да скоча. Точно тогава реших да драсна и на Сашо, колегата Еди ме беше светнал за него. Казах му какво искам, той ми снима няколко машини от склада, избрах една и се уговорихме за монтаж. Дойде, монтира, платих и си отиде, тая есен ще дойде за профилактика и ще направи такава и на другия ми климатик. Като му звъннах си вдига телефона, половината "майстори" се покриват(особено ако са взели пари напред). Та за 900 лв си взех 4 годишен базов инвертор Daikin с COP на отопление 5.62. Котарака ми цяла зима лежа по гръб срещу клапата на климатика. Вярно че е базов, но е тих, икономичен и работи при ниски температури, цяла зима е работил на 22 градуса през деня и на 20 през нощта.Първоначално публикувано от Alexi
edit
Ако не знаеш какво търсиш като нищо можеш да се сдобиеш с "много добра" машина на 12 години с фреон R22
Не че при новите не е същото, вижте "нискотемпературните" Осаки.