Прав си (не за кайсиевата) има го при по големите-28,36 и 100v.40ки.Не съм имал толкова голяма и не съм се вглеждал явно.![]()
Прав си (не за кайсиевата) има го при по големите-28,36 и 100v.40ки.Не съм имал толкова голяма и не съм се вглеждал явно.![]()
мрежата им не се различава от нашата и заземлението им е по същия начин (световно приет като най добра комбинация от сравнително висока сигурност и ниска цена) .. за това има и преходници от единия тип кабел към другия .Трети проводник( заземителен) няма ,когато уреда е изпълнен със защита тип "защитно изолиране" ,примерно телевизор ,и повечето черна техника е така .За климатик е задължително заземлението .Първоначално публикувано от estqwerty
nаистина не знам за какво иде реч : бях гледал едно в което земята е просто тапа - може би външен мост?
едит тапа
![]()
Eто линк за различните щепсели по света,а за Япония липсва ''намигащото'' ,а само двата дадени от Сашо? :
http://www.kropla.com/electric2.htm
Здравейте кой от трите модела бихте ми препоръчали за спалня около 17 кв
sharp ay-t25sbc
hitachi ras-h2500mx
hitachi ras-2200nx
ако някой знае и годините им на призводство и характеристики ще съм много благодарен.
Hitachi RAS-H2500MX
Модел: 2000~2001 година/100V/R410A
Параметри на климатика при 7°С външна темепература:
Охлаждаща мощност: 2.5 (0.9 ~ 3.1) kW
Консумирана електроенергия: 490 (155 ~ 1080) W
COP: 5.10
Отоплителна мощност: 3.4 (0.9 ~ 4.8) kW
Консумирана електроенергия: 625 (115 ~ 1090) W
COP: 5.44
Параметри на климатика при 2°С външна темепература:
Отоплителна мощност: 3.5 kW
Hitachi RAS-2200NX
Модел: 2002~2003 година/R410А
Параметри на климатика при 7°С външна температура:
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.9 ~ 2.9)
Консумирана електроенергия: 415 W (155 ~ 980)
COP: 5.30
Отоплителна мощност: 3.2 kW (0.9 ~ 4.7)
Консумирана електроенергия: 610 W (115 ~ 960)
COP: 5.25
Параметри на климатика при 2°С външна температура:
Отоплителна мощност: 3.4 kW
Консумирана електроенергия: 850 W
COP: 5.28 (средна стойност)
Sharp AY-T22SBC
Модел: 2005~2006 година/R410/100V
Параметри при 7°С външна температура:
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.8 ~ 2.6)
Консумирана електроенергия: 440 W (165 ~ 620)
COP: 5.00
Отоплителна мощност: 2.2 kW (0.8 ~ 3.6)
Консумирана електроенергия: 395 W (165 ~ 850)
COP: 5.57
Параметри при 2°С външна темепература:
Отоплителна мощност: 2.6 kW
Консумирана електроенергия: 1120 W
Бих заложил на някой от двата хитака....![]()
Благодаря ти много колега миналата седмица сложих един шарп ay-p25sc и понеже уговорката беше да взема още 1 за да ми направят отстъпка и си записах тия три модела но ще отида пак да видя кво има и да си запиша някой модел че тоя малко послъгва дето ги продаваабе на два акъла съм дали нов или хубав втора ръка ама като им гледам параметрите на тия в техномаркета ....
http://www.technomarket.bg/products/...nh0-s-09af-uh0
за тоя някви мнения?
недей ЛГ че ще те застигне бялата смъртот тия горе нито един не бих взел -Хитачитата са доста стари а Шарпа е маломощен модел за стая до 14-15 квадрата максимум и то при ниски топлозагуби т.е. не е подходящ
На тоя LG CS-09AF(NH0) му дават да топли до -10° по книга,та по добре виж вторият вариант- с по хубавия...Първоначално публикувано от speka
![]()
Нищо не мога да кажа за LG CS-09AF(NH0), но мога да спомена че тази зима изкарах доста комфортно с LG S-12AT. По отношение на това че климата не работи под -10 градуса четох в някакъв PDF който мо беше попаднал, че това се отнася, че климатика не трябва да се изклю4ва ако температурите са под минус 10 градуса. За последното не съм много сигурен и не съм се задълбочавал. Единственото което искам е да няма проблеми с техниката която ползвам :0)
Хайде със здраве от мен.
P.S. Леко се отнасям с недоверие към насипната техника втора употреба![]()
Поне при японските климатици втора употреба техниката не е насипнаПървоначално публикувано от Di_mitar
,просто не е в кашони.И всеки технически грамотен човек не би трябвало да се притеснява да си закупи такава техника.По-здрави са,по-качествени и технологиите които се вграждат в тях изпреварват с години европейските модели.Важното с което трябва да се съобразиш е от коя фирма да си го закупиш(качествения контрол при рециклирането е различен в различните фирми) и да се съобрази правилно мощността на климатика с нуждите за помещението.
![]()
Сега и ако кажеш,кои фирми извършват качествен контрол при рециклирането,грешка няма да имаш![]()
А на мен ми обясни защо ако аз се конкурирам с N на брой фирми ще излезна на пазара Х с калпави изделия работещи по технологии от миналия векПо-здрави са,по-качествени и технологиите които се вграждат в тях изпреварват с години европейските модели.![]()
Di_mitar, има си пазар за всичко, а тази тема е /японски/ клими втора употреба, които не спадат към цитираните от теб "калпави изделия работещи по технологии от миналия век ".![]()
Kasap,
Мисля че не си ме разбрал правилно. "калпави изделия работещи по технологии от миналия век " са климатиците, които се продават в Европа и останалата част на света според Rumb@ta.
Хора четете, а после пишете![]()