Прав си (не за кайсиевата) има го при по големите-28,36 и 100v.40ки.Не съм имал толкова голяма и не съм се вглеждал явно.
Прав си (не за кайсиевата) има го при по големите-28,36 и 100v.40ки.Не съм имал толкова голяма и не съм се вглеждал явно.
мрежата им не се различава от нашата и заземлението им е по същия начин (световно приет като най добра комбинация от сравнително висока сигурност и ниска цена) .. за това има и преходници от единия тип кабел към другия .Трети проводник( заземителен) няма ,когато уреда е изпълнен със защита тип "защитно изолиране" ,примерно телевизор ,и повечето черна техника е така .За климатик е задължително заземлението .Първоначално публикувано от estqwerty
nаистина не знам за какво иде реч : бях гледал едно в което земята е просто тапа - може би външен мост?
едит тапа
Eто линк за различните щепсели по света,а за Япония липсва ''намигащото'' ,а само двата дадени от Сашо? :
http://www.kropla.com/electric2.htm
Здравейте кой от трите модела бихте ми препоръчали за спалня около 17 кв
sharp ay-t25sbc
hitachi ras-h2500mx
hitachi ras-2200nx
ако някой знае и годините им на призводство и характеристики ще съм много благодарен.
Hitachi RAS-H2500MX
Модел: 2000~2001 година/100V/R410A
Параметри на климатика при 7°С външна темепература:
Охлаждаща мощност: 2.5 (0.9 ~ 3.1) kW
Консумирана електроенергия: 490 (155 ~ 1080) W
COP: 5.10
Отоплителна мощност: 3.4 (0.9 ~ 4.8) kW
Консумирана електроенергия: 625 (115 ~ 1090) W
COP: 5.44
Параметри на климатика при 2°С външна темепература:
Отоплителна мощност: 3.5 kW
Hitachi RAS-2200NX
Модел: 2002~2003 година/R410А
Параметри на климатика при 7°С външна температура:
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.9 ~ 2.9)
Консумирана електроенергия: 415 W (155 ~ 980)
COP: 5.30
Отоплителна мощност: 3.2 kW (0.9 ~ 4.7)
Консумирана електроенергия: 610 W (115 ~ 960)
COP: 5.25
Параметри на климатика при 2°С външна температура:
Отоплителна мощност: 3.4 kW
Консумирана електроенергия: 850 W
COP: 5.28 (средна стойност)
Sharp AY-T22SBC
Модел: 2005~2006 година/R410/100V
Параметри при 7°С външна температура:
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.8 ~ 2.6)
Консумирана електроенергия: 440 W (165 ~ 620)
COP: 5.00
Отоплителна мощност: 2.2 kW (0.8 ~ 3.6)
Консумирана електроенергия: 395 W (165 ~ 850)
COP: 5.57
Параметри при 2°С външна темепература:
Отоплителна мощност: 2.6 kW
Консумирана електроенергия: 1120 W
Бих заложил на някой от двата хитака....
Благодаря ти много колега миналата седмица сложих един шарп ay-p25sc и понеже уговорката беше да взема още 1 за да ми направят отстъпка и си записах тия три модела но ще отида пак да видя кво има и да си запиша някой модел че тоя малко послъгва дето ги продава абе на два акъла съм дали нов или хубав втора ръка ама като им гледам параметрите на тия в техномаркета ....
http://www.technomarket.bg/products/...nh0-s-09af-uh0
за тоя някви мнения?
недей ЛГ че ще те застигне бялата смърт от тия горе нито един не бих взел -Хитачитата са доста стари а Шарпа е маломощен модел за стая до 14-15 квадрата максимум и то при ниски топлозагуби т.е. не е подходящ
На тоя LG CS-09AF(NH0) му дават да топли до -10° по книга,та по добре виж вторият вариант- с по хубавия...Първоначално публикувано от speka
Нищо не мога да кажа за LG CS-09AF(NH0), но мога да спомена че тази зима изкарах доста комфортно с LG S-12AT. По отношение на това че климата не работи под -10 градуса четох в някакъв PDF който мо беше попаднал, че това се отнася, че климатика не трябва да се изклю4ва ако температурите са под минус 10 градуса. За последното не съм много сигурен и не съм се задълбочавал. Единственото което искам е да няма проблеми с техниката която ползвам :0)
Хайде със здраве от мен.
P.S. Леко се отнасям с недоверие към насипната техника втора употреба
Поне при японските климатици втора употреба техниката не е насипна ,просто не е в кашони.И всеки технически грамотен човек не би трябвало да се притеснява да си закупи такава техника.По-здрави са,по-качествени и технологиите които се вграждат в тях изпреварват с години европейските модели.Важното с което трябва да се съобразиш е от коя фирма да си го закупиш(качествения контрол при рециклирането е различен в различните фирми) и да се съобрази правилно мощността на климатика с нуждите за помещението.Първоначално публикувано от Di_mitar
Сега и ако кажеш,кои фирми извършват качествен контрол при рециклирането,грешка няма да имаш
А на мен ми обясни защо ако аз се конкурирам с N на брой фирми ще излезна на пазара Х с калпави изделия работещи по технологии от миналия векПо-здрави са,по-качествени и технологиите които се вграждат в тях изпреварват с години европейските модели.
Di_mitar, има си пазар за всичко, а тази тема е /японски/ клими втора употреба, които не спадат към цитираните от теб "калпави изделия работещи по технологии от миналия век ".
Kasap,
Мисля че не си ме разбрал правилно. "калпави изделия работещи по технологии от миналия век " са климатиците, които се продават в Европа и останалата част на света според Rumb@ta.
Хора четете, а после пишете