Страница 23 от 102 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re:Втора употреба климатици - част 2

здравейте - края на седмицата е класика всичко да се обърка
    още не съм мерил височината.
    изложението е чист юг. като магазина е във ново блокче, отдолу имам маза, отгоре са жилища необитаеми. 3 сетени тухла и бетон.
    дограмата както бях споменал е без термомост или студена - ако успея да стопля на зима ще се лее конденз с кофите

сега всичко отива за да се стартира - картон гранитогрес боя, решетки - клими ще слагам впоследствие ако изобщо удържа
    финансово за тях.

28-ците тия 4 киловата номинал ли са им ? ще гледам да сложа 2 хDR ако намеря. но вчера като си говорех с НАЧАЛНИЧКАТА каза 1 голям климатик - жената като види нещо хубаво и край, вкъщи съм с фтх50 доволни сме ама не ме чуват като обяснявам че ще трябват два такива.

2.  

3. py4
    py4 е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от dragozow
    И неслучайно повечето премълчават номиналните данни и пишат максималните. После има "ама климатика не грее".
    тези данни, които съм писал са номинали и са взети от табелките на климатиците.
    имам повече от 500 климатика на склад. мислиш ли че мога да се ровя из нета и да им търся на всичките минимум, максимум и т.н. то трябва да назнача човек на заплата по цял ден само с това да се занимава. що се отнася до снимките, вервай ми, от тях не можеш да разбереш абсолютно нищо. може само да видиш какво представлява модела и нищо повече. а това може да се види и в гугъл.
    поздрави.

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от py4
    тези данни, които съм писал са номинали и са взети от табелките на климатиците.
    имам повече от 500 климатика на склад. мислиш ли че мога да се ровя из нета и да им търся на всичките минимум, максимум и т.н. то трябва да назнача човек на заплата по цял ден само с това да се занимава. що се отнася до снимките, вервай ми, от тях не можеш да разбереш абсолютно нищо. може само да видиш какво представлява модела и нищо повече. а това може да се види и в гугъл.
    поздрави.
    Гледам че информацията в сайта на фирмата ти се актуализира доста бързо, което ме кара да си мисля, че има някой който се занимава с това. Същия този някой може да свърши и тази работа - да търси повече данни в нета за моделите, които предлагаш. Мисля че по този начин ще спечелиш повече клиенти от една страна и при направата на качествени монтажи от друга.

5. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от py4
    що се отнася до снимките, вервай ми, от тях не можеш да разбереш абсолютно нищо. може само да видиш какво представлява модела и нищо повече. а това може да се види и в гугъл.
    поздрави.
    Вервай ми py4,око да види си е по добре от нищо!А знаеш,че и в гугъл не за всички климатици излиза подробно инфо,а и снимки,особенно за по стари модели,а и визуализиран обекта по лесно те грабва.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    око да види си е по добре от нищо!лесно те грабва
    Напълно съгласен. Една информация, за какъвто и да е продукт, ако е поднесена както трябва, до голяма степен спомага за реализиране на неговата продажба. И това важи в голяма степен за тези машини - особено "тънкия" момент, че информацията за тези машинни (и всичко свързано с тях) се намира в специализирани сайтове, които даже са на японски...

7. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Не го приемай лично ама наистина е по-добре човек да види реална снимка на климатика. Ясно е че някои не изглеждат добре, все пак не са нови и е обяснимо. Още повече че за климатиците за японския пазар информацията е оскъдна. Подобно описание е наистина малко:
    http://japanclima.com/products/DAIKIN-AN22KKS.html

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Калояне, ето човече....Ако ти трябва....

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Сашо, имам един въпрос към тебе (гледайки параметрите на този модел):

Може ли да се каже, че в общи линии моделите, които имат еднакви номинални мощности на охлаждане и отопление са слабите модели на съотвената марка?

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Този модел е от базовите на марката. Това изравняване се наблюдава и при други марки. За мен са слаби машини по отношение на това за какво помещение могат да се поставят. Лично аз, тази машина не бих е заложил в по голямо помещение от 12 m². Но пък има и нещо друго. Монтирал съм машина с такива параметри в помещение 16 m² (къща, със стара дограма и две външни стени) и машината работи вече втора зима без проблеми и отоплява. Но марката беше друга. Това изравняване се прави за да се увеличи COP-а и респективно APF - фактори, на които в Япония много държат.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Всъщност номиналното топлоотдаване е малко хлъзгава стойност, с която производителите спекулират понякога, докато максималната е доста по-точна за вадене на изводи. С изключение на модели от рода на LT на Фуджицу, където е малко по-различно.

13. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Калояне, ето човече....Ако ти трябва....
    Въпроса е принципен. Не ми трябва ама на който му трябва ще му е от полза.

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Всъщност номиналното топлоотдаване е малко хлъзгава стойност, с която производителите спекулират понякога, докато максималната е доста по-точна за вадене на изводи.
    Ето ти rist ,един модел на Панасоник 2011г. CS-HX221C , който е върхов за марката, а и за японският пазар по принцип,и ще видиш разликите с по горният базов модел на Дайкин,но и цената тук е разбираемо нагоре,и разликите при максимално развъртане и при 2°.

охлаждаща мощност 2,2kw. (0,4~3,4)kw.
    консумирана eнергия 360w.(110~760)w.
    отоплителна мощност при 7° - 2,5kw.(0,3~6,3)kw.
    консумирана енергия 400w.(105~1470)w.
    отоплителна мощност при 2° - 4,6kw.
    усреднен COP-6,18 APF-7,1

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Какво да го коментираме този модел, нисък минимум, висок максимум, APF-7,1 !!! (май за първи път виждам такава стойност). Японците да почнат да ги правят и на 220В та дано да спре да ги тресе и залива.

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от rist
    ...APF-7,1 !!! (май за първи път виждам такава стойност)...
    Миналогодишния модел CS-HX220C е с APF=7,2. Интересно как са отстъпили с една десета, вместо да се увеличи с толкова.
    Минималното топлоотдаване в новия модел пада двойно, но му се увеличава с малко над 30% консумацията при минимума, както и с 10% се вдига консумацията при номинално топлоотдаване.
    Панасоник досега в последните години за върховите си модели са намалявали консумацията и са увеличавали APF-а, докато сега при този модел не е така.

18. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от gnf

Панасоник досега в последните години за върховите си модели са намалявали консумацията и са увеличавали APF-а, докато сега при този модел не е така.
    Просто примера с този модел беше случаен,а и не само при Панасоник,а и при другите марки се наблюдава в последните години едно ''тъпчене на място'' и заиграване с десети с ''хлъзгавия'' номинал.Явно използваните технологии са на ръба на възможностите си, и без нова революционна такава,няма да има очеваден растеж нагоре(нещо като ''инжекционно впръскване'' при Зубадан,ако може така да се нарече).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 102 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе