Ще ти върши работа машинката. Има номинал от 3.2 kW на отоплене, при СОР 5.08
Ще ти върши работа машинката. Има номинал от 3.2 kW на отоплене, при СОР 5.08
gertrudi, Sanyo SAP-UF22B Clover
Модел: 2002~2003 година/R410А/100V
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 kW
Консумирана електроенергия: 475 W
COP: 4.63 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.2 kW
Консумирана електроенергия: 630 W
COP: 5.08 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.2 kW
COP: 4.86 (средна стойност)
Нещо друго в тази фирма няма ли?
Жилището е в пловдив а и друго което ми допадна беше хитачи 2210мх
Значи продължава интересът към хитачи,но и в мойта тема-нулев интерес.Като процент от доставяните и продавани машини(поне по мои)наблюдения не е много голям,но все пак си се продават.А има доста стойностни неща.Ето и харесаната от gertrudi машина:
![]()
![]()
като за модела RAS-402OMX2 имаме страхотно запазване на мощноста:
при 2°-6,5kw.
-15°-4,8kw.
-25°-4,0kw.
като се гарантира и работа при -30°C,а при -25° се гарантира изходящата струя да е около 60°!!!
Е тоя хитак,най после ще даде отпор на прословутия Арубов!
като гледай gertrudi машината да е с оригиналното дистанционно RAR-2J1
![]()
някой може ли да ми даде съвет, кой от тези климатици е най-добър:
Sharp ay r22sbc
SANYO SAP-X22BT
CORONA CSH-S228G
CORONA CSH-S225G
климатика ще се ползва в стая малко по 16 кв.м. с ПВЦ дограма и сграда с ТЕЦ, като няма външни стени освен тази с дограмата. В стаята има бебе и за това изискванията за възможно най-голям брой филтрации и йонизация, по възможност и плазма.
Бюджета е до 900 лв. с монтажа.
Специално тези модели нямат никакви филтри, даже и йонизация... (само шарпа има Plasmacluster и той е най-доброто решение по отношение на филтрите). А и да се спираш точно на тях, не ми се струва добра идея.
+1.Слабички са-ето CSH-S228G макс. 2,6кв.:Първоначално публикувано от Aleksandars
И санчо с макс 2,8кв.:![]()
![]()
Все-пак това са стойности при 2оС. Има условия, при които са пре-достатъчни.Първоначално публикувано от diksanal
а какво представлява този Plasmacluster?Първоначално публикувано от Aleksandars
иначе от Термо-клима ме убеждават, че имат йонизация, т.е. мисля че това йон генератор представлява йонизация.
Plasmacluster e разработка на Шарп,и едно е да те убеждават,друго е да го има в моделите.Първоначално публикувано от jsivkov
![]()
Йонния генератор на Sharp разцепва молекулата на водата H2O, съдържаща се във въздуха, на положителен йон H+ (водород), и отрицателен йон O2– (кислород). Получените йони се разпространяват по цялото помещение. Взаимодействайки си с молекулите на водата , те образуват клъстери от йони (йони Plasmacluster). На свой ред , йонните клъстери локализират намиращите се в помещението преносими по въздуха вируси, бактерии, гъби, алергени. Клъстерите обкръжават тези микроорганизми и вещества, трансформирайки ги в активни хидроксилни радикали ОН–. Хидроксилните радикали (OH–) са нестабилни съединения, които се стремят да се преобразуват във вода (H2O), захващайки атома на водорода (Н+) от молекулата на обвивката на микроорганизмите и вредните вещества. По такъв начин протича дезактивацията на пренасяните по въздуха микроорганизми и замърсители на въздуха с образуването на безвредни съединения.Първоначално публикувано от jsivkov
а тогава можете ли да ми предложите някакво решение в диапазона 900 лв. с монтажа от варненските фирми с посочените от мен изисквания.
1. Toshiba RAS-225PDR - 2001г.Първоначално публикувано от jsivkov
2. Toshiba RAS-225UDR - 2002г.
Вземай този, който изглежда по-запазен външно и е с оригинално ДУ.
Не съм чак, от към клими, само те съветвам като градски и като изстрадал човек - НЕ СЛУШАЙ ПИЧЛЕМЕТО от термоклимакс . МНОГО ЛЪЖЕ и чак само се омотава в лъжите си. ГОЛЯМА ХУРКА ЯДОХ ОТ ТЯХ и хем гледах модела в нет-а преди това, ама да разбера че дава от време - на време дефекти, вече нямаше как - не съм врачка . Ако не ми отремонтират таралясника, дето го купих от тях, безплатно зимата, ще стане страшно. Бягай на далеч от тях, да не ревеш после като мен. И изобщо всички по тази еднопосочната улица ама лъжаааааатПървоначално публикувано от jsivkov
В горния край на улицата, до акумулаторите някакъв нов се пробва да продава 100 V клими, ей там може да се пазариш сериозно и да изклинчиш нещо изгодно, което не означава, че трябва да слушаш тамошното пичлеме какво лъже. - Ти само си харесай машина от там , видях че има на по 1-2 години , а не талясници на по 7-9 години хато в Термоклимакс и продължавай да любопитстваш тук за конкретния модел. И нагло с пазарлъка след това, преди да дадеш парите... УСПЕХ !
здравейте отново, поръчах си климатика
Toshiba RAS-225PADR /това пише на външното тяло/, но сега ме гложди дали не си струват 50 лв. повече за един друг модел, който са изложили вчера Toshiba RAS-225JAD вътрешното тяло изглежда като на по-нов модел и също пише че е с плазма и йонизация.