Яка машина, ще "заспи" в това помещение....Мисля, че има плазмен филтър, но трябва да имаш оригиналното дистанционно управление за да го ползваш.
Яка машина, ще "заспи" в това помещение....Мисля, че има плазмен филтър, но трябва да имаш оригиналното дистанционно управление за да го ползваш.
Благодаря за бързия отговор, може ли да ми дадеш опътване за експлоатация. Дистанционното ако не универсално а от друг модел който има същите функци дали ще може да командва този.
Трябва ти упътване за работа с дистанционното управление ли? Трябва да знам кой модел е и ще ти предоставя. Фирмата от която си го закупил, не ти ли даде?
След една седмица ще го монтират и ще видя и дистанционното управление. Имали някакви слабости самият модел, тука във форума неможах да намеря информация за него.
Да ти кажа, слабости не знам да има... Заповядай.
Модел: 2001~2002 година /Made in Japan/100V/R410A
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.6 ~ 3.7)
Консумирана електроенергия: 535 W (75 ~ 900)
COP: 5.23 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°C външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.2 kW (0.6 ~ 7.5)
Консумирана електроенергия: 775 W (75 ~ 1980)
COP: 5.42 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 5.4 kW
Консумирана електроенергия: 1750 W
COP: 5.33 (средна стойност)
бБлагодаря за сега , след монтажа ще споделя как е машината
Да, грешката е моя. Иначе ето модела на оригиналното дистанционно управление.Първоначално публикувано от py4
Сашо,ако прочете Джъсти кво препоръчваш,за 30м² като мощност,ще му стане студено още с четенето-той ги слага и препоръчва тези параметри за 16-17m²-не че няма да се справи. Ето пак национала-само че е 200v.-вижда се и по щепсела.:Първоначално публикувано от Aleksandars
А-а-а... новия дайсекай 13KVP става напълно за 30 квадрата дори и за най-свирепия студен район на България.Първоначално публикувано от diksanal
Те външните им тела са като или близко до телата на 50-ките бре.Отделно сигурно са по-икономични.
Изобщо ако и тошиба се форсира като фуджитсу( сигурно е така, те фуджитсу са с тошиба компресор) и "избълват" една ударна топла вълна, то няма място за безпокойство.
То 10SKVP дайсекай 6 е с 41кг външно тяло, а моят подов дайкин с 48-съвсем близо са, но дайкин компресора едва ли достига оборотите на тошибата...
За разлика от Джъсти, аз много добре съм запознат как работят тези машини и затова давам подобен съвет. Разбира се, това важи за помещение с нормални топлозагуби, а не с много такива.
ТОШИБА не се форсира като ...ДЖИЦИТЕ, там управлението е доста по-интелигентно.
И сега какво излиза, че съм се прецакъл можеби.
От думите на кой, остана с такова впечатление?! Лично аз, като техник и човек занимаващ се с японски климатизатори вече над 10 години, мога да те уверя, че модела е много добър и ако машината е обслужена и проверена както трябва, ще ти служи дълги години.Първоначално публикувано от KFC
Нямах предвид първоначалното форсиране при пускане и дефрост, а след като е зададена по -висока температура и навън са минуси.Във форума има хора които пишат, че се форсират и за кратко време 20-30 минути сгряват.Първоначално публикувано от edi1