Нещо си объркал номера на ТОШИБА-та.
edi1, добавил е само една двойка в повече накрая. Иначе е написал това, което е изписано на външното тяло (Toshiba RAS-325PADR).
dimkaraganchev, Хитачи-то е 7-ца, а Тошиба-та 11-ка, отдават и консумират доста различни мощности. За Хитачи-то виж тука и да не се окаже същата бройка, която е свалена от Diyana, която е от Пловдив. При нея не смогваше да стопли стая от 15м2 без изолация. А Тошиба-та е модел от 2001г. и на Охлаждане отдава 0.5-3.2-4.0 kW, на Отопление отдава 0.5-4.5-8.1 kW. За какво помещение ти трябва климатика?
Ето заповядайПървоначално публикувано от dimkaraganchev
dimkaraganchev, колко $ му искат на хитака, че той е млад, направо недоносче. Мен ме дернаха 1000 с монтажа за базов Тошо 28-ца, '09, с доста по - слаби параметри от тази 22-ка. Сигурно има двойна пита Хитачката.
Тези климатици ги оглежда един приятел от Пловдив, който го мързи да се рови из форумите. За TOSHIBA RAS-325 PADR2 (той току-що ми рече, че наименованието е точно, има си 2 на края) му искат 1100лв и утре ще му го монтират. А за HITACHI RAS-SV22X са му искали 850 лв., но до колкото разбрах днес са го продали на друг. Благодаря ви много за информацията.
Цените ако са с монтажа, ще се пукна. И без монтаж да са, пак е добре. Ееех Пловдив, кога ще ви стигнем ( от Вн. )...
Заповядаите в града на тепетата и Японските климатици!
Здравейте,
търся за колега инфо, отново. Харесал е нещо по фирмите за рециклирани климатици. AN22BRS-W това пише на вътрешното тяло не мога да открия нищо в нета. Google
пише на нея: 2,2 KW охлаждане при 410W консумация - 5,37 COP,
3,2 KW отопление при 555W консумация - 5,77 COP май е от далечната 2001 година.
Интересува ме номинала и максимума му и заслжава ли си!
и при 2*C май е 3.8 KW и консумира 1.25 KW
и при -15*C ???
Стаята му е 20м2, 54 кубика дали ще стане за него. Няма изолация и е с дървена дограма в процес на смяна с 5 камери PVC дограмата е в момента, 2 външни стени. Идеята е да се ползва основно за отопление зимата. Дали ще пасне при тези условия, да се допитам до разбиращите в форума все пак.
Благодаря предварително
p.s.Май тази машина е URURU SARARA!
Нека види какво пише на външното тяло,то е по важно.
Aко му е толкова важно колко е фреона и килограмите на агрегата,пък и особенно при дайкин-там стикера доста избледнява и става нечетлив.А и всичко интересно е на вътрешния стикер,а ако е уруро -сарара ще го познае по ''надстройката'' на външното.Първоначално публикувано от bobovo
Добре ще видим външното, и етикета на него ако има такъв. Аз лично не съм го виждал това чудо, но има начин да го снимам и аз. Това е тебелката на вътрешното тяло.
Здравейте, и аз се хвърлих на изхвърлените климатици. Моят Toshiba RAS-221B (W). Всичко което знам за него е, че е модел 2008. Ако някой има някакво инфо да сподели. Благодаря!
Ето да си видиш един мануал - http://www.daiseikai.com/newdownload...t_221-361b.pdf . Това в колко кубика си го сложил, че мощностите са прекалено ниски.Дано не е в повече от 10-ина квадрата.
Верно слабички са.
Nightrider, колко $$ даде ? Дано да не са го изхвърлили заради нещо сериозно И аз скоро си сложих базов само че 28 -ца, модел '09 ,вътрешното тяло стържееее, повече от външното. Само на режим сън и на слаб вентилатор се трае, че ми е и в спалнята ... Най -забавното е, че не ми позволяват аз да си го човъркам , иначе му отпадала гаранцията. Дойдоха те и нищо не направиха
Добър ден.
Какъв е COP на тези модели и години на производство.
Дали си зaслужава да се закупят? Цената е добра има и гаранция 1 година.
Митсубиши muz-g22f muz-f2503 msz-286b msz-cxm22-w
Corona coh-es220
sanyo sap-cy033b
sharp ay-d25se
nacional cn-227g