musarata, първо дай повече подробности за стаята, какви Т желаеш да поддържаш и в кой регион на БГ си. След това ще измислим каква машина да ти предложим, защото от тези, които си изброил има 22-ки, 25-ци и 28-ци.
musarata, първо дай повече подробности за стаята, какви Т желаеш да поддържаш и в кой регион на БГ си. След това ще измислим каква машина да ти предложим, защото от тези, които си изброил има 22-ки, 25-ци и 28-ци.
900 лв с монтажа. Незнам защо са го изхвърлили. На външен вид изглежда добре. За сега за няколко дни работа няма никакви проблеми. Аз търсих по нов без екстри. Сега се чудя за следващия дали да не е някой по стар с плазма. За Варна става въпрос.Първоначално публикувано от kalcheff1
Южна спалня 10-тина квадрата с дограма и изолация. За мощността не се притеснявам. Благодаря за мануала.Първоначално публикувано от edi1
Сега е топло, всичко работи.В колко кубика все пак е монтиран.
Здравейте от Сливен
Спалня 3,75 на 4м 3м височина хубава букова дограма много добре направена двойна с джоб 12см под буков паркет
всички стени мазилка по 7-8см . Тавана е плоча 16см + 7см мазилка над плочата 7-8 сгур бетон паркет и покрив всичко тухли единични 60см стена. Хола е към 40 квадрата пак на 3м височина ,но е добре изолирано. Двете стаи са преходни спалнята е изцяло южна цял ден слънце.В хола прозорец на север и на югоизток 2 броя.
Мисля си за 3 клими (един в спалнята и 2 в хола имат обща врата всичко ще бачка постоянно) цената е тънка ,но ми се струват старички със стария фреон са ако не се лъжа
За топлене ще се ползват че има бебе
Сега купих 2 етажа в момента ползвам хола и едната спалня големия ремонт пролетта за сега с каквото има
Това е всичко ако има нещо подсетете ме!
Интересуваме копа на тези клими и годината дали си заслужава 1200лв. за 3 бройки ?
И разбира се коя ще препоръчате или да заминавам за Варна или Пловдив след 15 като докарат новата пратка с клими от азия.
малко дълго и разхвърляно сори за което
Преди време имаше фирма която доставяше митсубишита главно след 2005-7 година ,но изчезна от пазара.
Това е фирма в Стара Загора попаднах на нея случайно и ме вкараха в 3 мазета където имаше поне 200 климатика от кол и въже.
Записах си тези модели ,че са дърти ясно просто като цена са интересни. Конвенцйоналките са по 250 лева всичките има и 40 ки даже те са по нови след 2004-5 година.
И аз зная хубавото ,но в Пловдив чак след 15 сти ще имат нова стока. Варненска фирма ми дават без гаранция 200-300 лева надоло от цената.
Вече съм горд собственик на една тошиба ,но тя е в другата спалня за 600лв + 100 монтаж 14 ска 2006 модел. Топли и един коридор и кухничка и се живее определено
коя е фирмата от стара загора и каде се намира, че ако е една на желесник си направо щасливец, като си ги намерил в офиса им.Аз така и не гинамерих от 7-те пати който ходих и ме загубиха кат клиен.Има и други в старата
Пиши малко по-грамотно.
500 точки, 200 въпросителни и реклама на друг участник освен наказание, друго няма да ти донесат...
Крис
Стандартен апартамент с височина 2,6 м. Не знам точните размери и не мога да сметна с точност. Целия апартамент е 50 м2 и смятам да е обзаведен с 3 климатика.Първоначално публикувано от edi1
Не знам в какво помещение си го сложил, но ако е повече от 10-12 квадрата в студа ще имаш проблеми.Имай предвид, че при +2 градуса максималното топлоотдаване е 2,8 кв.
зависи какво рабираш под център, има една до близо до 5-усновно там гледали.
Здравейте! Може ли да ми предложите тук, на лична или на мейла, японски климатик над 4 kW, за 25 кв.м. стая с изолация, cop над 5 и нещо, евентуално с аспирация или пък с повечко опции (каквото и да значи), модел от 2002 г. насам, и да е на някаква по-конкурентна цена на тези, обявени в сайтовете на фирмите за 2-ра употреба. И без Beaver.
За София е, но понеже тук няма никакво разнообразие, може и от друг град, с куриер или доставка с монтаж.
Освен това, умувам и над предложение за Хитачи RAS-3610nx, за 980 лв. с монтаж, но се колебая заради коп-а, и доколкото видях май няма никакви екстри. Бихте ли ми дали по-подробна информация за него, да не би да бъркам?
П.П. Ще трябва и фактура, която може и да е опростена.
Hitachi RAS-3610NX
Модел: 2002~2003 година/R410А/100V
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 3.6 kW (0.9 ~ 4.1), 12290 BTU (3070 ~ 14000)
Консумирана електроенергия: 800 W (80 ~ 1210)
COP: 4.50 (min 11.25, max 3.39)(коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.8 kW (0.9 ~ 7.6), 16400 BTU (3070 ~ 26000)
Консумирана електроенергия: 990 W (75 ~ 1965)
COP: 4.85 (min 12, max 3.87)(коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 5.5 kW, 18780 BTU
Специално за Стара Загора - фирмата в Железник 2 пъти ходих и никой, тези до 5-то ООсновно училище - взимат машините от Пловдив. Грозно боядисани, стари, а самите продавачи са крайно некомпетентни. Това беше миналата година. Сега нямам идея променила ли се е ситуацията.