Здравей те!Трябвя ми малко помощ бихте ли ми казали нещо за National CS-E282A мисля да го ползвам в стая 28кв с една външна южна стена желая около 22-23*дали ще се справи с тази квадратура? За Пловдив сатава дума.И какви екстри?
Здравей те!Трябвя ми малко помощ бихте ли ми казали нещо за National CS-E282A мисля да го ползвам в стая 28кв с една външна южна стена желая около 22-23*дали ще се справи с тази квадратура? За Пловдив сатава дума.И какви екстри?
gertrudi виж тук какво пише
Повече относима към твоя случай информация във въпроса ти= по точен отговор.
Ако не дадеш повече информация и ако това е климатикът , Отговорът е може би.
Мерси justify да така изглежда климатика има външната стена има прозорец 2.5кв тухлена сграда от долу е отгоре се отоплява както и от трите вътрешни стени само не виждам коя година е модела и имали някви екстри?
gertrudi, машина ще ти свърши работа з това помещение. Ето ти пълните параметри:
Модел: 2002~2003 година/Made in Japan/100V(A75C2139)
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.6 ~ 3.7), 9600 BTU (2050 ~ 12630)
Консумирана електроенергия: 485 W (75 ~ 900)
COP: 5.77 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.6 ~ 7.5), 13650 BTU (2050 ~ 25600)
Консумирана електроенергия: 685 W (75 ~ 1980)
COP: 5.84 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 5.4 kW, 18430 BTU
Консумирана електроенергия: 1750 W
COP: 5.81 (средна стойност)
Благодаря Aleksandars а знаеш ли да ли има някакви екстри и дали си заслужава модела благодаря предварително
Ако е читав климатика си заслужава-гледам,че има аспирация и плазмен филтър със сигурност.
CS-E282A
с неизбежните перденца...
На снимката се вижда че е "ъпгрейтнат" с аспирация .
Предложете ми климатик за спалня.
спалня 12 кв/м ,една външна стена -западно изложение, прозорци- един двоен, вратопрозорец към тераса.
пвц дограма среден клас.Да е тих .Вратата ще се отваря за да помага на климатика в хола(35 кв) Фуджицу 12l
kokicha ,то модела трябва ти да си избереш,но като марки с тихи вътрешни и ниски минимуми(реални) се насочи към върховите модели на марките Саньо,Тошиба и Мицубиши.Последователността не е случайна.
Ако мислиш постоянно да помага на друг климатик-няма да е много тих,а пък и е спалня,а не комуна-поне вечер ще е затворена вратата?
Е като се спи ще се затваря врата и ще се намаля за да не шуми.Еми за някои от тези фирми модели да ми препоръчате.Също плазмичка йонизаторче да има.или генератор на кислород все глезотийки.
Една 22ка (или 7ца) ще ти свърши работа,а за модели-както казах върховите притежават всевъзможни екстри,като спрямо парите които си приготвил,ще са и годинките,а и по новите технологии.Но най добре харесваш нещо и питаш тук-а не обратното.
Здравейте.За първи път пиша в подобен форум.И естествено искам помощ.Купих си климатици НАЦИОНАЛ ЯПОНСКИ.Но никъде немога да намеря инфо за тях и търся помощ тук.Единия е CS-283GV5 а другия CS-404AU Би трябвало да са 14КИ,но нали знаете че българина винаги мисли че е излъган,затова търся инфо за тях.Год.на производство,мнения и каквато и да било информация.Как мога да си сметна истинските BTU.Моля да ме извините ако съм нарушила някои правила във форума.Ще Ви бъда благодарна за отговорите.
И двата са модели 2003~2004 година. Базови серии, като първия е 9556 BTU на охлаждане и 13652 на отопление. А втория е 13652 BTU на охлаждане и 20478 BTU на отопление. Ако са поставени в правилните помещения, ще си изпълняват задълженията. И двата модела са от частични модификации, на марката произвеждани през съответната година. И какво те накара да се усъмниш във коректността на тези които са ти ги продали?!