Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Ако е за Термо... , вече споменах как сами ти се обаждат - мейл с майни ( можеш да намериш адреса от сайта им ) и не забравяй да си оставиш телефонния номер :smiley:
Ама не, те вече са свикнали, щото сигурно не съм единствения, който ги е нахранил. Наистина с бухалката ще е по-добре.
Предпочитам да говоря с шефа им - мейли и разговори с някви технически секретари вече проведох, само оправдания и замазване.
:offtopic: Технически секретари ?!?! Да не си се объркал, има един младеж, дето вдига тел-а и лъже и маже в офиса за да утиква машините и ако разбира нещо от техника, то аз съм изобретил сувалката, другото са няколко монтажничета. Е, на мен ми звънна управителя за града ( явно беше приел мейла лично ) и тутакси се пробваха да ми отстранят проблема, разбира се, отстраниха един, изникна друг. Отделно накова бачкаторите, ама всяко чудо за три дена. Извинявай, не разбрах от какво се възмущаваш, за невярна/подвеждаща информация ли става дума ?! Че това са бели кахъри. Сигурно ще ти се изсмеят. Ония ми монтираха неква дефектираща бръкма, след това другата, с която я подмениха след мейла с "храната" беше заредена наполовина с фреон. Ей това са напълно нормални неща, поне на мен вече ми се струват такива... Човече какво правиш при тия ?! Бягай надалеч, зае.. всичко и не се занимавай с тях, няма смисъл. Виж черния списък и въобще напиши в търсачката името на тази фирма и града ( Вн) и гледай с какво си се разминал :god. :offtopic:
Здравейте момчета,
Благодаря на всички за консултациите. Поръчах Fujitsu General Nocria AWHZ18 и в началото на следващата седмица ще бъде монтиран.
Надявам се да съм доволна. :)
Реши се най-после значи. :bravo Няма начин да си недоволна от НОКРИЯ.Да ти е честита придобивката. :Drinks:
Да не забравиш да им кажеш да ти сложат по-дълъг тръбен път.За тази машина бих сложил поне 5 метра, нищо че ще доплатиш за 2 метра.
Цитат:
Първоначално публикувано от MB
Дано :)
Честито.Спокойно ще си я набримчваш на 25-26 градуса в твоите стаи.Ще ти е топло зимата.
Казаха, че 3 м ще бъде ок.
Не ги слушай, сложи си 5 метра.По сервизно 5 метра е стандарт за машината, ама те не четат такива бумаги.
ок, ще го имам предвид , мерси :)
Имай го на ум, 3 метра е минималния път за тази машина.Ще си спестиш някои неудобства.
От чисто любопитство,защо тр.п.трябва да е повече от 3м.
Така са си го сметнали инженерите.При R22 няма ограничение, но при 410 повечето производители слагат минимален тръбен път.Сигурно е поради по-високото налягане.Практически при по-дълъг път не се чува шума от фреона при стартиране и спиране на компресора, или ако се чува е съвсем слаб.
Цитат:
Първоначално публикувано от salky
От чисто любопитство,защо тр.п.трябва да е повече от 3м.
Ето тук valen1 е отговорил за плюсовете на по дълъг тръбен път.