По принцип да, но с драстично преоразмеряване и лъжене на вътрешен въздушен датчик.
Преглед за печат
По принцип да, но с драстично преоразмеряване и лъжене на вътрешен въздушен датчик.
Всяка машина ще стане, стига да е малко преоразмерена и малко да се бутне датчика.... Няма никакъв проблем и до по-ниски градуси да я накараш да се напъне. Имам една, която в камера ми поддържа между 8 и 10 гр. Никакъв проблем не е!
Става въпрос за помещение около 50м3, термопанел в което ще се приготвят заготовки за грил. На мой приятел е, и на човека не му се инвестират много пари за хладилна камера. Та за това се интересува дали може да мине с битов климатик. Желателно е обаче тези 13гр. да могат да се индикират и от дистанционното на климатика, ако има такава възможност. А ако няма...Няма! Едно Фуджи 12ЛГЦ например, ще свърши ли работа? Или по-добре конвенционален? А също така, къде точно да се премести датчика? Предварително благодаря, на отделилите време да отговорят, както и на колегите chachoto и mir71 :Drinks:
кой от двата да избера за 12-13кв стая
Sanyo ZK25X
NATIONAl 228TB
Аз съм за Sanyo ZK25X.Цитат:
Първоначално публикувано от stanimir197_7
от тия 2та - Саньото ,той е по мощен ..
относно произведените в Япония клими за европейския пазар - много намирисва тая работа да знаете .. 80-90% от климите за Японския пазар се правят в Китай ,пък за Европейския да се правят в Япония където един работник взима 3-4к евра примерно приравнени ,нещо не се връзва работата ..
Ами те не са много.100% е сигурно за ТОШО НД ІІІ серия и цялата V.За другия ТОШО Е от ІІІ серия не съм 100%, макар и за него на много места да прочетох, че и той се прави в същия завод.Все пак и цената не е малка, пък и не пада от години.Имах някъде едни шведски тестове със снимки на табелите на машините и в текстовете се сочеше ,че си изхождат от Япония.Та на Е серията табелите са същите, със същата структура на номерата.Ама свя широк, все пак. :Drinks:
Някой да си е монтирал 36HTRS. Да каже какво му е впечатлението.
нещо много зацикли тази тема, та да задам въпрос: Кой е най-добрият климатик за детска стая 12 квадрата (27 кубика)? цената няма никаво значение :016: :016: :016: :016: :016: :016: :016: :016: Уруру сарара?
Основните ми изсквания са: безшумност, нисък минимум, безаварийност, висок КОП, безвредност за детето - йонизации, стерилизации, овлажняване, изсушаване и т.н.
Серията ..DR на ТОШИБА.САРАРА-та е голям за там.За европейче 10PAVP-E.
Първите 5 (там някъде между тях се вмества и Тошо 10SKVP) отговарят на всичките ти изисквания за екстри, а останалите два са по бюджетни, но пак ще топлят идеално детската :Drinks:Цитат:
Първоначално публикувано от new one
1. Дайкин 25KTRXS
2. Тошиба 221PDR
3. Панасоник 229XB
4. Тошиба 10PKVP
5. Саньо DK28T
6. Фуджи 9LDC
7. Саньо ZK25X
За мен 4,5 и 6 като мощност ще са ненужно големи за тази стая.
За 5 и 6 доняяяякъде съм съгласен, заради номиналната мощност от 3,6kW, но имат приличен минимум от 0,5kW което говори, че ще работят като инвертор през повечето време в отоплителния сезон, няма да се тормози при много ниски отрицателни t, не се знае какви топлозагуми има стаята и т.н. За сведение mastahkillah има 12LGC в същата като обем стая и пак е на студено. Но да казваш, че 10PKVP е ненужно голям като мощност е несериозно според мен. Има най-ниския минимум от европейските си събратя, има всички екстри, на които държи new one и, това че е с 3kW номинал не го прави излишно мощен за стаята. Даже бих казал, че от климатиците за Европа той е най-подходящ :Drinks:Цитат:
Първоначално публикувано от teon
Нека new one даде малко подробности за стаята относно изолация,остъкляване,изложение,но за тези 27 куб., ако наистина са толкова, добро решение според мен е 221PDR или 229XB.
Сега ще прочетете нещо много изненадващо. Става дума за тест за издържливост на климатик. 9-ка конвенц. поставен 2006 г. в търговска барака 12 м2. Марка и модел няма да казвам че сигурно ще ми се смеете. Само цена-450 лв. Работи само лятото в режим охлаждане. Интересното е че вратата на бараката е винаги отворена, и машината успява да смъкне от 40 гр(толкова става вътре без охлаждане) до към 30 гр , с цената на постоянно работещ компресор към 8ч. на ден. Още по интересно е че за 5 год. няма профилактика и ремонт. Е как да не похваля братята китайци за здравата машина. А най интересно ми е кога ли ще дойде края на теста.