Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 48

Молба за помощ за избор на климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    166
    #31

    Re:Молба за помощ за избор на климатици

    На мен лично ми е интересно какъв климатик ще избереш след толкова много съвети
    Аз съм с 4 Мидейки HRI (2 съм си ги рециклирал,подарени ми бяха от клиенти).Няма такава жега и прекрасна работа..На вилата и на село съм с конвенционалки МSR5-12HRN2 5 броя.Страхотни катъри са и си бачкат на колкото и да е студено.
    Истината е че трябва да избираш по сервиза.Всичко се поврежда рано или късно,и най стабилните марки имат дефектни уреди...
    Аз бих си взел 12LGC и 2 броя MSG-09 HRDN1,MSV1-09HRDN1 или MSY-09HRDN1 Black.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    13
    #32

    Re:Молба за помощ за избор на климатици

    Повече от прав си, че избора ще е повече от труден. Обмислям вариант на гласуване тук, може би на всички включили се. Може би всеки да гласува с 3 точки (2 за фаворита и 1 за по-малкия фаворит), така може да се получи по-точна преценка от сравнително малко на брой потребители. При равен брой точки за даден модел просто гледам цената и толкова. Ясно е, че щом има толкова много разминаване, или моделите са много конкурентни, или просто всеки си има лични предпочитания и опит с даден модел, но не и с всички, затова подобни разминавания. Тошибата ми е явен фаворит за дневната, макар че си мисля, че 12LGC, ако издържа на ниски температури, има висок COP и т.н., то това, че е шумен не ме притеснява, защото е в дневната, а и цената му е достатъчно по-ниска. Моля да ми кажете дали съм прав в "анализите" си и дали може да минем към гласуване. И към бирата за печелившите, ако отзивите ми след това са добри

    П.С. Може да си доволен от Мидеа, но според мен са повече от ненадеждни, а и приспадат към много нисък и неефективен клас. Мое мнение!

  4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #33

    Re:Молба за помощ за избор на климатици

    Питане към всички питащи по темата:
    Колко еднакви теми трябва да има във форума?
    Защо я има тази: https://forum.setcombg.com/index.php...75236.html#new тема, ако всеки ще си пише в собствената?
    Идеята на форума не е "Всяка коза за своя крак" а събиране на информация, която да подпомага всички. Да оставим на страна факта, че специалистите във форума, които са наистина полезни в избора, пишат и четат основната тема.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    13
    #34

    Re:Молба за помощ за избор на климатици

    Съгласен съм с теб за факта, че темата се дублира доста с други теми, но пропускаш факта, че всеки апартамент/къща, изисквания, бюджет и т.н. са различни и аз атака започнат темата, че след четене и ровене в темите тук не успях да достигна до избор за моите лични нужди и изисквания. Затова помолих колегите за помощ и им благодаря, че се отзоваха толкова много хора. Споделиха ми личен опит и мнения, крайния избор ще е мой, но базиран предимно на техните съвети и наблюдения. Благодаря!

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    166
    #35

    Re:Молба за помощ за избор на климатици

    Значи за ненадежните Мидеи...
    Монтирам Мидея от 2003 година.В последните 5 години изключително сериозно ..За тези години и доста събрани климатици(имам 3 групи за монтаж).Резултата като повреди е:
    1 компресор на MSG12-22(AR)-токов удар
    10-15 греца
    Най-много 10 IPM-a на 24 HRI
    2-3 IPM на други модели
    Никога не ми е звънял клиент за машина,която не топли или има проблем с висока консумация,независимо какъв модел е.
    Мидеята по надежност лично при мен е на едно ниво с марки които са доста по скъпи от нея.А за работа при минусови температури е доста над някои.
    Лично за мен е безумие да влагаш 5000 лв в жилище по-малко от 50кв.м.Но ти си знаеш.
    И на мен ще ми хареса да взема някакви проценти от климатик за 2500 вместо 1100 ...
    Не те убеждавам да си купуваш такива,изразявам мнение на човек който си изкарва хляба с този вид дейност.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    13
    #36

    Re:Молба за помощ за избор на климатици

    FormatC, няма нищо по-хубаво от добре обоснованите отговори. И нищо по ценно от съвета на човек, който се занимава с този тип дейност, а не просто от наблюдения върху 2-3 модела (неговите и на приятели). Благодаря ти за информацията. Апартамента, колкото и да ти е странно, е 85м2 с общи части, разбира се, аз съм посочил реалната чиста площ. Ако не ме притесняваха парите щях да вложа над 5 бона "безразсъдно" в добри климатици. Идеята ми е именно с помощ на колеги като теб да намерим по-оптимален вариант. По принцип пак бих вложил с много болка 5 бона ако няма друг вариант, но ето, че лек-полека такива се намират и излизат. За спалня, използването на Мидеа ме притеснява от гледна точка на шум и бръмчене, работа при минусови температури (което ти каза, че е ОК). Ще почета тези дни из форума за Мидеа, ако някой друг има мнение по въпроса го слушам с интерес. Благодаря много, наистина!

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #37

    Re:Молба за помощ за избор на климатици

    FormatC, би ли погледнал, в какъв температурен интервал могат да се ползват, препоръчваните от теб Мидеи, спрямо сервизното им ръководство? Миналата година не бяха представени сред работещите модели във Варна при -20о.

  10. Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    166
    #38

    Re:Молба за помощ за избор на климатици

    Аз препоръчах в първият си пост.След това обясних с какво се отоплявам аз.Не знам какво е времето във Варна,ама все си мисля че в Рибарица и на 5км от Дунав(Западна България) ще е леко по-студено.
    А за температурата ако ми докажеш че едно LGC ili Sanyo ще работи нормално при минус 20гр....Защото аз се нагледах на ужаси тази зима от много "Японски" марки

  11. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич
    Мнения
    2,194
    #39

    Re:Молба за помощ за избор на климатици

    Малко смешно е да се сравнява Midea с Fujitsu.

  12. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    257
    #40

    Re:Молба за помощ за избор на климатици

    FormatC както го дадоха снощи -5 с усещане за -20. Влага,вятър,набиване на скреж. velikoff е дал като изложение север, което само по себе си говори много за варна. Както е дал 3етаж без вятър няма как да се съглася, като знам че съм на 2-ри на закътано, южно какво става понякога.
    velikoff последно какъв бюджет си определил. Мисля 100 волтови от изхвърлените са най-добрия избор. Имат голям коп, добро развъртане при нужда,нисък номинал/за разлика от европейските/,по-малък харч от европейските и не на последно място гаранция наравно с европейските.

  13. Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    166
    #41

    Re:Молба за помощ за избор на климатици

    Явно си говорим на различни езици.Предлагам и продавам всички от изброените в темата марки без Саньо естествено(в София не мога да намеря сервиз).Не съм тръгнал да му предлагам на човека да продавам или монтирам.Също така не коментирам ненормалните цени посочени тук.Ами сложете му на човека едно VRV с по 2 конвектора във всяка стая и коридора+ по един бойлер на комшите и тройка слънчеви панели.Трябва да се изкарва лев... А за LGC имам монтирани през 2010 около 400.Да,има Мидеи които са по-добри и надежни от него като работа колкото и странно да ти звучи.Ако говорим за LCC модела нещата са коренно различни.Тук не говорим за марка,а за модели.Всеки един сервизен техник може да ти каже за проблемни модели на марките с които работи.Всички имат такива.Както и всички имат свестни модели.Климатиците не са това което бяха.Факт.Вносителите искат да ловят маймуни с трици и всички си патим от тази работа.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    251
    #42

    Re:Молба за помощ за избор на климатици

    Всеки си хвали неговите машини. Обаче, климатика първоначално е измислен само да охлажда, където недостатъците му са малко(или може би няма). Истината е, че за отопление, под нулата вън, си е с доста кусури, ако ще и ururu да е. И на всички които се оплакват в многото теми че им тракал, духал, дефроствал, заледявал ще им кажа че това е положението. Вие искате хем малка сметка за ток, хем комфорт- е няма такъв филм. Хората отдавна са измислили елвата, акумулиращата, парното, конвектора. И кво като ще платиш 4 месеца двойна сметка за ток. Не всичко е пари, приятелю/както се казва.

  16. Member
    Тук е от
    Apr 2009
    Мнения
    351
    #43

    Re:Молба за помощ за избор на климатици

    Не всичко е пари, приятелю/както се казва

    '' Имал си бол пари - платил си '' , както казва един нашенец.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    13
    #44

    Re:Молба за помощ за избор на климатици

    Vankoto, разбира се, че не може да се каже "без никакъв вятър", но местоположението на апартамента е абсолютно закътано и от северната страна имам достатъчно голям висок блок. Едната ми спалня е на северозапад (не е чист север). Като бюджет, преди да пусна темата във форума, бях предвидил около 2х1150лв за спалните и 1х1700лв за дневната, т.е. общо около 4000 без монтаж. Казвам "около", +/- 1000лв. Дневната и спалнята на децата са с приоритет. Там при минусови температури трябва да е топло, "мене кучета ме яли", както обича да казва един познат. Шегата настрана - за моята спалня не е фатално ако климатика не е супер икономичен или при -20 не работи, ще намеря как да се стопля с жената Основното ми изискване за моята спалня е да е тих при работа нощем и да не пука пластмасата когато започва да работи.
    FormatC дава съвети от личен опит, не виждам защо да ни лъже, опит със стотици климатици дава най-добра извадка за работата на различните климатици. Взел съм мнението му впредвид.
    IVO-1977 също е прав, че всеки иска всичко да е 6 за относително малко пари. Но не си прав, че комфортно отопление на ток ще даде само двойна сметка за ток... доста по-голяма е, а и не бих сложил една елва в малката стая на децата, за да я прескачат, тичайки, но пък така могат да станат нестинари :-)

  18. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    2,107
    #45

    Re:Молба за помощ за избор на климатици

    Цитат Първоначално публикувано от FormatC
    А за температурата ако ми докажеш че едно LGC ili Sanyo ще работи нормално при минус 20гр....Защото аз се нагледах на ужаси тази зима от много "Японски" марки
    Нормално е на вас FormatC с Мидеите да ви е непонятно,как може да работи едно Sanyo при-20°.Незнам какво имаш предвид под нормална работа-какво трябва или какво не трябва да прави машината,на мойто старо Sanyo при минус -18°(не тази зима-просто нямаше такива t°) освен набиращ се компресор,нищо необичайно не правеше(ако 2 градуса отгоре не са проблем).А с кавичките ако визираш ''Осака''- може да се съгласим с теб. :rolleyes:

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Моля за помощ при избор на климатици :)
    От Beonedge във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 12-08-13, 00:16
  2. Помощ за избор на климатици и разположение
    От Tailgunner във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 7
    Последно: 25-07-12, 22:28
  3. Молба за помощ при избор на телевизор...
    От chukov във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 13-06-11, 16:49
  4. Помощ при избор на климатици!
    От menka във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 28
    Последно: 18-10-09, 19:24
  5. Молба за помощ.
    От klinch във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 25
    Последно: 27-01-04, 20:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе