Ако може да ми препоръчате климатик до 1000 лв.Стаята е около 16 кв2,без изолация с алуминиева дограма.Благодаря ви!
Ако може да ми препоръчате климатик до 1000 лв.Стаята е около 16 кв2,без изолация с алуминиева дограма.Благодаря ви!
Nikol по надолу на 9позиции има същата тема-защо трябваше да отваряш нова?Иначе на Панасоника ТЕ9НКЕ е свършила промоцията май.А вариянт за японски климатик втора ръка?
Може и да ти препоръчаме, но отговори поне на следните въпроси:
-Климатика за охлаждане ли е или и за отопление?
-Стаята за какво се използва?
-В кой град се намира жилището?
-Зимата стаята изстива ли много, какво е изложението, съседите отопляват ли или не?
- 1000 лева бюджет включва ли монтажа или само машината?
На този етап в най-общи линии мога да предложа, ако климатика е само за охлаждане, някой марков конвенционален модел, ако трябва да се отопля- нов китайски боклук или японски втора ръка.
П.П. Моля модератор ако желае да я слее с другата такава тема.
Основно ще се използва за отопление.Първоначално публикувано от BLUE1
Стаята ще е спалня.
Жилището е в Пловдив.
Стаята е с 3 външни стени и една вътрешна.Вътрешната стена се отоплява от другата страна.
Щом е спалня и ще трябва да е за отопление основно, единственият разумен вариант е запазена японска машина втора ръка. Избора в Пловдив на такива машини е голям, а във форума има участници които са в бранша и са се доказали като отлични професионалисти например Aleksandars. За отопление на тази стая е необходима машина с номинално топлоотдаване 3.2 киловата.
Nikol бягай към първият технополис и си купи това идеално е за теб :Първоначално публикувано от Nikol
PANASONIC CS/CU-E9LKE
p.s може да го купиш и от темпекс Стенен тип&model=CS-E09LKE монтаж-а им е по добър намират се на кукленско шосе
до 1000 лева с монтажа от Темпекс може да се вземе CS/CU-UE12JKE, CS/CU-E9LKE е 1200 с монтажа
Кой? PANASONIC CS/CU-E9LKE ли?Първоначално публикувано от BLUE1
p.s Сашо честито! един умен човек за модератор
Да, до -5 е.Между другото няма никаква разлика в топлоотдаването на модела LKE и модела LKE-3, съгласно сервизното на машините.До -5 машините са с абсолютно еднакви показатели.надолу за LKE няма данни, но като се има предвид, че разликата е само в нагревателя, надали машините ще се държат по чак толкова различен начин под-5.
Да Илиика, да! В модела няма тройка накрая, то даже и този с тройката при -15*С топлоотдаването му пада до 1.5 кВт което обезсмисля използването му.Първоначално публикувано от ilia1984
Еди ме изпревари.
ok но защо тогава темпекс го дават до -15?Първоначално публикувано от edi1
p.s ако разликата е само в нагревателя мисля че няма проблем стига в най студените дни да не спираш климатика
Моделът би трябвало да е с "3" накрая, нищо, че не го пише в сайта.
Илия, климатика при -15*С има максимално топлоотдаване 1.5кВт и консумация от 1.31кВт т.е. СОР 1.1 това се сещаш какво значи. Освен това още при -7-8*С максимума му е 2 кВт което е с повече от киловат под необходимото за помещението т.е. или трябва да му се помага с отоплителен уред или стоиш на студено. Другият вариант е по-мощният модел но цената му отива над 1500 лева.Първоначално публикувано от ilia1984
ПАНАСОНИК мисля, че дават номинала на графиката в сервизното.