Чайна майна ...
ludfenbg, Fujitsu General, Fuji Electric и General е едно и също...Сглобката е китайска, както ти е казал cooler.
Ами някой имал ли си е работа с този модел LG за който писах в началото??? Корейско е а съм чувал че корейските били читави....
Кои модели в Бг са с истинска плазма-решетка/метални игли или нещо подобно което произвежда озон и йони.Първоначално публикувано от cooler
Под плазма имам предвид като на LD серията на фуджитсу, Дайсекай на тошиба или FD мицубиши.За мен кислороден дъжд, йонен дъжд, плазма клъстер като на панасоник, шарп и други не е истинска плазма.Тоест да има високоволтов блок който да представлява плазма филтъра и да освобождава периодично електроразряди от/над 4000 волта и така да създава озон.
LG имат ли климатици с такава плазма???
Трябва да се взимат за една позната
Ами ако направим груба оценка всички инверторни климатици LG, които са на цени в момента над 1200 лева без монтаж си имат това нещо от години.
Самия плазмен филтър, йонен генератор и други такива тиру-риру не е много голяма екстра, ако не живееш в силно замърсен град въздуха в който е ужасен или пък не поддържаш добра хигиена в жилището си или на работното си място. При всички случай е много по-добре да не разчиташ на твоя климатик да чисти въздуха който дишаш но е добре ако нищо не можеш да направиш за това.
Тиру-риру си е много полезно нещо,поне за този ,който го е ползвал иначе отиваме към приказката за лисицата и киселият Cluster (днес доста приказни герои навлязоха из форумаПървоначално публикувано от dkolov
).За мен си остава най добрата екстра-сега ползвам и йонизатор с UV лампа,но ефекта не е толкова осезаем,както при плазмата,макар крайният резултат да е сходен.
![]()
Само да вметна, че Plasma Cluster-a на Sharp e сертифицирана за работа в болнични помещения. Имаше приложени документи, че е тествано е може да се изпозлва в болници и лекарски кабинети.Първоначално публикувано от justify
Цитирам:
Sharp - йонна технология Plasmacluster, Правейки по-безопасен и по-полезен въздуха, който дишате, за Вас и Вашето семейство. Plasmacluster йоните са ефективни срещу замърсители на въздуха и мухъл.Sharp`s Plasamcluster йонна система произвежда положителни и отрицателни йони, които са забележително ефективни срещу различни замърсители на въздуха и примеси като мухъл, вируси и алергени. Следвайки чистотата и комфорта, тази система Ви предлага най-доброто качество на въздуха за Вашата жизнена среда.
Положителните и отрицателните йони имат осезаем ефект срещу мухъл, пори във въздуха, алергени и вируси. Тези ефекти са доказани от академични институции по целия свят. Използва се не само в продуктите на Sharp, от климатици до хладилници, Plasmacluster технологията е приета от много други индустрии в разнообразни продукти, от автомобили и асансьори до тоалетни. Позитивните и негативни йони се натрупват по повърхността на алергените във въздуха Йоните реагират по повърхността на алергена и се превръщат в мощни активни вещества под формата на хидроксилни радикали Хидроксилните радикали отделят хидрогенни атоми от вътрешността на алергена, в резултат от разрушаването на протеина и образуването на вода . Основателя на технологията Plasmacluster Джон С. Оксфорд (John S. Oxford) гарантира, че използването на йонната технология Plasmacluster позволява да се блокира активността и напълно отстрани разпространяващия се по въздушно-капков път, високо патогенен вирус на птичия грип. По данни на компанията, при концентрация примерно 50,000 йони/см3 в пространство с обем 1 м3, вирус H5N1 за 10 минути се неутрализира на 99.9%.
Абе аз това го използвам много отдавна, ама не мога цял ден да седя под климатик - искам да изляза на въздух и основния проблем в много градове по света е че въздуха в самия град е мръсен.Първоначално публикувано от diksanal
Едно време в япоия ходиха със маски на лицето като се разхождаха в града или пък не излизаха навън. Лично аз не виждам нещо хубаво в това и заради това се придържам към схващането че един климатик трябва да изпълнява основните си функции - отопление и охлаждане, а града трябва да е чист от прах, вируси и бактерии.
Или:Първоначално публикувано от dkolov
-си най-голямият спамер в сетком
или
на 4-ти километър са останали без пари...
Както се вижда от поста ми по-горе:
1.Не ми пука какво пишеш\мажеш .
2. Въпроса ми е към COOLER.Неговото мнение е ценно за мен.
3. откакто климатичния раздел ти стана 2-ри дом, поне още 5 модератори трябват тук на денонощно дежурство...
8 юли 2011год. 16:43 часа
1. Откакто климатичният раздел ти стана 2-ри дом, всеки един момент тръпна в очакване за твоя пореден отговор« Отговор #41 -: Днес в 10:40 »
Цитат
Иначе мислех, че желаеш да чуеш повече мнения, но явно съм сгрешил в преценката си и това дори доведе до погрешни изводи в тебе за неща, които са извън темата пък аз съм бил най-големия спамер. В края на краищата няма никакво значение и щом смяташ че има някакъв проблем в това че създавам условия за откриване на нови работни места за модератори със своята хиперактивност ще се огранича до един постинг на седмица.
2. твоето АЗ/ЕГО за мен са на 1-во място в Сетком и твоето мнение, преценка, изводи за мен и моите качества са най-важните за мен от целия форум
3.модераторите не са на трудов договор и не са заплатени.Работят на доброволни начала безвъзмездно.
4. не давай обещания и не прави изявления които няма да спазиш.Ще се получи баснята за лъжливото овчарче.
Това ще да е най-новата приказка за Кумчо Вълчо,който изял добрият чичо доктор,и сега няма кой да му даде хапче и беснее из гъстата гора Сетком...Краят дали е щастлив?Първоначално публикувано от justify
![]()
Първоначално публикувано от justify
Само да вметна че според съвременните схаващния хора, чието поведение не крие риск за живота и здравето на останалите не е задължително да отседнат на 4-километър, освен ако самите те не пожелаят това.
Иначе мислех, че желаеш да чуеш повече мнения, но явно съм сгрешил в преценката си и това дори доведе до погрешни изводи в тебе за неща, които са извън темата пък аз съм бил най-големия спамер. В края на краищата няма никакво значение и щом смяташ че има някакъв проблем в това че създавам условия за откриване на нови работни места за модератори със своята хиперактивност ще се огранича до един постинг на седмица.
За Джъсти не знам, но аз не съм запознат с вътрешния ред в "Свети Наум", поради което ще ти се доверя напълно.Първоначално публикувано от dkolov
В момента в БГ с истинска плазма от RAC сериите е само ART Cool гамата, иначе от CAC сериите почти всички високостенни имат а при VRF плазми имат и касетите.Първоначално публикувано от justify
Не само в ARТCOOL серията има плазмен филтър защото и в маесторото има такъв. Не трябва да се пропускат тези инверторни климатици и даже, а лично много повече ги харесвам заради сензора за присъсътвие. Мисля че този сензор има много по-практично приложение.