Здравей,
Етажа е 10ти. Конструкцията е ЕПК, изгледа и на двете стаи е югоизток. Няма изолация. Ще се ползва само вечер след 8 до сутринта, като целта е да се свали темп. с 7-8 градуса.
Мерси много.
Краси
Здравей,
Етажа е 10ти. Конструкцията е ЕПК, изгледа и на двете стаи е югоизток. Няма изолация. Ще се ползва само вечер след 8 до сутринта, като целта е да се свали темп. с 7-8 градуса.
Мерси много.
Краси
Ако е само за охлаждане по-добре split, по-добре са на охлаждане.
Югоизток, ползване след 20ч, охлаждане - сравнително лек режим.Първоначално публикувано от Under666
Няма изолация, завой между двете стаи, 7-8 градуса - сравнително тежък режим.
10 етаж ако е последен отива към тежкия режим.
По мои наблюдения в момента охлажда с около 10 вата на кубик във стая (42м3, югозапад, климатика), коридор (3м3) и стая (към 40м3, североизток). В стаята с климатика е около 25-26 градуса, в другата е 26-27. Мен топлото много ме тормози, но 25-26 градуса е добре.
Не мога да кажа за ниския ценови клас колко са им верни параметрите, но ако заложиш по 20-25 вата на кубик (номинална охладителна мощност) мисля че ще се справи.
110м3 х 22,5 = 2475 W. Не мога да гадая дали ще направи 22 градуса през коридора - но според мен няма нужда.
Аз лично бих взел 12-ка при 50-60 лева разлика и ще съм сигурен че ще върши работа. И ще работи в по-лек режим.
Здравей,Първоначално публикувано от bobovo
"Апартаамента се състои от 2 стаи разделени от сравнително голям коридор. Хола е с обем 50 м3, коридора общо е 30м3 и спалнята е 30м3."
Мерси zxc0.
щом е само за охлаждане и след 20:00 часа взимай една 12-ка Midea : http://www.midea-bg.com/bg/products/...a_12_hrn1_a5_/
Бобо тези модели ги няма при вносителя имат само MSR моделите дето вътрешното е 60см дълго а външно е 26кг. само за сравнение с GREE е 35кг.