Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Днес ми предложиха MITSUBISHI MSZ-GE25VA за 1250лв с монтаж 3 год гаранция и Mitsubishi Heavy SRK / SRC 20 ZJ-S за 1200лв промо с монтаж и 5 год гаранция..............................като изключим гаранцията хеви-то по-добро ли е и къде е уловката?Пак се повтараям но................говорим за 12кв.м спалня, тухла,с дограма и две външни стени едната от които изолирана......................
Re:избор на климатик 12-ка
Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от tony34al
Не знам какво му е Дайсекай на това нещо? По ми прилича на FTXса на Дайкин, като технически данни и като пазарна стратегия, на цена 1600лв. За тия пари има според мен бая по добри машини.
Като например ..... конкретно кой модел и марка климатик го превъзхожда??? 1500 лева без монтаж???Единствено панасоник, но те пък нямат плазма филтър...
Въпроса е за теиз пари, мощност и екстри кой климатик превъзхожда тошибата???
Иначе с оглед на мощността мога да се съглася че за тази цена има и по-мощни, но дали са по-добри???
Фуджицу 9/12LDC серията я няма,за да ги конкурира и сега въпроса е кой климатик е конкуренцията???Панасоник- едва ли, поне по мое мнение.
Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA точно 1199 лева струва без монтажа обаче.
Re:Избор на климатици за отопление
Реотани във вътрешното тяло имат следните инверторни модели на Midea продавани в момента:
MSR-09ARDN1 (R24) - 660W
MSR-09HRDN1 (R17) - 660W
MSR-12ARDN1 (R24) - 850W
MSR-12HRDN1 (R17) - 850W
MSR-18ARDN1 (R24) - 1000W
MSR-18HRDN1 (R17) - 1000W
Гетса виж сега това GREE GWH12KF е само за теб като за чора...р . Купуваш го(ако все още го има) за 950 лева с монтажа от Вимакс със 100 лева ме черпиш и с останалите 150 лева си на жива печалба за пред :kiss: ти ако попита какво става с климатика.
Ако го няма си купуваш Sharp AY/AE-XP12LSR и приготвящ още 50 кинта за :Drinks: като ме видиш.
Сега да кажа отново, че за тези пари загърбяш COP-a, макар че той в твоят случай не е толкова важен, а по -важно е че си къща със североизточно изложение.
Направо няма каkво да умуваш, ами още утре купувай ГРИИ-то 12-ка и казвай къде ще :Drinks:, за да дойда ...
П.П.Да повторя отново климатика зимата НЕ СЕ ИЗКЛЮВА особено ако е зима като изминалата с по 2-3 седмици, че и повече температури под нулата.В противен случай компресора заспива вечен сън ...
Моя е такъв : MSR-09HRDN1 (R17) - 660W. Нагревателите във вътрешното тяло къде точно се намират? Ако се отвори предния капак ще може ли да се видят?
Цитат:
Първоначално публикувано от getsata73
Бихте ли ми препоръчали някоя маркова 12-ка която няма да има проблеми със сервиза и ще изкара повече от 4 години :)) Стаята 15 КВ.М вътрешна изолация ,северо-източно изложение ,ползва се главно през зимата,бюджет до 1200лв .
А защо толкова държиш да е 12ка,като спокойно може да се топлиш и с 9-10ка?
[quote=diksanal ]
А защо толкова държиш да е 12ка,като спокойно може да се топлиш и с 9-10ка?
[/quote
старият беше такъв и си беше топло, не че държа толкова
Да бре.Ама зависи какви са тези 9/10-ки ...да не са PKVP или SKVP...
Помещението е в къща и не се отоплява от никъде с 2 или3 външни стени и покрива също следва да се смята за външна стена защото отогоре са керемидите.Втори етаж е със североизточно изложение- 2 прозореца на две стени източна и северна общо ще имат около 6 квадрата...
Човека си има й парно на дърва, но все пак може и да му се наложи да се отоплява с климатик и поради това го предвижда да е за цялосезонно ползване.Иска 24-25 градуса, но както са свикнали на парно и е с две :kiss: -малка и голяма не се знае дали те няма да поискат и 26 градуса, защото все пак отоплението с климатик не като отоплението с парно на дърва и 24 градуса с климатик да им се струват малко.
А тази ОСАКА се angel защото не е за такива студове като изминалата зима и зададени 24-25 градуса.Та за да не се случи отново такова нещо по -силен и качествен климатик или също толкова мощен но по-качествен.В противен случай някоя пролет или лято "новият климатик" също ще angel ...
Както казах лесно е да се правим на мъже, поне докато заговорят жените :)) ...
П.П. Поне при него дървата няма как да свършат :)
Реотанът, който се монтира в малките по мощност климатици представлява метална пръчка която може да има алуминиеви пластини по нея с цел по-добро топлоотдаване. Монтиран е в горният край на топлообменника между топлообменника и турбината по цялата дължина на топлообменника, от край до край.
Може да се види в цялата си дължина ако се махне турбината и се погледне нагоре. При предишните модели включването и изключването му беше ръчно от дистанционното управление. При сегашните модели е автоматично по програма и не може да се изключи, освен ако не разглобиш климатика до електрониката и не му изкараш буксата.
getsata73 по добре извикай техник за второ мнение защото и на мен така ми казаха за моята осака 12LBP, а като я отворих (разбирасе след като купих и монтираха нов климатик) се оказа едно стъклено предпазителче което струва 1 лев а от фирмата официален сервиз ми казаха "еми стават грешки"....... :yikes
ttanev +1
Стига да не струва много пари, защото като извикаш още няколко пъти някой и ...
По добре да прежали 20-30 лева за второ мнение, отколкото да се набутва 1000 +...... Ако случая се окаже като моя тези 1000+ лева ще му стигнат за ток за 2-3 зими.