Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от DUNDURMA
декс,то е ясно ,че на никой не му се дават пари,но с пръдня боя не става.по-добре вземи заем или кредит и си купи машина за години напред.
Да,прав си,но работата е там,че климатика е за къщата на родителите ми,и толкова са им възможностите,още повече за климатик,който ще се ползва рядко (отпуски,гости),та за това търся компромисно решение.Благодаря!
Не прави като един приятел, излезе да разгледа климатиците и си взе един AUX 9ка за 499лв при положение че няма хал хабер какво е купил.
КОПА му е 3.65 и компресор тошиба. Така рекламират в ТМ. :afro:
DEKS Ок ама ти можеш ли да си представиш например навън -5,-7 гр. и отиват в къщата която 7 дни не е топлена и пускат климатика.Мислиш ли ,че с пускането ще стане топло?Най малко 5 часа след неговото вкючване /говоря за маркова машина а не Midea/ ще се почувства че работи,а да не говорим че с това пускане и спиране при отрицателни темп. няма да изкара дълго време.
bobovo Звучи логично всичко,което каза,но наистина не знам какво да правя с този "убийствен" бюджет.Затова разчитам на вас ,знаещите,да ме упътите в избора (компромисен)....пък каквото сабя покаже.
П.С. boiski,аз този номер,като твоя познат го направих с един Панасоник,а бях тръгнал за Хитачи......та не е за разправяне....
Ако искаш да получиш повече за малко пари то ти трябва климатик марка Osaka.
Цитат:
Първоначално публикувано от DEKS
Сумата не включва монтаж,разбира се.Дори това,че стаята е вътрешна и с изолация на тавана, ли няма да помогне?!
Ако родителите ти могат да се класират за Fuji RS-12UD, може и да им свърши работа. Иначе в този сайт има конвенционални 18-ки на Мидея за 630-720лв., но са клас Д и това изобщо няма да им хареса, когато платят сметките за електричество.
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Ако родителите ти могат да се класират за
Fuji RS-12UD, може и да им свърши работа.
Виждам,че и FIJI-то е Енергиен Клас C,но пък консумацията е малко над 1kW,дали е реално това? gnf казваш,че тази машина ще свърши работа?А безпроблемна ли е като цяло?Благодаря!
http://www.**********************/klim...-12uc-900.html
Кой от 2-та е за предпочитане:Generala или FUJI-to
Цитат:
gnf казваш,че тази машина ще свърши работа?А безпроблемна ли е като цяло?Благодаря!
Като мощности е подходящ, но винаги е необходимо оглед на отопляваното помещения.
Дали е безпроблемен?! С този бюджет и евентуалния начин на ползване (пусни-спри, когато сме/не сме си у дома) е малко неоснователно зададен въпрос.
Ние се чудим с този ограничен финансов ресурс да изнамерим подходящ климатизатор с достатъчно отдавани мощности, а се сблъскваме и с въпроси за безпроблемна работа. Никой тук няма да се наеме с категоричност, защото после при евентуален проблем ще последват и други нежелателни препирни...
Цитат:
Всички от "Светата троица" са еднакви.
Успех!
Благодаря gnf!
Наистина задачата е трудна с този бюджет, очаквам и други ваши предложения (Fuji-то фаворит за сега).
Съгласен съм за безпроблемната работа оказват влияние,и начина на употреба...и късмет!
DEKS дръж този LG S-09AT като Рекс.Може и К2У.
Миналата година LG-то го имаше за 699 лева, след това се поусраха и вдигнаха цената на 1049 лева и сега като са видяли, че няма да мине номера отново са го намалили.На тази 9-ка всичко е като при 12-ката, само софтуера не позволява развъртане до 5.49 киловата както при 12-ката, а само до 5 киловата.
Другата възможност е К2У.
само не си мисли, че ще пускаш LG-to при -7 -15 и то ще устиска дълго.За такова позлване се иска висококачествен климатик с добро подгряване на компресора, цените на когото започват от 1500-1600 лева без монтаж ...
И аз имах питане относно климатик,но явно съм трудно забележим.Или може би с неосновотелно зададен въпрос.ПОМОГНЕТЕ.Имам си идея,вие просто ми я затвърдете-Благодаря предварително.
Цитат:
Първоначално публикувано от skromnia
И аз имах питане относно климатик,но явно съм трудно забележим.Или може би с неосновотелно зададен въпрос.ПОМОГНЕТЕ.Имам си идея,вие просто ми я затвърдете-Благодаря предварително.
Изборът ти е добър.