Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Здравейте!
Прясно излюпен съм във форума и желая да се посъветвам.Поразгледах,прочетох мнения и препоръки за избор на климатик,но не намерих сходни с моите "изисквания",затова реших да попитам направо!
Какъв климатик ще ми върши работа за следното помещение:
1.Хол - 40куб.м /16кв.м/2.50 височина
2.Източно изложение
3.Къща/тухла/2-ри Етаж/стаята е вътрешна (само една външна стена)-къщата няма външна изолация или замазка.
4.Прозорец 2.50/1.50;PVC дограма,двоен стъклопакет.
5.Изолация на тавана и външната стена (с прозореца) - 5см (гипсокартон с вата)
6.Местоположението е Югоизточна България
7.Желана температура около 23-24 градуса,като зимата варира от -5 до -15.
8.Ще се използва както за отопление ,така и за охлаждане,като тенденцията е това да не е целогодишно (примерно за отпуските)
9.Бюджет 500-600лв (скромен :cheesy:)
Благодаря предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от DEKS
Здравейте!
Благодаря предварително!
Трудна работа с този бюджет, освен да вземеш някоя мидеа 12-ка, но от нея не може да очакваш чудеса. Другият вариант е нещо втора ръка ако напипаш по читаво.
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
от горното ще тече когато размразява и ще замръзва долното. помисли за козирка.
Благодаря, ще го имам в предвид. Става въпрос за 1-вия етаж и няма да е трудно да се направи нещо като козирка. Но по важният въпрос е дали климатика ще се справи с отоплението на стаята около и под -5° във влажния бургаски климат.
градски за тези пари-секъндхенд.в бургас не студа,а влагата мъчи климатиците.аз свалих гаранционен дайкин и боднах японка и съм почти убеден,че дават ли го до -5,изобщо няма да си доволен.
:detective:Здравейте!Помогнете за избор на климатик-15 квадратни метра стая,да бъде инверторен,не много скъп-до 1000лева с монтажа,дори и под хилядарката,стаята е с пвц дограма и 3 вътрешни стени,изложение североизточно,среден етаж,за отопление ще се ползва само ноември,и април,когато е изключено централното парно,а за охлаждане цяло лято!Бръмна ни главата да четем във форумите,моля,дайте мнения!Сьрдечно благодарим предварително на всички,които ни пишат! :thankyou-
galya_kost ето даже и ще става за основно отопление ако решиш след време:
http://www.technomarket.bg/products/...nh0-s-12af-uh0
А този отговаря изцяло на твоите изисквания за преходните сезони:
http://www.**********************/klim...mkx-1084.html#
Аз само показвам модела не съм му казал от къде да го вземе.
Цитат:
Първоначално публикувано от DEKS
Здравейте!
Прясно излюпен съм във форума и желая да се посъветвам.Поразгледах,прочетох мнения и препоръки за избор на климатик,но не намерих сходни с моите "изисквания",затова реших да попитам направо!
Какъв климатик ще ми върши работа за следното помещение:
1.Хол - 40куб.м /16кв.м/2.50 височина
2.Източно изложение
3.Къща/тухла/2-ри Етаж/стаята е вътрешна (само една външна стена)-къщата няма външна изолация или замазка.
4.Прозорец 2.50/1.50;PVC дограма,двоен стъклопакет.
5.Изолация на тавана и външната стена (с прозореца) - 5см (гипсокартон с вата)
6.Местоположението е Югоизточна България
7.Желана температура около 23-24 градуса,като зимата варира от -5 до -15.
8.Ще се използва както за отопление ,така и за охлаждане,като тенденцията е това да не е целогодишно (примерно за отпуските)
9.Бюджет 500-600лв (скромен :cheesy:)
Благодаря предварително!
А на мен,някой ще ми даде ли предложение,с марка и модел въпреки скромния бюджет? :grin:
Цитат:
Първоначално публикувано от boiski
Здравейте,за първи път пиша в този форум,надявам се да не е и за последен,просто сега изпитах нужда.Надявам се да съм в правилната тема.Интересувам се напоследък от климатик,,МИТСУБИШИ ЕЛЕКТРИК,,ГЕ серията и по-точно 25-ца.Ще се ползва в спалня,която е 14 кв.м и около 36 куб.м.Източно изложение с една външна изолирана стена/вътрешна изолация,гипсокартон+мин.вата 5 см/ПВЦ дограма на ,,ТИСЕН,, 2.5 кв.м.Таванът също ми е изолиран с гипсокартон и вата.Отдолу се отоплява,досега беше с камина прити ,но сега се минава на климатик,евентуално какъвто си избера аз,такъв ще сложи и комшията.Североизточна България-Шумен.Като допълнително да спомена;м.май 2012 г. си сложих ,,ДАЙКИН,,FTX50 за гостната и кухнята.Там изложението е изток и юг.Като квадратура ще излъжа,но е 70 куб.м и може би около 40 кв.м.Увериха ме че ще ме топли и дори няма да се натоварва.Също има ПВС дограма,изолация,както на другата стая.За спалнята се насочих към митсубиши,защото бил може би за момента най-тих все пак е спалня пък и сме с малко дете и СОР 4.57.От същия клас гледах и ,,ДАЙКИН,,FTX 25 серията ,,професионал,,,но трябва да платя още може би около 300 лв горница.Има и FTX 25 ,,комфорт,,но бил проблемен.Така четох и приятели ми споделиха.Това е .Надявам се да има хора които да ме ,,ДОнасочат,,или да ми обърнат погледа/мирогледа/на 360 градуса.
Здравейте и от мен ще помоля за малко мнения по въпроса с какъв климтик да се сдобия тези дни.
Помещението е около 45кубика 18квадрата, 3 етаж, северно изложение с пвц дограма изолация външна само северната стена е външна климата ще се ползва за отопление и охлаждане аз се спрях на Midea MSG 12HRDN1 претесненията са ми относно разполойението на външното тяло че ще е на север. Някакви мнения по въпроса имам такъв и съм доволен но сега ходих да питам и ми казаха че бил стар модел стар ама доказан за мен.Има ли го някаде да се продава някаква цена ориентировъчна??? Някой някакви мнения би ли ми свършил работа за тези условия според вас.
Цитат:
Първоначално публикувано от boiski
Благодаря,колега boiski!Не съм срещал тази марка преди,но да разбирам ли,че ще е по-добра от Мидеа,Хаер,Нео,БЕКО и т.н?
Приемам други предложения от всеки,който желае да съдейства! :afro: