Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Колеги,
дайте мнението си за избора м/у
PANASONIC CS/CU-E12NKE-3 :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
и
ASHG12LUC/AOHG12LUC | Технически характеристики Fujitsu General
става въпрос за отопление -15-20 на 17м2
кой е по качествен, с по-добра поддръжка (наличност на части, документация) и си струва парите?
Според мен Panasonic, ама не от там.
По висок номинал и максимум, по тежко външно тяло, по тих....
Здравейте интересува ме климатик за 25кв помещение 67куб.м. представлясва спалня и малък хол с преход от трикрилна врата между двете първи етаж с пвц дограма, стара кооперация, няма изолация,изложение юг запад.
Интересува ме климатик който да е възмойно най икономичен за целта предимно за отопление.
Очаквам вашите предложения за нов и за втора ръка такъв естествено японски.
Ето едно "предложение": https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html
След него може да има смислени отговори :rolleyes:
Здравейте,
Бих искал да Ви помоля за помощ относно две решения, които ми е трудно да взема сам.
Както ще стане по-долу ясно, помещението ми не е с топлоизолация.Тухла е.Има хубава дограма, троен стъклопакет и Ка стъкло.Външната стена е с изложение изток ( от 9м2 стена, 4м2 е дограмата).Намирам се на втори етаж, не се отоплява отстрани и отдолу.
Решенията, които трябва да взема са:
1) Кардиналното - избор между 1) Топлоизолация и конвектор 2) Климатик
2) В случай на избор на климатик, то моля за препоръка за климатик до 1800 лв с монтаж ( ще се ползва кредит енергийна ефективност ).
Малко детайли и относно помещението:
Благоевград,Тухла, 2-и етаж, без топлоизолация,PVC дограма с 3-ен стъклопакет и Ка стъкло, съседите отстрани и отдолу не отопляват.
Външна стена 9м2 - 1 бр., изложение - изток, 1/2 от стената е дограма.
Спално помещение - 16 м2, 43 м3.
Ще се ползва най-вече за отполение, възможност за работа при поне -10 гр.Желана температура в стаята 22-23 гр.
В случай, че не можете или не желаете да помогнете по т.1, то моля го направете го по т.2.
Топлоизолация и евтин климатик не е опция, ако ще купувам климатик, то ще е сравнително скъп ( 1800 лв мисля е добра сума ).
Предварително Ви благодаря.
Цитат:
Първоначално публикувано от
mitkoa
Здравейте,
Бих искал да Ви помоля за помощ относно две решения, които ми е трудно да взема сам.
Както ще стане по-долу ясно, помещението ми не е с топлоизолация.Тухла е.Има хубава дограма, троен стъклопакет и Ка стъкло.Външната стена е с изложение изток ( от 9м2 стена, 4м2 е дограмата).Намирам се на втори етаж, не се отоплява отстрани и отдолу.
Решенията, които трябва да взема са:
1) Кардиналното - избор между 1) Топлоизолация и конвектор 2) Климатик
2) В случай на избор на климатик, то моля за препоръка за климатик до 1800 лв с монтаж ( ще се ползва кредит енергийна ефективност ).
Малко детайли и относно помещението:
Благоевград,Тухла, 2-и етаж, без топлоизолация,PVC дограма с 3-ен стъклопакет и Ка стъкло, съседите отстрани и отдолу не отопляват.
Външна стена 9м2 - 1 бр., изложение - изток, 1/2 от стената е дограма.
Спално помещение - 16 м2, 43 м3.
Ще се ползва най-вече за отполение, възможност за работа при поне -10 гр.Желана температура в стаята 22-23 гр.
В случай, че не можете или не желаете да помогнете по т.1, то моля го направете го по т.2.
Топлоизолация и евтин климатик не е опция, ако ще купувам климатик, то ще е сравнително скъп ( 1800 лв мисля е добра сума ).
Предварително Ви благодаря.
Отдавна не съм се интересувал от цените на топлоизолационните материали, но за вътрешна изолация на таван и външна стена няма да е кой знае колко много. Желателно е тези две стени да се изолират, за да усетиш след това комфорта от климатика или друг отоплителен уред.
За конкретен модел климатик може да се насочиш към Mitsubishi Heavy SRK-25 ZJX-S. Която и фирма да избереш трябва задължително да вакуумират.
Успех!
gnf +1 относно часта на отговора му за вътрешната изолация.
За частта отнасяща се до климатик може освен препоръчаното мицубиши може и Климатик TOSHIBA модел RAS-13SKVR-E2: http://www.perfectclima.com/bg-klima...imatik-473.htm
Препоръката е за марката и модела климатик, не за фирмата.Ако в отделената сума от 1800 лева се включва и монтажа, то моят избор би бил: http://powerclima.com/index.php? page=details&id=218 то моят избор би бил по-малкия модел 10-ката.
Бихте ли ми предлојили хубав климатик среден и висок клас машина ѕа 35м2 всицки стени са ватрешни с много добра иѕолациљ на тиах с под от 10см фибран и на тавана има 20см каменна вата . Моџе и 100Волтов от Japan second hand !
Цитат:
Kasap
Нокрия :)
Това ѕа мен ли е ?
Цитат:
bayov
Това ѕа мен ли е ?
За тебе ами! За кой друг да е подходяща тази машина: General-Fujitsu, AWHZ14LBC Nocria
Цитат:
bayov
Бихте ли ми предлојили хубав климатик среден и висок клас машина ѕа 35м2 всицки стени са ватрешни с много добра иѕолациљ на тиах с под от 10см фибран и на тавана има 20см каменна вата . Моџе и 100Волтов от Japan second hand !
На мене ми се чини, че една 402 UDR ще заспи направо!
Цитат:
Kasap
Само цената ме бута ! Какав е вариант ѕа 100V ???
Цитат:
tony34al
На мене ми се чини, че една 402 UDR ще заспи направо!
100V 200V ??? Brand new ili used :) ? Отде ?