Моя грешка, сори! Тошиба, японка. Най добре да питаш Aleksandars.
Ето малко за информация: Климатик TOSHIBA Хиперинвертор Япония RAS-402UDR SUPER DAISEIKAI 11 ХИПЕР ПРОМО :: Термо Клима Варна.
Преглед за печат
Моя грешка, сори! Тошиба, японка. Най добре да питаш Aleksandars.
Ето малко за информация: Климатик TOSHIBA Хиперинвертор Япония RAS-402UDR SUPER DAISEIKAI 11 ХИПЕР ПРОМО :: Термо Клима Варна.
Ако напишеш за кое населено място търсиш машина, шанса да получиш оферти е по-голям.
Не очаквай само хубавите климки, макар и ползвани, да са без пари.
Благодаря за предложението:
При положение, че съм без топлоизолация и 43 м3 помещение, тази максимална отдавана мощност от 4.7 няма ли да е малка?
Има ли някаква информация колко отдава при -5, -10.....назад в темата виждам, че сте давали подобна информация, но специално за този модел не мога да намеря такава.
EDIT: Намерих в една от темите тук следните тестове:
http://www.scanoffice.fi/fi/tietoa-l...testiraportit/
Много не ги разбирам тези графики и моля да ме поправите, ако не съм прав, но аз голяма разлика между ефективността на Хевито с ME GE25-VA не виждам.Всъщност май само в цената, ХЕвито е 500 лв по-скъпо. Правилно ли ги чета тези графики?И изобщо правилни ли са?
Аз пък още се чудя какво да купя, спрял съм се последно на FUJITSU ASYG 12LEC, днес баща ми почна да ме агитира за Panasonic CS/CU-Е12JKE от Технополис, но май на някои места го дават за работа до -5! И малко по голяма консумация!
Какво мислите за Панасоника?
Във форума има друга тема с мнения от потребители на този панасоник, потърси !
Здравейте!Искам да сложа климатик на помещение от 40-43 м/2.Получавам обаче различна информация от различните магазини и фирми.Някой казват,че 18-ка е достатъчна,други ,че не е!Предлагат ми 24-ка.....Та,ще се радвам да ми дадете съвет!Друга информация,която мога да ви дам е,че помещението е магазин,височината му е 2,30 м и вратата се отваря сравнително често!Благодаря предварително!
Ако е магазин (зависи магазин за какво е?) и 24-ка няма да му стигне.
много нисичък тоя магазин :)
кажи хладилни витрини и други ел уреди има ли в магазина които да топлят много ?
коя область си - положението има значение :) дори и в България.
изолации/витрини има ли много?
дърт японец да се бори със студа и жегата най-добре.
някоя 60-ка ти трябва. но зависи от горните неща. досега с какво си се топлел студил?
Благодаря за бързите отговори!От Сливен съм.Магазина е с окачен таван,затова е толкова нисък.Има витрини около 10 м/2.Ново строителство е (това май вече не е предимство),всички стени са външни!Изолация има!Няма други електроуреди!За дрехи втора употреба е!Миналата зима какви ли печки (електрически) и "духалки" опитах,но няма топлене.....Лошото е,че вратата се отваря много често и това ме притеснява!Не мога да направя нещо като предверие,защото няма такава възможност....
Пропуснах да кажа,че климатика ми е необходим само за отопление!При топло време вратите са отворени!
Мисли за климатик + въздушна завеса на входа. Този филм съм го играл с друг магазин. Иначе няма стопляне. Реално врата си е отворена и грееш улицата. Щом не си се стоплил с печки и духалки няма да се стоплиш и с климатик.
моя хубавец се справи миналата зима - нокриа 14 обаче всички стени са вътрешни и витрината гледа на юг. дори днес бачка на охлаждане, а към края на окомври.
също магазинче за дрехи. сметките бяха към 150-200 лева.
ако нямаш лимит : нокриа 24 PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.
ако имаш лимит ще търсим друго.
и пожелавам вратата да стои отворена :)