Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
  marcy  , за помещение без изолация си заслужава всеки лев. Стига да е монтирана съвестно. Разбира се можеш да минеш и с по-малка машина, но това вече е за оглед на място. Стара сграда без изолация може да е 2 и 200. Колкото до Нокрията, тя не е нужно да работи само на номинал? Може и по-ниско, което значи по-малко изразходен ток.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Giggio  
 Не знам от коя година модел е, но ако споменете бюджет може и да се измисли нещо.:rolleyes:
Може би този: 
Климатик Panasonic CS/CU-YE09MKXЗа работа при -15,особено на морето (Югоизточно) ще трябва по-сериозна машина.
    Въпроса ми беше за конкретния модел на Панасоник PE 9DKE,който е от 2007 модел (по-спомен),тъй-като приятел ми го предлага изгодно!А иначе предложението Ви е добро.Та дали ще отоплява помещението,а то не е на морето,а Юг-Югоизток!Благодаря!
  DKE не чупеха ли пружините?
   Цитат:

DEKS  
 Въпроса ми беше за конкретния модел на Панасоник PE 9DKE,който е от 2007 модел (по-спомен),тъй-като приятел ми го предлага изгодно!А иначе предложението Ви е добро.Та дали ще отоплява помещението,а то не е на морето,а Юг-Югоизток!Благодаря!

За -15 се съмнявам...
  Да точно те чупеха пружините,аз имам такъв 12-ска в друго жилище,който май е с този проблем,но работи за сега!Дали ще топли описаното помещение по-горе,и ако се случи проблема с пружината,какви са вариантите за ремонт?Току що прочетох доста обезкуражаващи неща в друг форум за тези пружини и сега се замислям.Но все пак да знам...
  и модела е от 2005 не от 2007 ,китайската сглобка с орязаните топлообменници .. според мен и за 200 лв не си заслужава да го взимаш ако го сега не е хвърлил компресор скоро и това ще стане
     Съвет за избор на климатик
  Искам да си взема климатик за спалнята, но се колебая между 4 модела ( множко, знам : ) ), затова моля за мнение кой е най-оптимален.
 Помещението е 20 кв. м., намира се в Сливен, има сложена дограма ( южен изглед ), а самото строителство е тухла. Мога да отделя най-много 1100 лв. ( като това включва и монтажа ).
 А иначе модели са:
 HAIER-HSM12HEK/HUM12HB ( малко по-ниски показатели от третия в списъка, но и цената е по-ниска )
 SAMSUNG AQV-12PSB ( този ми беше препоръчан от служителите в Техномаркет )
 HAIER-HSM12HEA/HUM12HB ( този ми беше препоръчан от служителите в Технополис )
 MSR-12HRDN1 (R17)

Принципно клоня към последния от списъка - като екстри ми изглежда по-добър от другите и не по-зле като основни характеристики, въпреки че така и не намерих спецификациите на първите 3 климатика : /

Предварително благодаря!
     Отговор: Съвет за избор на климатик
  Не каза за какво ще ползваш климатика? За отопление ли (колко градуса , до каква външна температура очакваш да работи), за охлаждане ли?
  Прав си, забравих : /

Климатикът ще се използва целогодишно ( т.е. и лято и зима ), като тежестта пада на зимата.
  за сливен,където си е студено и духа най-добре САМСУНГА,но си купи и бухалка да утрепеш от бой после този от ТЕХНОМАРКЕТ .за тези пари да ти е топло и комфортно-дърт японец.
   Цитат:

bobovo  

+1 За предложението на Бобово
   Цитат:

jovenstef  

Мога да отделя най-много 1100 лв. ( като това включва и монтажа ).

Иначе и аз съм +1.
     помощ при избор на климатик
  Здравейте. Предстой ми закупуване на два климатика за отопление на панелен апартамент на 3 етаж в град Варна.
Хол - 18 кв.м./50 куб.м. южно изложение и спалня - 13 кв.м./35 куб.м. северно изложение и двете помещения се използват за спане. Външна изолация само на външните стени по една за двете помещения, трикамерна ПВЦ дограма с двоен стъклопакет. Желаната температура е 25 градуса. Климатиците ще се купуват с REECL. Бюджет ~ 2000лв. за всеки. Моля препоръчайте оптимален вариант за тази сума.