Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobovo
Vesi.j за коя част на България го искаш?Дай малко повече инфо за помещението. Има ли някаква дограма ,изолация,желана темп. ......... ....?
Става въпрос за Бургас.
ами...помещението е точно 21 м2, няма изолация, дървена дограма, има преход към кухня 11 м2 пак с дървена дограма, но остъклена тераса. Апартамента е вътрешен, на 2-ри жил.етаж и по принцип е усоен. С малко дете сме и държим по - топло. В момента сме с Мидея 12- ка, огледалния им модел, но тази зима му помагахме с духалка.
Моделите за които ви питам ни предложиха от фирма за климатици тук в Бургас.
Vesi.j и 3-те са малки за тази квадратура от 32м2 обаче ако затвориш прехода към кухнята когато темп. паднат под -5 гр. тогава избирай между тези 2-та:
Fujitsu ASHG 12 LE
MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA
Аз съм за MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA при условие ,че му монтират нагревател на тавата.Ако фирмата която ще ви го монтира не се съгласи тогава взимай Fujitsu ASHG 12 LE.
Успех!!!
+1 за bobovo.
В Булклима на "Хр.Ботев" и " Сливница" ми предложиха това:
Климатик - Инверторен - Fujitsu General - ASHG12LE - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима за 1320 лв. с монтаж.:D
Цитат:
bobovo
Vesi.j и 3-те са малки за тази квадратура от 32м2 обаче ако затвориш прехода към кухнята когато темп. паднат под -5 гр. тогава избирай между тези 2-та:
Fujitsu ASHG 12 LE
MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA
Аз съм за MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA при условие ,че му монтират нагревател на тавата.Ако фирмата която ще ви го монтира не се съгласи тогава взимай Fujitsu ASHG 12 LE.
Успех!!!
Благодаря за съвета!
А какъв модел ще ми препоръчате така, че да отопляваме и двете помещения, примерно до 1600-1800 лв.?
А какво е мнението ви за този http://www.clima-stil.com/index.php?...mart&Itemid=65
Цитат:
Vesi.j.
Благодаря за съвета!
А какъв модел ще ми препоръчате така, че да отопляваме и двете помещения, примерно до 1600-1800 лв.?
А какво е мнението ви за този
DAIKIN FTXG35J-W/RXG35J "EMURA"
Vesi.j., без претенции да разбирам, но показваш машина за 2300лв...Нещо не се връзва с казаното по-горе. А и честно за тези пари май по-добре ASHG 12 LE и ASHG 09 LE, без да те задължавам по никакъв начин.:rolleyes:
Цитат:
Giggio
Vesi.j., без претенции да разбирам, но показваш машина за 2300лв...Нещо не се връзва с казаното по-горе. А и честно за тези пари май по-добре ASHG 12 LE и ASHG 09 LE, без да те задължавам по никакъв начин.:rolleyes:
Да, така е, надвишава ценово посочените от мен критерии, но пък много ми хареса като дизайн, а ако и оправдава очакванията, то тогава инвестицията би си струвала.
Е това е жената, купува климатик и кола по дизайн. Дали ще върши работа е друг въпрос. ;)Инвестицията би си струвала за нещо, което ще те стопли в студа за малко пари. В този ред на мисли е добре да се инвестира в класна машина. Пък има и красиви, класни машини.
Цитат:
Vesi.j.
Да, така е, надвишава ценово посочените от мен критерии, но пък много ми хареса като дизайн, а ако и оправдава очакванията, то тогава инвестицията би си струвала.
Аз също имах подобни идеи ( да топля 2 помещения с един климатик), но след всичко изчетено тук и на други места си избих тази идея от главата. За охлаждане - да, имаш шанс,но за отопление...
Запознатите да ме поправят, ако греша, но 35-ца на Daikin не е ли 12 000 BTU?:confused:
... Ако питаш за горния линк. 35-цата на Емурата на отопление е точно 14334 BTU.
Това е ако е 4.200 по номинал, ако е 4.000 както е на някои места е около 13650 BTU.
Mega, като оставим настрани дизайна, бихте ли ми предложили класна машина. Разбрах, че болшинството предпочитат Fujitsu.
Сведи избора до 2-3 и тогава преценяй. Колкото повече гледаш, толкова повече ще се объркваш.Фиксираш бюджет и избираш.
Цитат:
marcy
Здравейте интересува ме климатик за 25кв помещение 67куб.м. представлясва спалня и малък хол с преход от трикрилна врата между двете първи етаж с пвц дограма, стара кооперация, няма изолация,изложение юг запад.
Интересува ме климатик който да е възмойно най икономичен за целта предимно за отопление.
Очаквам вашите предложения за нов и за втора ръка такъв естествено японски.
за това помещение ми предлагат NOCRIA 14 и мисля че е доста повече от това което ми трябва очаквам да си кажете професионалното мнение
Изчислиха ми че ми трябва 4.2 отдавана отоплителна мощност а този има средно 6 при консумация 1,35kw някои може ли да ми каже как мога да изчисля при отдавана 4.2 каква консумация ще има NOCRIA 14 защото гледам други климатици по ефтини че при 4.0 примерно консумацията им е 0,8kw
Незнам дали си заслужават парите за NOCRIA 14 за такова помещение дали ще е по икономична от други
... Класни машини:
Toshiba Super Daiseikai 5, Toshiba Super Daiseikai 6, General-Fujitsu Nocria или LTC серията, Panasonic NE или QE серията, Mitsubishi Heavy ZJX-S, Mitsubishi Electric FD серията. Моля да ме извините ако съм пропуснал нещо ...
- - - Обновено - - -
Цитат:
Giggio
За 32 квадрата тази машина е прекрасна.
Цитат:
Giggio
А какво ще кажете за това? Toshiba RAS-B13SKVP-E - RAS-13SAVP-E
Мисля,че Mega посочи варианти.
- - - Обновено - - -
Цитат:
Mega
За 32 квадрата тази машина е прекрасна.