+1 за Митцубишито.За спалня Fujitsu-то ще е по-шумничко.
Преглед за печат
+1 за Митцубишито.За спалня Fujitsu-то ще е по-шумничко.
За спалня, за не спалня.. няма значевие. Най-ниската степен е еднаква. От там нагоре пък не ти пука, просто няма значение. А трябва да се добави, че май Фуджицуто е по-добро на харатеристики. Но и Мицубишито не е лошо, макар, че аз бих сложил Фуджи-то.
Климатик Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA А за това какво мислите, на мен ми изглежда с много по добри параметри.
Добре е, много тихо работи. Иначе на посочените децибели в техническите характеристики е трудно да се има вяра, някой път 2 климатика ги дават примерно по 20 дб, но си има пукания, скърцания и тракания, които реално доста променят нещата. Мицубиши обаче са тихи климатици, така че от тази гледна точка няма проблем
Искам и аз да попитам за ориентир:
Хол - 35 квадрата, една външна стена с изолация отвън и отвътре, френски прозорци + врата тераса около 8 кв.м. Височина 2,60, гипсокакартон с вата на тавана и по всички стени.
Фуджитсу или Дайкин, с КОП над 4 4,3. Като сума 2-2500. Аз намерих няколко модела, ама нещо ме притеснява хипер/китай/дистанционно с йероглифи и т.н.
НОКРИЯ или стар ЯПОНЕЦ(за предпочитане)
+1 за НОКРИЯ
мега бих препоръчал дайкин,НО САМО ЯПОНСКИ.
Моята дилема приключи. Искам да благодаря още веднъж на Mega неговата компетентност, своевременна реакция и професионално отношение. Благодарение на него се сдобих с AWHZ14LBC Nocria и CS/CU E12NKE, от които на този етап съм много доволен, както и от направения монтаж.
Дай боже всеки му такива клиенти.:033:
XAH Честито за избора!!!
Да знаеш няма да мръзнеш зимата с тези машини.
AWHZ14LBC Nocria аз също съм хвърлил око на това. По принцип в сегашното си жилище ползвам 09LDC от около 3 години, изключително съм доволен от това фуджитсу относно сметки/температура. Затова и си ми харесва марката, но всеки рекламира Дайкин и малко се пообърках...
Добре, да кажем Нокрията е за хола,
кажете ми и Дайкин за спалня - 17 кв. м. и за детска пак около 17 кв. м. - с по една външна стена с изолация отвън и отвътре. Пак с мн. добър COP, цена 1000-1500 за бр.
nikolayvarna
Този би трябвало да свърши работа щом искаш да е DAIKIN и до този бюджет /1000-1500 за бр/:
Климатик Daikin FTXS25K
Може да погледнеш и това:
Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S
Сега погледнах снимки на Нокрията, как може да е толкова "грозно" вътрешното тяло?
Трябва да го видя и на живо, ама май отпада като вариант.