Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Не съм казала че е по-добър.Нямам никакви отзиви за самата марка.Всеки хвали Мицубиши и Фуджитсу.Затова се спрях на тези марки.За Панасоника и Дайкин има доста несигурни плюсове.Изобщо не мога да кажа кой е по-добър за тази цена която мога да отделя,затова се ровя и питам,понеже не разбирам.Единственото което съм чувала за Панасоник е ,че била марка за телевизори,а не за климатици.Нищо не мога да кажа,след като нито имам поглед,нито разбирам.ОТ това което съм чела имам бегла представа за КОП-ове ,отдавана и консумирана енергия и това е.Климатика ми трябва за септември и до тогава ще продължавам да се ровя и събирам информация.Все пак на моите възможности толкова мога да отделя за климатик.Но въпреки това не искам посред зима да остана без отопление с малко дете.Затова търся вариант и вълка сит и агнето цяло.Читав климатик за тези пари(1300-1500 и нещо най-много с монтажа).Това е всичко е което искам.
Панасоника е доказан вече две зими,модел 2010 е. Има много висока отоплителна мощност - 6,7 Квт за разлика от Мицутата,висок КОП над 4,по-тих е,разни екстри като йонизатори и детектор за замърсен въздух. 5 г гаранция за компресора...Какво повече искаш за тея 1500 лв с монтажа ?
П.П - Това за ТВтата и климатиците са БГ легенди и митове.
... До сега по-тих Panasonic от Mitsubishi не съм видял. Но като цяло за парите си също е добър избор. Само контрола на клапите им е недомислен, уж се контролират във всички посоки а реално си духа където иска.
Мега,по хартия Панасоника е 20 дБ,а Мицуто е 22. Предполагам,че и двете фирми са сериозни и едва ли ще спекулират с данните,защото всяка сертифицираща лаборатория като Евровент ще хване издънката...Остава само субективното усещане на ухото и нагласата на клиента към марката.
Stelaartoa, Знам данните на машините на хартия, но понеже имам лично Мицу, пък слагам както Мицу, така и Panasonic, си позволявам да кажа, че не е по тих. Да тих е, но не е по-тих. Мицуто в режим охлаждане не се чува изобщо.
Здравейте, бих искал да се консултирам с вас спрямо закупуване на климатик.
Нужен е за отопление на 30м2.Жилището се намира в град Несебър,зимата не е кои знае колко студено ,рядко градусите спадат до -10.Въпросната стая има добре изолирана дограма ,отгоре ,долу и страни съседите отопляват.
Спрял съм се на няколко машини:
1. http://panasonic.climamarket.bg/?p=570
2. http://www.**********************/klim...zj-s-1480.html
3. http://www.**********************/klim...n50k-1090.html
4. http://www.**********************/klim...lec-1081.html#
Разполагам с сума около 1500-1600 лв ! И фирма на която мога да разчитам за качествен монтаж ,Бургаска област! Благодаря ви предварително !
С Panasonic-a ще ти е най-добре. За фирма виж Climamarket или Frescor.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Stelaartoa, Знам данните на машините на хартия, но понеже имам лично Мицу, пък слагам както Мицу, така и Panasonic, си позволявам да кажа, че не е по тих. Да тих е, но не е по-тих. Мицуто в режим охлаждане не се чува изобщо.
Съгласен съм с Мega.В нас имам 3 Panasonic-a и виждал съм как работи Mицу и мога да кажа ,че работи по-тихо и въобще не се чува.
Цитат:
... До сега по-тих Panasonic от Mitsubishi не съм видял. Но като цяло за парите си също е добър избор. Само контрола на клапите им е недомислен, уж се контролират във всички посоки а реално си духа където иска.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344716580[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от dizel
здрасти мега търся климатик за 13кв 39куб пвц една външна стена с изолация последен етаж тавана 2см фибран
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344713280[/time]_________________________________________________
Цитат:
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344716580[/time]_________________________________________________
здрасти мега търся климатик за 13кв 39куб пвц една външна стена с изолация последен етаж тавана 2см фибран
от 1000 до 2000лв с монтаж
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344709740[/time]_________________________________________________
Цитат:
С Panasonic-a ще ти е най-добре. За фирма виж Climamarket или Frescor.
мега ще обърнеш ли внимание на дизел
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344706260[/time]_________________________________________________
Цитат:
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344713280[/time]_________________________________________________
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344709740[/time]_________________________________________________
да работи при -20 та дори до -25
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344703680[/time]_________________________________________________
Цитат:
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344706260[/time]_________________________________________________
да работи при -20 та дори до -25
някой да помага
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344700603[/time]_________________________________________________
здравейте
dizel POWER, намали малко енергийните напитки :) ще свършиш мастилото от писане :)
Заповядай!
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
dizel POWER, намали малко енергийните напитки :) ще свършиш мастилото от писане :)
Заповядай!
напиши какъв климатик да си купя
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344708478[/time]_________________________________________________
Цитат:
бмв ли караш
Цитат:
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344712020[/time]_________________________________________________
бмв ли караш
opel astra
а какъв климатик караш
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344717300[/time]_________________________________________________
гнф даи мнение по това дето съм писал не се прави на разсеян
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344713760[/time]_________________________________________________
радев ти също
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344710278[/time]_________________________________________________
най добрите разбирачи не казват искат само те да се греят на -20
Цитат:
Първоначално публикувано от TaniaV
Не съм казала че е по-добър.Нямам никакви отзиви за самата марка.Всеки хвали Мицубиши и Фуджитсу.Затова се спрях на тези марки.За Панасоника и Дайкин има доста несигурни плюсове.Изобщо не мога да кажа кой е по-добър за тази цена която мога да отделя,затова се ровя и питам,понеже не разбирам.Единственото което съм чувала за Панасоник е ,че била марка за телевизори,а не за климатици.Нищо не мога да кажа,след като нито имам поглед,нито разбирам.ОТ това което съм чела имам бегла представа за КОП-ове ,отдавана и консумирана енергия и това е.Климатика ми трябва за септември и до тогава ще продължавам да се ровя и събирам информация.Все пак на моите възможности толкова мога да отделя за климатик.Но въпреки това не искам посред зима да остана без отопление с малко дете.Затова търся вариант и вълка сит и агнето цяло.Читав климатик за тези пари(1300-1500 и нещо най-много с монтажа).Това е всичко е което искам.
Някъде по нагоре каза, че според теб Мицубиши 35 ZJ-S било най дория избор от така предложените ти. Просто исках да ти покажа, че за същите пари, според мен има по добра машина като цяло и тя е Панасоника от линка. Мега е прав - Мицуто са много добри машини, но тази не е от най висок клас, а тишината е само едно качество. Най важното според мен е машината да отоплява, а в това този Панасоник е доста по добър. Успех! :smiley:
кажете че до вторник трябва да дам резултат за климатика
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344710511[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от tony34al
Някъде по нагоре каза, че според теб Мицубиши 35 ZJ-S било най дория избор от така предложените ти. Просто исках да ти покажа, че за същите пари, според мен има по добра машина като цяло и тя е Панасоника от линка. Мега е прав - Мицуто са много добри машини, но тази не е от най висок клас, а тишината е само едно качество. Най важното според мен е машината да отоплява, а в това този Панасоник е доста по добър. Успех! :smiley:
тони дай ти някакво предложение