Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Както казах един приятел си купи за 350лв един самсунг на промоция и си отгледа бебето с него без никакви екстри инвертор харчи повече ток,но пък е 350 лв :016:
Колегата както каза стаята е малка(11,50 кв.м.) дори мога да държа вратата леко открехната към коридора 6 квадрата ако пък стане топло толкова много :)
Толкова много различни модели ми предложихте ,че направо ме объркахте :help
1.SHARP AY/АЕ-XP9HR
2.SHARP AY/АЕ-XP9LSR
3.Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA
4.Daikin FTXS20J
Кой от тези 4 бихте ми препоръчали или ... друг?
вътрешно-MZS-FD25 VA външно-MUZ-GE25VA 1583,87лв
RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6
RAS-10PKVP-E - Super Daiseikai 5
За последните 2 разбрах ,че са най-добрите :god
necata2 шарп 1 е с по- голям КОП не е ли по-добър?
Цитат:
Първоначално публикувано от Dimitar01
necata2 шарп 1 е с по- голям КОП не е ли по-добър?
По-добър е. И разликата в цената е само 100 лева, които според мен напълно си заслужават. Аз просто предложих LSR като най-евтин вариант за инвертор и що-годе качествен, който също би свършил идеална работа в 11 квадрата, също поради причината, че имам 12LSR монтиран в 16 квадрата панел, север, без изолация, с алуминиева дограма и мога дори и 25 градуса да кача, ако си поискам. Харчи ми около 47 лева на месец по груби сметки, направени на база 5 дни работа на климатика, при поддържани 20-21-22 градуса в помещението.
Цитат:
Първоначално публикувано от babati
ей тва Дайкинче, фрашкано с екстри
Това ме разсмя...С какви екстри "фрашкано"?!
Цитат:
Първоначално публикувано от babati
По-добър е. И разликата в цената е само 100 лева, които според мен напълно си заслужават. Аз просто предложих LSR като най-евтин вариант за инвертор и що-годе качествен, който също би свършил идеална работа в 11 квадрата, също поради причината, че имам 12LSR монтиран в 16 квадрата панел, север, без изолация, с алуминиева дограма и мога дори и 25 градуса да кача, ако си поискам. Харчи ми около 47 лева на месец по груби сметки, направени на база 5 дни работа на климатика, при поддържани 20-21-22 градуса в помещението.
+1
Babati, 47 лева на месец в 16 квадрата при поддържани средно 21 градуса, без реално да е имало студ. Аз бих си прерязал вените. :ole
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
Това ме разсмя...С какви екстри "фрашкано"?!
Поне спрямо моите клими, има доста екстри :P
- титанов филтър за фотокаталитично пречистване на въздуха в помещението
- 5 степени за скоростта на вентилатора
- автоматично устройство за движение на въздушния поток във вертикална и хоризонтална посока
- комфортен режим за оптимално разпределение на струята без директно насочване към хората и предотвратяване на силни въздушни течения
- интелигентно око със следните функции - изпращане на въздушната струя, там където няма хора и икономия на енергия
- ниски нива на шум на вътрешното тяло - 25 dB
- допънителен тих режим за редуциране на шума
- антикорозионно покритие на частите на вътрешното тяло
- енергоспестяване при изключен режим от 10W на 2W
- функция за триизмерен въздушен поток, която осигурява достигане на струята до всяко кътче на помещението
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Babati, 47 лева на месец в 16 квадрата при поддържани средно 21 градуса, без реално да е имало студ. Аз бих си прерязал вените. ;)
Все пак "панел, север, без изолация, с алуминиева дограма" :PPP Студ имаше - за периода 19 дек-19 ян говоря. Температурата е по-висока от 21 реално щото при 20 на дистанционното ми ги поддържа 21. 22 и 23 вече ми отива реално към... 23:P Надявам се с изолацията другата година да е по-добре:)) И аз се надявах на по-малко кинти ама ей го на! Или както се казва "Те!" :)
babati, като четеш тези неща, наясно ли си какво означават?! Повечето от тези неща са налични в по голяма част от моделите които се предлагат на пазара (става въпрос за машини над 1200 лв.). И тези не бих нарекъл екстри. Тези функции, би трябвало да са налични във всеки що годе качествен климатизатор, за да се нарича такъв. Ако говорим за екстри, нещата отиват в друга посока.
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
babati, като четеш тези неща, наясно ли си какво означават?! Повечето от тези неща са налични в по голяма част от моделите които се предлагат на пазара (става въпрос за машини над 1200 лв.). И тези не бих нарекъл екстри. Тези функции, би трябвало да са налични във всеки що годе качествен климатизатор, за да се нарича такъв. Ако говорим за екстри, нещата отиват в друга посока.
12LSR който купих тая година си струва 1200 и ge25va си струва 1200, но ги нямат повечето от тия екстри :)
Ти си свикнал на бачкаш с клими за по 2 кила ебаси :)
А и тук не става въпрос за качество, а за екстри, нали? Защото не мисля, че клими на по над 10 години без ремонт и профилактика могат да се нарекат "некачествени" ;) Макар и без екстри :)
Умея да чета, ползвам гугъл, горе-долу се ориентирам какво означават тия неща;)
Че какви още екстри останаха, освен изброените по-горе? UV, плазма, аспирация, катехин още нещо има ли? Ефект на роса! Топъл дефрост! Май скачаме доста над 1200 ;)
Цитат:
:god :god :god
Симулантен превод - тези, които не са от пластмаса, са от мед или алумин. :)
Mitsubishi MSZ/MUZ-GE25VA кой от двата да купя за 11,50 квадрата SHARP AY/АЕ-XP9HR и 2та са с КОП над 4?
Цитат:
пак с риск да бъда оплют и без да имам наблюдения над двете машини и всичко което знам за тях да съм изчел по форума и без да съм професионалист (така че не се води по мойто мнение много) ще кажа sharp xp9hr :035:
аз имам възможно най ниския клас шарп и съм доста доволен от него. нагоре не вярвам да са позле нещата :jamaika
geva е малко по-тих - това е. sharp няма нощен режим тоест. иначе при нормална работа не е голяма разликата 21 vs 24 за sharp-а
19 - 21 - 29 - 36 - 42 - това са на ge-va степените, като за човешкото ухо 3dB нямат разлика според дебелите книги;)
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
:god :god :god
Симулантен превод - тези, които не са от пластмаса, са от мед или алумин. :)
за външното става въпрос естествено :)) объркали са се явно ;) директно го копирах :P
Цитат:
Може и друг модел ,но никой не посочва конкретен модел?!Или някой от тези или друг,искам да ми топли и като мога да купя за 1000-1200,защо да дам 2000 не съм богат,но искам да си купя нещо качествено?
С риск да се повторя - японка 2ра ръка.
Цитат:
С риск да се повторя - японка 2ра ръка.
Kasape, препоръчай някое добро санЮ на човека. Тия са нови май:
http://www.megaklima.eu/sanyo.html
Това звучи добре:
Производство: Япония
Модел: SAP-ZK25X
Тип: Инверторен
OTДАВАНА МОЩНОСТ:
СТУДЕНО: 2,5 (0,2 ~ 3,2) кВт
ТОПЛО: 2,5 (0,5 ~ 4,3) кВт
КОНСУМАЦИЯ НА ЕЛ. ЕНЕРГИЧ:
СТУДЕНО: 505(180 ~ 1.080) Вата
ТОПЛО: 445( 70 ~ 1.030) Вата
COP: 5.00
Нормален режим на работа до: -20 градуса
Цитат:
Ам, че питай ги... Поне аз ако бях бебе не бих го харесал заради високия минимум.
0.9 е високо, но ако отваря вратата към коридора от 6 кв си е баш ок. Моето 12 ЛДЦ, от което се оплаквах миналата година, но след вещата намеса на Александарс вече пее, сега си е абсолютна пушка на 25-6 квадрата и нямам он-офф, а и дефроства веднъж на 4-5 часа. така че за мен, хайде да не е 12, но 9 лдц му е идиално, да не говорим, че има и плазма (реална, а не безсмислените филтри с простотии), която си е доста сериозна екстра и то много полезна за дете