Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Тази Тощиба не е лоша машина но според мен 12LEC е по добрия избор заради двойния кондензатор тоест има по голяма площ и при отрицателни температури запазва по голямо топло-отдаване.
А ако не те тресе снобарията да ти е "марков" компресорът, може и Sharp LSR :afro:
ASYG12LECA
800 грама фреон
29 кила външно / 7.5 кила вътрешно - двоен кондензатор
компресор 700W с обем на цилиндъра 8.9 cm3 - тегло на компресора 9.2 kg
p.s. може и 750W да е компресорът - не се знае... в нета не виждам данни.
Sharp xp-12LSR
970 грама фреон
32 кила външно / 9 кила вътрешно - двоен кондензатор
компресор 890W с обем на цилиндъра 9.0 cm3 - тегло на компресора 9.0 kg
Но пък с капилярка, всеки си избира :jamaika
Макар че, за 17 m2 топла стая можеш и с малко по-мощна 9-ка да минеш :afro:
Panasonic e9lke-3
950 грама фреон
34 кила външно / 9 кила вътрешно - двоен кондензатор
компресор 700W с обем на цилиндъра 10.2 cm3 -
на 12-ката е същият :afro: Тоест можеш да си го "дупиш" като за 12-ка:P:P Щом те така и ние така :taz Ше' ни слагат изпържени компресори в 12-ки те! :P:P Зимаме 9-ката на по-ниската цена и готово :afro:
дори външното тяло е същите кила, само са доляли 30 грама фреонец гадовете...
Колега, Бабати, гледам сте произвели доста теми, мнения, дори "нахакан" подпис и се чудя, вие по образование и професия ли сте такъв тесен специалист. Или от притежаването на 2 климатика и прочитането на 20-на сервизни ли станахте такъв. Просто питам, с най-добри чувства.
Цитат:
Първоначално публикувано от stelaartoa
Двойния кондензатор ??? Велев,при отрицателни температури се предполага,че климатика работи в режим "отопление " . И тогава това двойното се нарича "изпарител "...Кондензатора е вътрешното тяло май :)
Добре че ми каза умнико.
Разгледай и тези. LG S-12AT PANASONIC CS/CU-E12HKE PANASONIC CS/CU-E12GKE
Цитат:
Първоначално публикувано от VanDan
Колега, Бабати, гледам сте произвели доста теми, мнения, дори "нахакан" подпис и се чудя, вие по образование и професия ли сте такъв тесен специалист. Или от притежаването на 2 климатика и прочитането на 20-на сервизни ли станахте такъв. Просто питам, с най-добри чувства.
VanDan, прав сте, образованието ми не е в тази област.
От това което написах по-горе, кое не е вярно? Моля разяснете ни.
За подписа ми. Трябва ли да съм специалист в тази област, за да мога да сравнявам климатици по техните параметри и да търся отличителни белези при климитиците от най-висок клас, за да мога и сам да стигна до извода кое е добре и кое не за един климатик?
-COP, на +7 външна и 20 градуса вътрешна температура, за мен не е важен, при положение че другите показатели са налице, тоест ако машината е здрава.
-Номиналът също не е толкова важен, при положение че конкретната машина е с мощен компресор. Пример са Тошиба 5-та серия. Просто софтуерно е вдигнат номиналът, а хардуерът е абсолютно еднакъв. В този случай ще се повреди ли компресорът на една 7-ца или 10-ка, ако работят над номинала? Не малко са хората в този форум, които ползват Toshiba 10-ка в помещение от 20 и дори над 20 m2.
-Обемните тела на климатика няма какво да им коментираме.
-Компресорите: Чудя се защо всички компании във върховите си серии климатици слагат по-мощни компресори, като тези които съм описал в подписа си?
-За twin rotary и scroll също няма какво да се коментира. Има научни трудове по тези теми, стига на човек да му се чете. Пример:
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j...OakLOQ&cad=rja
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j...5ZE4yg&cad=rja
Времената се менят - има интернет, има информация в изобилие, дори видео материали. При желание, човек винаги може да се самообразова. Може да не стане специалист, но поне може да добие представа за нещата.
babati : ако случайно отварям офис за клими ти ще си продавача ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
Доста щедро, qwerty :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
Поне няма да имаш проблеми с логистиката - само Шарковци ще се харчат. :taz
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Поне няма да имаш проблеми с логистиката - само Шарковци ще се харчат. :taz
Бих пробвал и Саньото, Касапе :afro:
То вече няма Саниота..станаха хаИри ,хихихи :)
П.П- и като даваш акъли за външните тела - да знаеш,че не се казва "външен кондензатор" ,а външен топлообменник. Кондензатор е САМО когато топли,като дефроства или охлажда е изпарител.
Правилното е топлообменник ,даже е тип въздух/фреон.
Цитат:
Първоначално публикувано от stelaartoa
То вече няма Саниота..станаха хаИри ,хихихи :)
П.П- и като даваш акъли за външните тела - да знаеш,че не се казва "външен кондензатор" ,а външен топлообменник. Кондензатор е САМО когато топли,като дефроства или охлажда е изпарител.
Правилното е топлообменник ,даже е тип въздух/фреон.
Стела, стига се заяжда и се хваща за тия дребни подробности пък ти :Drinks:
Климатиците по подразбиране се гледат в режим охлаждане, както сам знаеш - под BTU 9-ка, 12-ка и тн и тн се има предвид капацитетът на машината в режим на охлаждане.
По същата логика, по подразбиране, външното тяло е кондензатор. Ето и производителят как отбелязва това:
http://s14.postimage.org/6ixj27vyl/condenser.jpg
Цитат:
Първоначално публикувано от no one
Голям!
Климамаркет Ефендулов ще ти обясни подробностите, а аз ще ти дам само насока: те например, навиват самонарезни винтове в зидария без дюбели и оставят конденза от вътрешното да се отича в... ... бутилка от мин. вода в съседното помещение. Ако откажеш подобен "монтаж" и искаш да закупиш от тях само машината, те гонят от офиса.
(Ефендулов, ако имаш претенции относно верността на горното, слагаш 2 хилки на масата и те карам да си видиш "монтажа". Снимковия материал ще ти го спестя от благоприличие. :rolleyes:)
Колега,
Искрено съм учуден от поста ти.
Аз не съм имал затруднение да си купя само машина от Климамаркет, а други да ми я монтират. Даже напротив - първото предложение беше точно такова. При това не съм и посещавал техен офис. Всичко договорихме само по телефон и мейл.
Не зная къде е извършен споменатия монтаж, но при мен с групата им от София не е имало никакви проблеми.
Цитат:
Първоначално публикувано от no one
Голям!
Климамаркет Ефендулов ще ти обясни подробностите, а аз ще ти дам само насока: те например, навиват самонарезни винтове в зидария без дюбели и оставят конденза от вътрешното да се отича в... ... бутилка от мин. вода в съседното помещение. Ако откажеш подобен "монтаж" и искаш да закупиш от тях само машината, те гонят от офиса.
(Ефендулов, ако имаш претенции относно верността на горното, слагаш 2 хилки на масата и те карам да си видиш "монтажа". Снимковия материал ще ти го спестя от благоприличие. :rolleyes:)
Абсолютни глупости. Климатик може да си купиш и от Луната. А после да хванеш който си искаш да ти го монтира и да поеме гаранцията. Освен това, когато ми монтират климатик, парите ги давам на края, а не в началото. Схващаш ли разликата?
П.П. А ако някой ме изгони от офиса си, не е единствен на пазара. Особено в днешно време, когато всеки клиент е ценен.
prince, dimkaraganchev, хайде преди да приказвате, изчакайте Ефендулов да се изкаже по въпроса, а ако има нещо против поста ми, аз ще му припомня точно кога, за кой модел Панасоник, в кой офис и от кого съм получил отказа.
Не забравяйте, че не говоря по принцип, а за конкретната фирма. А че не е единствен на пазара се уверих веднага след случката и помогнах на поне още 20 души да си спестят моите главоболия. Грешката ми беше, че продължих да държа на марката и след това.