Е жега.Сега при нас е -1гр. ма на -10гр. да кажеш жега :Drinks:Цитат:
Първоначално публикувано от biro
Преглед за печат
Е жега.Сега при нас е -1гр. ма на -10гр. да кажеш жега :Drinks:Цитат:
Първоначално публикувано от biro
Ооо казвам жега на -10, тъкмо слетобяда установих, че на вън се е затоплило и климатиците работят по-добре, а беше -8. Иначе сутрин е -20 и за това -10 ми изглежда топло :)
Какво мислите за климатиците с едно външно и 2 вътрешни тела предложете модел за спалня(12квадрата) и кухня(12квадрата) северни с изолация и дограма.
Имам колега с Осака с 2 вътрешни и спи на студено. :081:Цитат:
Първоначално публикувано от Dimitar01
Мултисплита е възможно най-доброто решение за две помещения.Цитат:
Първоначално публикувано от Dimitar01
Неприятен е факта обаче че мултисплита е по-скъп от две единични машини.
Затова пък, ако направиш такава инвестиция, то ще се радваш на електроспестяване след това.
Искам да споделя,че се отоплявам с Грии 18ка,от Плевен съм и климатика работи чудесно при тези темп.в Плевен.Препоръчвам го на всеки...за парите си естествено,но съм адски доволен.Благодарско за всички от форума за съвета за този модел.И на Еди.....
Нищо по-хубаво от това, че избора е бил правилен и машината си върши добре работата в студа. :Drinks:
Само дето вече няма от къде да си го закупи човек. Нали аз ти го препоръчах бре човек?Цитат:
Първоначално публикувано от salky
Вярно е, първо ВЕЛЕВ го предложи, аз чак после го доубеждавах малко.
Да,да така е Велев го каза модела.
Има ли някакво значение:) Да няма някакви бонуси или аз съм пропуснал нещо?:) Ваучер за 20% отстъпка от цената при покупка на нов климатик :))
Скъпи съфорумци, моля помагайте за решение на следният казус:
Става въпрос за къща, ново строителство;
- външна топлоизолация 5см положена в/у варова мазилка
- вътре гипскартон с вата 5см;
- дограма ПВЦ 5 или 6 камерна обикновено стъкло 26мм стъклопакет;
Човекът, който я обитава, при тези студове се оплаква от машините си, че не го отопляват (просто не им достига мощност според мен), но казва че при -5 е нямал проблеми;
Климите са 4 броя 12-ки панасоници, които е закупил от някой от големите хипермаркети;
- 2 са монтирани в хола, който е разделен на 2 части: 1 част 3.90х5.20х2.20 (45м3), която директно преминава във 2 част 4,30х4,80х5,00 (103м3) - по 1 клима във всяка част на хола, който се води първото ниво на къщата и преминава по малко стълбище към кухнята 4.30х4.30х4.00 (74м3 );
От кухнята по други стълби се стига до третото ниво във вид на балкон с размери [b]2.60х4.30х2.60 (30м3)[/b];
От този балкон се влиза във двете спални;
1. 3.40х3.90х2.30 (30м3) - една клима в нея
2. 3.50х5.50х2.30 (45м3) - и една бройка в нея;
За прозорците на хола, които са си направо витрини :
1. 3.60х1.80 ; 3.80х1.20 ; 1.20х1.20 ; 3.00х 1.80 (последния размер във всички посочени е височината)
Въпросат е каква допълнителна машина да се сложи за да може дори при -20 да се постига една уютна температура от 22-23 градуса. Всяко решение на проблема се вписва в бюджета. По-късно ще кача и снимки.
Предварително благодаря за компетентните мнения!
Тези панасоници нещо модели нямат ли си? Как се използват машините - на каква температура са включени, изключват ли се... и т.н. ?Цитат:
Първоначално публикувано от vnl2010
Калорифер, набор духалки, камина или пернишко чудо.Цитат:
Въпросат е каква допълнителна машина да се сложи за да може дори при -20 да се постига една уютна температура от 22-23 градуса. Всяко решение на проблема се вписва в бюджета.
По-късно ще видя какви са панасониците, но мисля че горе-доло се сещате като се има предвид, че са от хипермаркетите!
Има се предвид още 1 или 2 климатика...Цитат:
Калорифер, набор духалки, камина или пернишко чудо.
То този въпрос е малко относителен все едно да питаш защо колата ми с марка модел Х не може да дига 180.