Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от aruba_man
Велев, ти от 10 продадени климатика, колко са с марката Дайкин (вкл. FTX25/35 и FTXN)? Ако са поне 2 броя, ще излезе донякъде вярна статистиката.
Daikin имат много голям пазарен дял, но на база "Оборот" не на база " Бройки", и това се дължи главно на 70те% от пазара на многозонална климатизация която те имат.
По семинари така се казва :) Всички го правят. Ако сметнеш бройките казани по семинари, пазара на България ще надмине този на *****:)
Магнум имат железен договор с Мидея,в който се задължават да продават мисля че беше по 40 000 на година. Това е инфо от миналата година.
Ако ММС са продали 20 000 дайкина,значи аз съм трамвай :))
Може и да са продали толкова,ама за цялата си история досега,и то пак ме съмнява...
Здравейте!! Чудя се как да се отоплявам и варианта на ток ми се струва най удачен и наи евтин може би ,та въпросът ми е следния; Какъв климатик би бил подходящ за помещение 20кв.м. панелен хол на 1 ви етаж без изолация с 1 външна стена в Търговищки регион (северна България) по принцип с доста ниски температури (-10 до -24) :cowboy:
Цитат:
Първоначално публикувано от mkosama
Здравейте!! Чудя се как да се отоплявам и варианта на ток ми се струва най удачен и наи евтин може би ,та въпросът ми е следния; Какъв климатик би бил подходящ за помещение 20кв.м. панелен хол на 1 ви етаж без изолация с 1 външна стена в Търговищки регион (северна България) по принцип с доста ниски температури (-10 до -24) :cowboy:
http://powerclima.com/index.php?page=details&id=187
Цитат:
Първоначално публикувано от babati
човека не е достигнал стандарта на бойко да може да сложи една алуминиева дограма и цветна изолация за да разкраси блока а вие климатик за 2400 лева му препоръчвате :) не че не е хубав :)
Като не е специфицирал бюджет, да се благодари, че за 5к не предлагаме. :taz
Касапски,де го тоа дзвер за 20 м2 на тая цена бре ??? Две уруру сарари 10ки ли да му изплющим на човека?
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Като не е специфицирал бюджет, да се благодари, че за 5к не предлагаме. :taz
Да верно далеко сам от стандарта му и верно забравих за бюджета но около 800- 900
При зима с такива претенции Цитат:
климатик би бил подходящ за помещение 20кв.м. панелен хол на 1 ви етаж без изолация с 1 външна стена в Търговищки регион (северна България) по принцип с доста ниски температури (-10 до -24)
това което посочи Babati, без тези Цитат:
температури (-10 до -24)
зимни претенции това lg-s-12at
Кои претенции ще промениш?
Странно е че това лг никъде няма инфо за каква работна температура е а и данните в техното не са верни.
Един наивен въпрос? Това LG S-12AT при почти постоянна работа примерно на 24-25г какъв разход би дало оринтировачно ?
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Странно е че това лг никъде няма инфо за каква работна температура е а и данните в техното не са верни.
това ме обърка вече...как така неверни дани и ако работната му Т е -5 примерно няма да ми свърши никаква работа :(
От мен 13-ка Дайсейкай,без значение коя серия.То половината му предимство при отопление на Дайсейкая е липсата на излишни дефрости (тема която нашумя напоследък във форума).То затова и десятката за 18## лв. става за там.
Цитат:
Първоначално публикувано от boy
От мен 13-ка Дайсейкай,без значение коя серия.То половината му предимство при отопление на Дайсейкая е липсата на излишни дефрости (тема която нашумя напоследък във форума).То затова и десятката за 18## лв. става за там.
Излишни дефрости няма и при Sharp - доста добър софтуер имат! :Drinks:
Цитат:
http://www.lg.wienkra.pl/dokumenty/P...pdf?PHPSESSID=
По сервизно гарантирано до -10, иначе в таблиците има данни какво става и при -15. Верни са данните на ТМ, има и по-стара модификация на този модел с малко по-голям номинал (същите мин и макс.).
Цитат:
LG някой от вас отварял ли е? Аз ще ви кажа че е направен с двуредов позлатен ли е или някво друго покрите с ЕРВ и компресор Матсушита определено е хубав климатик.
Цитат:
LG то бих казал че работи перфектно, няма обледяване никак не е лош климатика както го описвате тук. Предполагам повечето пишат без да са монтирали и сервизирали тези машини.Единствено цената им е високичка.
Поради какво се промени мнението ти?
Цитат:
Първоначално публикувано от mkosama
Един наивен въпрос? Това LG S-12AT при почти постоянна работа примерно на 24-25г какъв разход би дало оринтировачно ? това ме обърка вече...как така неверни дани и ако работната му Т е -5 примерно няма да ми свърши никаква работа :(
За тези пари които си отделил компромиса е неизбежен.Остава ти утехата, че не си се вкарал много пари.
Ако бях на твоето място грабвам LG-то което посочих, бягам и не се обръщам назад...
Ако трябваше да избирам между LG и мидея, определено бих избрал LG.
Няма много място за умуване, защото за тези пари малко са инверторните климатици които имат шанс да топлят зимата.До -20 -15 се съмнявам, че ще те топли на +25 градуса, но ако много се каниш може да се окаже, че цената е вече друга ...
А, бре защо все на мен се пада ролята на :taz ???