valen1 ,нима една 18ка няма да му свърши работа(около 5,3kw.)-все пак са 20м²,а и повече от 20-21° не вярвам да търси,нали все пак е магазин,а и ще се вмести в бюджета?
Преглед за печат
valen1 ,нима една 18ка няма да му свърши работа(около 5,3kw.)-все пак са 20м²,а и повече от 20-21° не вярвам да търси,нали все пак е магазин,а и ще се вмести в бюджета?
Здравейте,
И аз търся консултация за две помещения по 15м2. Те са тесни и дълги/3м.х5м./ и са свързани с врата по средата на дългата стена. Намират се на втори етаж от къща. Няма никаква изолация/ще се прави лятото/, няма изолация и на тавана, и на пода.
Дограмата поне е добре - 5к.ПВЦ стъклопакет - нова. Кофти ситуация, тъй като и бюджета не е много висок - около 2-2200лв.
Добрата новина е че се намира в Петрич и си мисля, че 1 машина ще си бъде просто хвърляне на пари на вятъра.
Какво бихте ме посъветвали за две машини. Още не съм видял какво предлагат тукашните търговци, но по-добре да се насоча нанякъде! Благодаря предварително! :smiley:
Като опнеш и изолацийката 2хGE25VA на ME таман за 2200 лв,ама и още 300 за двата монтажа.
Да питам и аз нещо-имам къща на 770м надморска височина-Радомирско.31м2,измазана,вата и гипсокартон на тавана,двойна дървена дограма,прогонена,напасната и уплътнена с ал.лайсни,без външна изолация.Топля с камина без водна риза,държа около 21с.Идеята ми е да взема климатик за преходните сезони-от 15.10 до20.12 и от 1.3 до 30.3 и тъй като по 2-3 дни ме няма в къщата и изтива доста,да го пускам на 15-16с да държи тези градуси.идеи нещо за такава клима да кажем до 1000лв с монтажа.п.с.мислех си и за 285лдр,285 пдр или нещо от сорта.мерси предварително :Drinks:
Мислех евентуално за две 12ки. Мислиш ли че 9ки ще свършат работа? За Тошиба и Фуджицу нещо да кажете?
Точно си за две девятки, в този ценови диапазон и Тошиба и Фуджицу нямат по добър модел от МЕ -то.
Май наистина е така, за тия пари не намирам нищи с подобни показатели. А дефростите как са и нивото на шум на външното тяло?Цитат:
Първоначално публикувано от ivan1
Аз нямам опит с тази марка. Единствено високия минимум е можеби някакъв минус, ама се преглъща.
Ама в Петрич и дефрости ли имате? :) Взимах 2 GE25VA, най-тихички са, а и в Петрич няма да имат никакви проблеми.
:smiley:Цитат:
Първоначално публикувано от tony34al
Па за Дайсекай III,кво да кажем,ама е на цената на тия двата общо дет ти ги споменах.Фуджицуто щи бутни дувара и е далееч от Тошибата.С пара 2200лв-толкова.
Fujitsu ASYB 12LDC/AOYS12LD PLASMA я кажете модел на климатик добър и сходен на този модел и тези параметри и да топли като него зимата :)
Има бе, ей сега, както е около -1* и вали нещо между дъжд и сняг, има най-много! Благодаря ви на всичките за съвета. Утре ще проверя намират ли се тук 25ГА.Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Да знае някой по тоя край 100в. машини продава ли някой?
Mitsubishi GE25VA това са твоите климатици. Аз имам 3бр и съм много доволен. А в Самоков температурите тази зима са жестоки вече два месеца. И вътрешните и външните тела са тихи.Цитат:
Първоначално публикувано от tony34al
Все пак значи е по-добре да не е инвертор, така ли излиза? Да не търся инвертори.Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Благодаря Пирон, Самоков си е наистина здрав тест!Цитат:
Първоначално публикувано от piron45
Здравейте и от мен !
Мисля да поставям климатик в хола който е около 20 кв.м южно изложение с две външни стени с преходна спална.Ще слагам ПВЦ дограма със стъклопакет Четири сезона и външна изолация.Дали ще има малка възможност да отоплявам и преходната спална.Бях се спрял на FUJI RSG-12 LEC или FUJITSU,но май са доста шумни.Последно харесах MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE 35 VA.
Бюджета ми е до 1400 лева.Какво е вашето мнение ?