В подобно помещение две малки машини ще се справят по-добре. Хем шума по-малко, хем въздушната струя, хем комфорта е повече.
Преглед за печат
В подобно помещение две малки машини ще се справят по-добре. Хем шума по-малко, хем въздушната струя, хем комфорта е повече.
И парите ще са долу-горе същите :)Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Благодаря на всички за отзивчивостта и съветите, мъглата започва да се прояснява. Останаха някои детайли. Каква според вас трябва да е необходимата номинална мощност - 10, 11, 12 квт или повече за да се топли това помещение. Имайте предвид че там е и кухненския блок - котлони, фурна и всички останали кухенски джаджи - всички на ток. При 35 см. Ytong няма нужда от допълнителна топлоизолация.
заболяха ме очите от тоя форум :066:
днеска съм крив ама си имам повод.Цитат:
Първоначално публикувано от pfloyd
та като няма нужда от изолация защо ще купуваш климатик ? ако са толкова малки загубите ще е некомфортно да духа и бръмчи нещо в стаята.
майната му климатик ще намерим, но кой те е излъгал че не ти трябва изолация - с тези 35 санта си направил това което правят с тухла 25-чка и 7 сантима стерео-пор. дори има прецакване от към квадратите защото губиш по хх квадратни сантима на всеки метър зид стена с итонга.
не е лоша стената но не е вярно че няма нужда от изолация просто е едно добро начало.
Става ясно, че и "мерцедесите" създават големи ядове на собствениците си. Щом Аруба (най-големия закрилник на марката) писа за "клякане", какво остава за другите, които не са толкова пристрастни.Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
" Клекнали " са само няколко ползватели на марката ...Не защитавам конкретно Дайкин като марка,а говоря като принцип.Това не би трябвало да е повод да се говори така за Дайкин като цяло. А останалите 99,9 % доволни клиента ? Да загърбим ли тяхното мнение ? Ако трябва да съм точен,в раздела за Фуджицутата оплакванията са доста повече,макар че и това не е критерий за марката като цяло.
И във форума на Мерцедес и Ауди ще намерите няколко недоволни клиента,които плюят по машинките си с пълна пара,но това не дава право да съдим за марката от тяхната гледна точка.
stelaartoa е прав. Да не забравяме, че тук пишат предимно недоволните. Доволните седят вкъщи на топло и си пият винцето. Има раздели с по-малко оплаквания и такива с повече. Но за да имаме ясна картина е важно да знаем какъв е обема на продажбите от всеки модел. А ние не го знаем.
Относно Фуджицуто имам лично наблюдение тия дни над двата модела 12LEC и 12LKC и двата се справят чудесно със студовете като при LKC обикновено външния вентилатор върти на голяма скорост и поражда малко шум. Докато LEC не забелязвам това и работи малко по тихо дори няма и висулка отдолу.
Благодарение на форума разбрах за съществуването на други марки климатици, преди това ми бяха известни само Мидеа, Нео, Хайер, Самсунг, Осака, Санг.Първият ми климатик който си купих е Мидеа който си работи но не се ползва често. От 2006 година е и струва 550 с монтажа. За много хора покупката на климатик от над 1000 лв е скъпа покупка от която се очаква много повече от климатик за 500лв.Единствено монтажниците и търговците на климатици във форума можете да направите сравнителна извадка в проценти на продадените климатици по марки и модели , би било интересно.
Броят продадени климатици не е критерии нито гаранция за качество.По тази логика, най-качествените климатици в България трябва да са Осаките и Мидеите...
Някой от тях се повреждат невъзвратимо след изтичане на 2 годишният срок за рекламация, тъй като нито се знае какви агрегати са вложени в тях нито има резервни части за поправката им...
Критерии за качество на даден модел климатик е гаранцията давана от търговци и производители, НО ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ.
Когато един търговец "гласува доверие" на определен модел климатик, означава, че той е достатъчно убеден в неговите качества и че няма да има проблеми с дефекти в срока на гаранцията съответно няма да има разходи за отстраняването на тези дефекти, които разходи да го обременят финансово.
В България търговците нито имат желанието да предоставят гаранция повече от 2 години, нито намерението да спазват предоставените такива.Изключение може би са панасоник относно компресорите на техните климатици.
В Италия, Испания, Франция и другите западни държави това не е така-там има и гаранция от по 7 години за определени серии климатици.
justify, Идеята е, че без да знаем продадени бройки не можем да кажем тази марка прави повече проблеми от друга. Да, тук четем за по-проблеми машини, но на фона на какви продажби? Ако имаш примерно 5000 продадени LGC и 200 с дефект а имаш 1000 продадени FTX и 50 от тях с дефект? Само пример разбира се.
... Това за гаранциите не е вярно. Повечето вносители дават така наречената гаранция 24+12 месеца. За един климатик не е малко нали?
Относно частите за мидея не е така има всичко и ако се наложи извънгаранционо ремонт не са скъпи. Пример от вчера климатик санг му сложих мотор от мидея защото за санга няма от къде да купя.
Гаранцията за качество в общия случай се подразбира от цената.
Имаше някъде такава тема с графика и гласуване да се види кои са най-масовите клими в БГ, ама нещо не я намирам... Някой, ако знае къде е, да я постне, pls :)Цитат:
Първоначално публикувано от ivan1