Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
С този панасоник също е до -5 и изобщо не е по добър. DB (Dry Bulb): Температура при нулева влажност; WB (Wet Bulb): Температура с отчитане съдържанието на влага
Този модел не е подходящ за непрекъсната работа в режим отопление под -5oC (24-часова работа). Ограничения при
свързването: JKX моделите не са съвместими с MKE моделите.
Явно работата отива към Фуджицу. Благодаря ти. Остава ми проблема с помещението 60 кв.м/ 180 куб. м. Има ли начин да го стопля с една машина? За вариант с 2 климатика тук ми предложиха решение (2 X LG18SQ), но бих предпочел вариант с една машина стига да е възможно.
Предполагам този FTX71G / RX71G 60m2 - 3010лв
Ако сега трябва да купувам климатици, без да се чудя, бих си взел ASYB-09LDC или ASYB-12LDC, докато все още ги има.
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Велев LKE-3 е до -15о?
Супер е машинката и има много сила в нея. Аз разбрах от познат, че прави много дефрости обаче... И то съвсем ненужни. Понякога на 30 минути дори. До -6 била перфектна, после почвала много често да дефроства. е15lke-3 e монтирана в около 25 квадрата къща без изолация с PVC вис 2.50
Някой да потвърди? Някой има ли машина от lke-3 серията от гледащите? Моля споделете :)
Цитат:
Първоначално публикувано от dimkaraganchev
Ако сега трябва да купувам климатици, без да се чудя, бих си взел ASYB-09LDC или ASYB-12LDC, докато все още ги има.
В този ценови диапазон не пренебрегвайте и Sharp :Drinks:
Да грешката е моя обърках се с E12MKE-3
« Отговор #607 -: Днес в 20:30 »
Цитат
От опит ще кажа вземи си фуджицу 12LEC и бъди сигурен че ще си на топло. Цената е сравнително изгодна а и тази зима се справя чудесно, И стига с тия глупави сравнения при радиатори конвекторни печки няма коп.
Цитат:
Първоначално публикувано от dimkaraganchev
До преди няколко месеца бяха с 300лв. "по-тънки" :wink:
стана грешка с постами
исках да кажа за LEC-а,че може и да си на топло,ама с тампони в ушите
Цитат:
Първоначално публикувано от tiburon
исках да кажа за LEC-а,че може и да си на топло,ама с тампони в ушите
В интерес на истината и за моя голяма изненада оплакванията от този модел са незначително малко :god особенно, като се има предвит студовете през последните 2 седмици.
Вижте какво става в раздела на Дайкин. Там агонията продължава с пълна сила :taz
LEC-a за сега се държи. Не блести с някакви данни, но топли, ако е монтиран читаво. Има доста замръзнали тези дни, но това се отнася за повечето марки. Все пак зимата е корава.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Предполагам този FTX71G / RX71G 60m2 - 3010лв
Този не е ли по-добър, поне на книга изглежда така: http://www.toplo.eu/klimatik.php?pro...0¶meters=2
Една машина в 60 квадрата не вярвам да се справи, освен в супер изолирано жилище.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Една машина в 60 квадрата не вярвам да се справи, освен в супер изолирано жилище.
Топля 30м2 с 18-ка Дайкин и стаята е без чупки, правоъгълна, доста добре изолирана.
И аз съм на мнение, че с 24-ка ще е зор за двойно по-голяма и то Г-образна, особено в дни като сега, а и няма да е комфортно може би, щото трябва да духа като за последно.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
А неговата къща е без изолация, с 35см. итонг е.