помощ за избор на климатик
Здрявейте .Имам нужда от помощ.Имам малка спалня ат 11кв.м. Дали ще е добре да се монтира климатик на мицубиши хеви SRK/SRC 20ZJX-S. Какво друго бихте ми препоръчали.
А за хол и кухня от 27кв.м. ?Дайкин Уруру Сарара 42 или мицубиши хеви 50.хола е с добра изолация, ново строителство, но с доста прозорци.
помагайте, моля ви!
Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
МЕ -то за 20 квадрата е добре най много до 24, ама за спалнята ще му дойде много.
За спалня 12/15 квадрата препоръчвате ASYB-09LD плазма а ако се сложи Fujitsu ASYB 12LDC/AOYS12LD плазма ще е грешно ли?
Цитат:
Първоначално публикувано от sestra06
За спалня 12/15 квадрата препоръчвате ASYB-09LD плазма а ако се сложи Fujitsu ASYB 12LDC/AOYS12LD плазма ще е грешно ли?
Не е грях голям, но по-добре е девятката. :devil:
Питай Джъсти...Той е нашия спец в тая област - преоразмеряването...
Цитат:
Първоначално публикувано от gligi
Да питам и аз нещо-имам къща на 770м надморска височина-Радомирско.31м2,измазана,вата и гипсокартон на тавана,двойна дървена дограма,прогонена,напасната и уплътнена с ал.лайсни,без външна изолация.Топля с камина без водна риза,държа около 21с.Идеята ми е да взема климатик за преходните сезони-от 15.10 до20.12 и от 1.3 до 30.3 и тъй като по 2-3 дни ме няма в къщата и изтива доста,да го пускам на 15-16с да държи тези градуси.идеи нещо за такава клима да кажем до 1000лв с монтажа.п.с.мислех си и за 285лдр,285 пдр или нещо от сорта.мерси предварително :Drinks:
То хубаво преходните сезони,но си е високо,и ще е студено,а и 31м² не са никак малко,особено пък и за тези две машини дето си набелязал.То японки,но и на тях им действат законите на физиката,а и за изолация на стените не споменаваш,нито височината на тавана,и дали има някакви скосения,като при Еди1 да речем.Също на дистанционното най ниската възможна за задаване температура е 17°,но определено си за по голяма машина.
ето за 285PDR:
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg507256
Блу1 има такава на вилата си,но в 10м² по малко.
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
нито височината на тавана...
По мои сметки към 772,5 ще дойде :) Ако е само за преходните сезони, няма да е проблем за 28ца.
Цитат:
Първоначално публикувано от tony34al
Има бе, ей сега, както е около -1* и вали нещо между дъжд и сняг, има най-много! Благодаря ви на всичките за съвета. Утре ще проверя намират ли се тук 25ГА.
Да знае някой по тоя край 100в. машини продава ли някой?
tony34al здр. И аз съм от гр.Петрич.Ако искаш пиши ми на лични да се видим да погледна помещенията и ще обсъдим кои машини да ти монтирам.Мога да ти намеря и на 100v.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Да грешката е моя обърках се с E12MKE-3
Пак се обърка :)
И E12MKE-3 е до -15 :)
Някакъв коментар за CS/CU E9HKE. Гледам добри показатели, външно тяло 34кг, добър КОП, но все пак някой има ли практически наблюдения?
Цитат:
Първоначално публикувано от tony34al
Някакъв коментар за CS/CU E9HKE. Гледам добри показатели, външно тяло 34кг, добър КОП, но все пак някой има ли практически наблюдения?
Ти по килограмите ли си избираш климатика :))!???CS/CU E9HKE поредният китайски климатик......по добре дай още 400лв и си купи нещо наистина добро другото е компромис!
... Дай примери, за да се ориентира човека.
Цитат:
Първоначално публикувано от plovdiv10
Ти по килограмите ли си избираш климатика :))!???CS/CU E9HKE поредният китайски климатик......по добре дай още 400лв и си купи нещо наистина добро другото е компромис!
Питам за отзиви, не за коментар по отношение на това как си избирам климатик! Ти имаш ли наблюдения как работи или просто така си плюеш?
Цитат:
Първоначално публикувано от plovdiv10
Да се хванем на едно басче че не е китайски, искаш ли?
Или без да искаш се обърка?
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
... Дай примери, за да се ориентира човека.
LKE