Това важи ли за LDC? Аз когато беше включен, все го "ръчках" от "Quete", на "Low", след което на "Medium".Цитат:
Първоначално публикувано от ivan1
Преглед за печат
Това важи ли за LDC? Аз когато беше включен, все го "ръчках" от "Quete", на "Low", след което на "Medium".Цитат:
Първоначално публикувано от ivan1
Да, и за ЛДС е така.Моя от 4 години е на АУТО, не съм я закачал турбината от монтажа.
Не знаех...Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Каква е разликата между тези панасоници?
CS/CU-E9-MKE-3 Etherea и
CS/CU-E9-LKE-3 Etherea
Почти никаква.Само една екстра повече.
babati,Цитат:
Първоначално публикувано от babati
Имам CS/CU-E9-MKE-3 Etherea и не мога да твърдя, че е толкова безмислен дефроста. :016:
Като стане по-студено, не дефроства ли по таймер? За мен един качествен дефрост алгоритъм трябва да разскрежава климатика само когато е заскрежен, а не когато климатикът е съвършено сух;) Ако времето не е влажно, климатикът трябва да може да работи и с цели дни, без да размразява.Цитат:
Първоначално публикувано от prince
Не забелязах такава тенденция в големите студове.
Не знам, аз друго чета по форума, дори и за NE серията:
https://forum.setcombg.com/index.php...,54269.42.html
Масово тези клими разскрежавали на време. Мой приятел има e15lke-3 и също му дефроства по таймер. До около -6 бил добре, надолу ставали зле нещата - на всеки 20-30 минути разскрежава! И просто не може да му стопли помещението ;)
Нека уточня, че става въпрос за Пазарджик - влага от Марица има достатъчно. Студ и сняг, също.
Няколкото пъти, когато съм излизал да погледна по време на дефрост, винаги е имало причина за действието. Не съм имал никакви проблеми в големите студове. Нито е ставал "ледена буца", нито е имало проблем с подържаната температура.
Също така, не разбирам кое точно е станало зле при твоя приятел. От линка също не видях оплакване, а само твоя въпрос. Може би, не е могъл да отоплява помещението?
Не ставаше въпрос за замръзване на климатика :) Ами за влошаването на комфорта поради честите дефрости. При моя приятел помещението изстива...
А за NE серията ти дадох страницата, на която съм задал въпроса, да :) А на следващата страница първото мнение е отговорът на собственика на този климатик :)
Климатик с добър дефрост алгоритъм за мен е такъв, който натрупва толкова много скреж по ребрата, че не можеш да ги видиш дори... Стои си така с леда около час и чак тогава дефроства ;) Тоест колкото се може по-рядко - както са Тошиба, MHI, Sharp. Поне за тях знам със сигурност че няма компромис в това отношение, дори и при най-ниския ценови клас. За останалите марки не знам как са. Високият клас на ME вероятно е ОК в това отношение, но пък ниският им клас GE-VA сериятадефроства по таймeр. Дайкин не ги коментираме. Фуджиците не знам как са изобщо не съм чел за тях.
Не зная на твоя приятел какви са му условията и начина на екплоатация на машината и не смея да коментирам. Изказвам наблюденията си за моя климатик.Цитат:
Първоначално публикувано от babati
Съжалявам за приятеля ти!
Относно отзивите на колегата turboie, първо са за леко различен модел климатик, и второ - пак ще повторя - не зная при какви условия работи.
До момента съм доволен и се надявам, и в бъдеще да е така. :)
Това е най-важното :Drinks: И не си единственият ;) Доста хора се радват на качеството на тези климатици :) Аз просто изтъкнах това като един от малкото недостатъци на този модел, стремейки се да дам реално и обективно мнение за машината, за до може човекът да е наясно какво купува все пак.Цитат:
Първоначално публикувано от prince
С е15lke-3-то се топли къща в Благоевград, без изолация, на втори етаж, с изолация на тавана, а помещението е около 22 квадрата, с височина 2.70. По думите му (аз не съм ходил там лично) комфортът под -6 градуса не е на ниво...
А NE серията я дадох просто като пример, защото все пак това е NORDIC серията на Panasonic и би следвало всичко да е на ниво при нея... Но очевидно има някой недостатъци този климатик... за наше голямо съжаление... Все пак друг NORDIC модел за 1700-1800 лева едва ли има
Относно размразяването на време според мен нее недостатък По добре е да няма никога лед и скреж от колкото даме викат да размразявам или клиента сам с кофи вода даси размразява въшното тяло и да пцува че е дал един куп пари и накрая с кофа вода да мръзне на някоя стълба И наи важното е нужен качествен монтаж и добра топло изолация на помещението зада работи добре и да дава икономия ако някои се самнява в NE то нека ми покаже заледен модел от тая серия много ми е любопитно да го видя ?
Климатикът ти според мен не замръзва поради нагревателите, иначе честите дефрости не го спасяват от това да му замръзне тавата. Пример е Daikin... Често размразява, но има замръзналиЦитат:
Първоначално публикувано от turboie